Nära skjuter ingen hare

Malmö gör en helt ok insats uppe i Växjö, men hemmalaget vinner fullt rättvist. Så vill jag sammanfatta kvällens drabbning. Det får betecknas som en viss sorts framgång att det är så pass nära som ett mål, trots att spelet egentligen inte kuggade i under matchen över huvud taget. Felpassningarna och puckarna som studsade emot var oändligt många. Något som på klarast möjliga vis syntes när Malmö skulle spela sex mot fyra i slutminuten. Bra defensivt, mindre bra offensivt.

Svårt att gnälla på någon speciell spelare när det ser ut som i kväll, men det är svårt för mig att inte nämna hur pass dålig kväll Rhett Rahkshani hade. Han hade något byte som kunde antyda viss klass och hade en av Malmös bästa målchanser, men han var också oerhört nära att bidra till baklängesmål ett flertal gånger under kvällen.

Plus till krigare så som Christoffer ForsbergErik ForssellRobin AlvarezFrederik Storm och Fredrik Händemark. De jobbar kanonhårt genom hela matchen och försöker kriga in puckar mot mål, så som det ser ut kvällar som denna när passningsspelet inte fungerar speciellt väl. Bakåt är det fortsatt underbart att se Carl-Johan Lerby, det är så pass nu att det börjar bli svårt att ta istiden ifrån honom. Kall som en veteran i de flesta lägen han hamnar i.

Sen behöver laget få ut mer offensivt av sina toppar. Ilari Filppula och Andreas Thuresson måste leverera. Det fanns lägen ikväll, men inte alls på nivån som behövs och vi ska förvänta oss.

På lördag blir det en helt annorlunda typ av match. Istället för ett toppjagande hemmalag att tugga mot ska Malmö ta emot ett desperat Djurgården som nu är fast förankrat i botten av tabellen. En match sett till tabelläget Malmö ska vinna, men Djurgården är också ett lag som brukar spela bra mot just Malmö. Intressant och spännande att se hur det utvecklar sig.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.