Malmö tog säsongens första seger mot Växjö

Mycket mer än vad som bjöds ikväll gällande underhållning har jag svårt att komma på. Malmö gör en oerhört fin förstaperiod där förvisso Växjö känns väldigt mätta och oinspirerade. Ledningen kändes fullständigt motiverad och de flesta insåg nog att gästerna skulle komma ut på ett helt annat sätt i andra, vilket de gör. Men Malmös defensivarbete är fanstatiskt och lägena för Växjö är få, faktum är att det inte var förrän drygt fem minuter in i andra perioden innan Christopher Nihlstorp behöver göra ett större ingripande. Det är egentligen först i tredje perioden som Malmö inte riktigt orkar med att hålla uppe spelet. Växjös rejält mycket mer imponerande skicklighet börjar märkas. Misstag från Jens Olsson, Erik Andersson, Stefan Warg och André Benoît gjorde att stabiliteten kändes vacklande.

Därför kändes det inte alls ologiskt när 2-0 blev 2-2 på femton sekunder, Nihlstorp hade innan dess räddat bland annat friläge. Däremot trodde jag nog att det skulle bli tre poäng när Fredrik Händemark styr in 3-2 med drygt sex minuter kvar. Men lag som gått så löjligt bra som Växjö gjort under väldigt många matcher, får ofta massor av tur med sig vilket syntes vid kvitteringen. Nio sekunder kvar i spel sex mot fem gick pucken som en flipperkula innan den rasslade till bakom Nihlstorp. Sådant händer nästan aldrig lag på nedre halvan av tabellen, men väldigt ofta lag i topp och Växjö är tveklöst seriens bästa lag just nu. Jag tror nog att de även kommer bli det lag som till slut blir mästare i år.

Malmö blir hårt straffade i förlängningen, Rhett Rakhshani är på väg att bryta sig fri men blir fasthållen utan åtgärd. Sedan åker Frederik Storm på en ytterst tveksam utvisning för andra matchen i rad. Som lök på laxen går en klubba och Malmö spelar oerhört länge i spel 2 mot 4, men håller tätt. Malmö kompenseras med ett powerplay men spelar inget vidare där. Straffar tycker jag sällan är värda att nämna, men både Rakhshani och Benoît lägger lysande sådana ikväll samtidigt som Nihlstorp håller tätt. Ja, fantastiskt regisserad afton helt enkelt. Seger även om det bara blev två poäng är bra mot Växjö. Jag är säker på att alla på plats håller med, möjligen bortsett från de smålänningar som tagit sig ner.

Lars Bryggman, Noah Welsh och Nihlstorp gör stora insatser ikväll. Andreas Thuresson fortsatt kallare än isen, även i kväll drällde han med pucken i helt fel lägen. Synd, Malmö hade mått bra av en Thuresson i form. Nu haltar dessvärre den kedja han ingår i. Han är så klart inte värdelös, men vi ska förvänta oss mycket mer än vad han visar just nu. Många backmisstag i tredje perioden, men samtliga gjorde mer bra än dåligt trots allt. Misstagen tillskriver jag den skicklighet Växjö kan plocka fram när de känner för det.

Dessvärre verkar inte serieledarna vara något som imponerar i Malmö, just över 6000 sålda biljetter är inte något annat än pinsamt. Visst, derby på lördag men herregud serieledarna borde dra över 10.000 tycker jag. Det är förvisso inte bara Malmö, kvällens publiksiffror överlag var skrattretande. Apropå derbyt så kommer en insats lik dagens antagligen räcka till ännu en seger mot bandyklubben. Jag är dock ganska säker på att lillebror kommer göra precis allt för att inte åka på sin femte raka förlust mot Malmö denna säsong inklusive försäsong. De har dessutom spottat upp sig lite på slutet och inte varit fullt lika värdelösa som under stora delar av säsongen. Så visst kan det bli spännande på lördag, trots att det skiljer 33 poäng mellan lagen. Förhoppningsvis blir det en bra bit över 10.000 på läktarna i varje fall.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.