Serien avslutades med seger

Malmö fick äntligen slut på blödningen i seriespelets absolut sista match, en betydelselös sådan gällande placering. Därmed blev det ganska myspysigt och stundtals hej baberiba i defensiven från båda lagen. Jag tycker ändå att första perioden till viss del höll ”normal” klass stundtals, där också Malmö täckte mycket skott som jag gärna vill se. De andra två perioderna blev mer och mer försiktiga, antagligen började spelare medvetet eller undermedvetet tänka på det som kommer till helgen.

Det allra bästa var att många av de som saknats på senare tid var tillbaka och det syntes givetvis på isen där kvalitén skruvades upp något trots avsaknaden av betydelse. Speciellt roligt var det att se kedjan med Nichlas Hardt, Erik Forssell och Frederik Storm som testade Växjö gång på gång och kunde producerat mer än de två mål de gör. Effektivare var då Andreas Thuresson, Fredrik Händemark och Lars Bryggman som låg bakom de andra tre. Framförallt känns det väldigt viktigt att Thuresson får göra tre poäng varav ett mål, han har sannerligen haft en lång och mörk svacka. Frågan är om kvällen hjälpte honom ur den? Det får vi snart nog reda på.

Det blev en mycket svår kväll för Cristopher Nihlstorp i kassen, inte alltid den bästa hjälpen och ganska svåra lägen. Men jag tycker att han hanterar det riktigt bra och han gör några helt avgörande räddningar, svårt att begära mer en kväll som denna. Jag har ingen spelare som utmärker sig på något speciellt negativt sätt, men jag tycker att Stefan Warg syndat aningen mycket på slutet. Han är bäst när han spelar enkelt och det tänker jag att han kommer göra nu när det vankas slutspel.

Slutspel ja, det är nästan så att jag inte ens kan dra mig till minnes att Malmö någonsin varit där. Så längesedan är det. Men nu blir det så, åttondelsfinal i bäst av tre matcher och för motståndet kommer Luleå stå. Det blir en tuff serie utan tvekan, men det känns ändå mindre jobbigt än vad det hade gjort mot ett ruskigt formtoppat Djurgården. Skellefteå såg till att Malmö slapp dem med bara två och en halv minut kvar av den matchen. Första matchen är på lördag 18:00, det ska bli oerhört spännande att se vad Malmö kan göra i den typen av match. Några sådana har det inte varit tal om denna säsong på grund av att man mest hela serien legat bra till.

Oavsett hur det går måste vi ändå hylla laget och klubben som sannerligen tagit ett kliv till, kan man fortsätta på den vägen bör framtiden kunna se trevlig ut. Det enda och i och för sig inte så lilla smolket i glädjebägaren är den nära nog usla publiktillströmningen. Jag hoppas verkligen att Malmö visar sig från en bättre sida på lördagskväll.

Måste erkänna att jag även sneglade på den tredje matchen i den Hockeyallsvenska finalen mellan Mora och BIK Karlskoga. Det blev en ny Mora seger och därmed får vi en ”drömmatchning” i kvalet till SHL. Mora ska nämligen ta sig an Leksand, herregud vilken holmgång det kan bli.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.