Är det verkligheten som kommit i kapp?

Nja, kanske lite hårt att säga. Men Det var inget som helst snack ikväll, Växjö var precis så bra som många tippat och trott inför serien. Samtidigt var Malmö på den nivå som ganska många också tippat och trott. Första perioden var ruskig att se, Malmö hade inte många rätt som lag. Individuellt stod en del ut och räddade Malmö från ett större underläge än ett mål. Oscar Alsenfelt var helt galet bra i första perioden, outstanding faktiskt.

Att Malmö lyfte sig betydligt i andra perioden spelade ingen roll, Växjö fick två frilägen och gjorde två mål. Malmö hade ett friläge via Nichlas Hardt och gjorde inte mål. Lite kan man nog säga att verkligheten är i fatt. Jag tror absolut att Malmö har lämnat de absoluta topplaceringarna, där laget egentligen inte hör hemma så klart. Men Karlskrona då, säger kanske några? Hör de hemma i toppen? En klar skillnad mot Malmö är att deras defensiv är klart bättre. Växjö vann också matchen ikväll på en mycket bra defensiv i kombination med klass när de klara lägena kom. Malmö hade oerhört svårt att komma till de riktigt vassa lägena.

Visserligen saknades tunga pjäser som Fredrik HändemarkMagnus Häggström och Frederik Storm framåt, men de som var med borde kunna bjuda upp bättre än i kväll. Det kan också vara så att det var ”en sådan där kväll”. Det typiska för det är att passningar är dåliga, att puckar studsar fel och spelare hamnar fel istället för rätt. Det är oerhört svårt att vinna mot så bra lag som Växjö när man inte får till något längre tryck och istället slår bort puckar i tid och otid.

Carl-Johan Lerby fick mer istid ikväll, visst innebär det att han går bort sig några gångar. Men, han gör mycket riktigt bra och hart en tendens att få till fina passningar uppåt i banan. Jag tycker att han är värd att få köra med. Även Mattias Elfström fick komma in och gjorde inte alls bort sig, skönt att det finns att plocka underifrån när skadelistan fylls på.

Några spelare jag tyckte var riktigt bra ikväll var Alsenfelt som nämnd tidigare. Dessutom var Noah Welch en riktigt jätte i defensiven och löste många luriga situationer. Nicklas Jadeland var en konstant pina i ändalykten för Växjö och är värd att nämnas. Mindre bra ikväll var främst Ilari Filppula och Nils Andersson som gav bort på tok för mycket på tok för enkelt.

På lördag kommer alltså nämnda Karlskrona på besök, ett lag Malmö besegrade i inledningen. Men redan då var egentligen Karlskrona det bättre laget, gissningsvis är de ännu bättre med magiskt självförtroende nu. Serieledare, fullständigt osannolikt men sant. Laguppställningen borde inte vara så bra, men det är den ändå på något sätt. Ska Malmö ha en chans då, måste man göra en gedigen insats över sextio minuter samt inte minst börja göra mål igen. Stora krav ska ställas på de ledande spelarna i offensiven. Krav de var långt ifrån i kväll.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.