Matchen med tre ansikten

När Ilari Fillppula gjorde 4-0 till Malmö på nyss inbytte Stefan Steen efter lite drygt tolv minuter av första perioden var det absolut tvunget att gnida sig lite i ögonen. Malmö gjorde egentligen mål på allt och fullständigt mosade hemmalaget under stora delar av första tjugo minuterna. Jag kände mig dock inte alls säker där, fyrtio minuter är massor av tid i hockey och hemmaspelarna såg ruskigt förbannade ut.

Visst var de förbannade och i andra perioden kommer de in och mosar Malmö under tjugo minuter. Att de bara lyckas få in två puckar får Malmö tacka Oscar Alsenfelt och antagligen även någon form av högre makt.

Tredje perioden visade ännu ett ansikte där Malmö var tillbaka med den typ av starka defensiv som vi fått se i inledningen av denna SHL-säsong. Det spelet hade hemmalaget stora problem att luckra upp och därför kunde Malmö spela av tiden och ta med sig tre poäng, igen.

Ännu en gång betalar Fillppula av sin lön i det offensiva spelet, tre poäng varav två mål ikväll är så klart klass. Dessutom riktigt viktigt att Nils Andersson fick göra sitt både första och andra mål för säsongen, han var bra om vi bortser från en handfull skönhetsfläckar. Men så är inte defensiven hans största fördel heller.

Erik Forssell gjorde debut för Malmö i seriesammanhang och hade det lite tufft i början och under boxplay i andra perioden. Men jag tyckte att han kom mer och tillförde en del med sin rutin och sitt lugn i slutet när hemmalaget jagade mål.

En som hade det ganska jobbigt ikväll var Robin Alvarez, han kämpade och slet men fick inte mycket med sig och gav bort lite för mycket för min smak. Förhoppningsvis laddar han redan mentalt för derbyt på lördag. Malmö är alltså enda lag med full pott efter fyra matcher, förhoppningsvis bygger man något bra med den grunden att utgå ifrån.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.