Halvtaskig insats gav biljett till kvartsfinalen

IF Malmö Redhawks är alltså klara för kvartsfinal, detta efter att ha åkt upp till Luleå och gjort en överlag ganska dålig match. Defensiven var lite hejsanhoppsan lite för ofta och utan den effektivitet man hade i första perioden hade det säkert inte gått. 2 skott, 2 mål under första tjugo minuterna som dessutom innebar att det stod 2-0 till Malmö. Detta tappade man, fullt logiskt eftersom Luleå lekte med laget där. Malmö höjer sig marginellt i andra och håller hyfsat jämna steg med hemmalaget, visserligen fortsatt hejåhå i defensiven. Tredje gör däremot Malmö ganska bra, då är det mer skärpt och det mål Luleå gör kändes inte rättvist där. Men Robin Alvarez hade ju ett manus som inte går av för hackor. När alla går och väntar på sudden, tänker han att han vill hem i tid och bara hänger upp trissan i krysset med 37 sekunder kvar. Nej, sett till hela matchen var det inte helt rättvist men där och då i tredje var det så.

Luleå fick ett tveksamt mål bortdömt, vilket fick hemmalagets tränare att gå fullständigt bananaz i intervjun efter matchen. Om ni minns Foppas sågning av Börje efter den avgörande finalen 94, tänk den och multiplicera med ca 1000. Kan dock förstå hans frustration, hans lag har just gått på sommarlov och han känner sig orättvist behandlad. Att Luleåspelaren ser till att Oscar Alsenfelt faller behöver inte diskuteras, bedömningen kan man kanske ha åsikter om och speciellt om man har sympatier för Luleå. Skönt för Malmö att få lite domslut med sig dock, det var väl ganska mycket si och så i hemmamatchen.

Det är åter igen kedjan med Nichlas Hardt, Erik Forssell och Frederik Storm som gör det bäst i Malmö offensivt, egentligen bara den kedjan som gör det bra över hela matchen. De fick spela galet mycket stundtals, så jag gissar att tränarna tyckte att de var en avgörande del i segern ikväll. Just Forssell är bäst i Malmö överlag i kväll, bra över hela isen. Nils Andersson gör ett ruskigt viktigt mål, hade han inte gjort det hade jag måst säga att han gjort en medioker insats ikväll. Han hade stundtals stora problem och verkade närmast skärrad, hoppas att det var en engångsföreteelse. Jag vill givetvis se mycket mer av Ilari Filppula och Rhett Rakhshani, det är ju NU de ska bidra och även om den senare hängde två i hemmamatchen har ingen av dem gjort några större intryck.

Nåväl, nu är åttondelsfinalen glömd och lagd till handlingarna. Man kan säga som så här, med ett spel som i kväll blir det snabbt respass i kvartsfinalen. Men jag tror inte att Malmö kommer spela som i kväll, det baserar jag på att laget sällan gjort två dåliga insatser på rad under säsongen. Samt givetvis att defensiven har varit mer eller mindre lysande och det tänker jag att man kommer visa igen. Från och med nu är man inte längre favoriter heller, vilket man så klart var mot Luleå. Nu blir det lite vila och finslipning innan det är på det igen. Kan Malmöborna vakna då, månde? Fan vet? Inte ens Luleå hade vaknat idag, trots en viktig match för hemmalaget var det mediokra 4459 åskådare på plats. Sanslöst. Nämnde jag för övrigt att Robin Alvarez är kung ikväll? ????

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.