1-0 i matcher efter överkörning av Luleå

Jag hade förväntat mig en tät, tuff och jämn match i första matchen i bäst av tre. Den blev tät och tuff men ack så ojämn. Malmö var både en och två klasser bättre än Luleå idag och jag undrar om det inte var lagets bästa match för hela säsongen totalt sett. Det var oerhört få misstag och spelet var skärpt, intensivt och finurligt. Det blev så pass att Luleå började ta till riktiga griserier stundtals för att få stopp på Malmö och/eller för att få till en scenförändring. Ett par lägen i andra perioden, som Luleå dessutom kom undan med utan att få utvisning. Att Luleå till slut har färre tvåor än Malmö stämmer inte med vad som hände på isen, det är det inget snack om.

Hela laget gör rakt över en gedigen insats, fantastiskt på så många sätt att Mathias Tjärnqvist går in och gör sitt första mål för säsongen. Både snyggt och faktiskt även det matchvinnande målet. Frederik Storm och Nichlas Hardt är fantastiskt bra, den senare av den kröp verkligen under skinnet på Luleå. Han fick ta emot både en sinnessjukt ful slashing över benen och en lika sinnessjukt ful tackling som renderade matchstraff på Luleåspelaren, otroligt att Hardt fortfarande stod på benen efter matchen. Inget snack om att Luleå gick för att få bort honom ur matchen, han for nämligen fram som en stridsvagn på isen och tacklade så hela arenan skakade.

Arenan ja, 5510 sålda biljetter i den första slutspelsmatchen på 15 år är så klart så makalöst uselt att man egentligen skulle ta laget och hela arenan och flytta till en värdigare stad. Att någon melodifestival skulle vara en anledning köper jag över huvud taget inte, är man idrottsintresserad går man på finalspel och därmed punkt. Det ska dock sägas att de som verkligen var på plats gjorde ett lysande jobb. Det lät som minst 8000 pers och sittplats var med och drog igång det hela, fantastiskt skönt att se och höra. Stämningen var underbar, men jag kan inte hjälpa att fundera på hur det varit med de där 8000 på plats.

6-1 är stora siffror, men det spelar ingen roll på måndag. Det står 1-0 i matcher, Malmö har matchboll och den ska också slås in. Någon målskillnad finns inte att ta hänsyn till. Däremot var det så klart bra att så många fick nätkänning, de lär åtminstone vara sugna på mer. Sparkapital i Robin Alvarez och Ilari Filppula som gick poänglösa av banan och så även samtliga backar förutom Erik Andersson. Dragningen Rhett Rakhshani bjuder åldermannen Jan Sandström på är också värd att minnas, om man inte är just nämnde Sandström så klart. Han lär drömma mardrömmar om den resten av sitt liv. Det blir fler matcher i Malmö denna säsong alltså, biljetter till fortsättningen släpps vid midnatt. Frågan är om det blir mot Luleå igen eller om det blir kvartsfinal, oavsett hoppas jag verkligen att det blir flera tusen fler än i kväll på plats.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.