Malmö knep en match i Växjö direkt

Jag hade helt glömt hur fantastisk en riktig slutspelsmatch kan vara. När dessutom Malmö åker upp och plockar en seger i seriesegrarens borg är det inte mindre härligt. Växjö kom ut som Duracell-kaniner och rullade över Malmö inledningsvis, men utan att skapa så många heta lägen. De som skapades plockades blockades bort eller plockades av Oscar Alsenfelt. Sen är det helt plötsligt helt omvänt i andra perioden, faktum är att Växjö inte lyckas få ett enda skott på mål under denna period. Naturligtvis helt galet bra gjort av Malmö och lika dåligt av hemmalaget. Robin Alvarez ger fullt rättvist Malmö ledningen, men effektiviteten är inte lika hög som mot Luleå.

Malmö hade full kontroll på matchen även i tredje perioden, ända till slutminuterna. Lars Bryggman kunde och borde gjort 2-0 i tom kasse, istället blev det utvisning och kvittering i spel sex mot fyra med endast tio sekunder kvar. Kändes allt annat än rättvist, men gör man bara ett mål krävs det oerhört mycket att vinna ishockeymatcher. Inte minst mot seriesegraren med sina klasar av skickliga spelare. Malmö var ändå starkast i kväll och vinner helt rättvist i förlängningen, slutspelets superstar nummer ett Nicklas Hardt avgör i powerplay. Fredrik Händemark fick en assist på detmålet, skönt för honom eftersom han drog på sig den onödiga utvisning som ledde till kvitteringen.

Det var en ruskigt imponerande laginsats av Malmö ikväll, ruskigt! En taktiks triumf som var värd mer än två mål, men med en defensiv som i kväll räcker det. Malmö var helt enkelt bättre än Växjö totalt sätt i kväll, kanske inte så mycket men lite bättre på allt. OM Malmö kan fortsätta på ett liknade sätt kommer det absolut inte bli en walk in the park för Växjö, OM Malmö kan fortsätta som i kväll finns alla förutsättningar för en skräll.

Hela laget gör en oerhört stark insats i kväll som sagt, alla spelare köper sina roller till 100 % och ingen faller ur ramen. Visst, det tas en del onödiga utvisningar men det är svårt att undvika. Boxplay är däremot riktigt bra, vi ska ändå veta att Växjö inte direkt består av dussinlirare. Den stora, stora frågan nu är om Malmöborna behagar ställa upp för laget nu på söndag. Det var pinsamt i den match man spelade hemma mot Luleå, då gör ändå det fåtal som är på plats ett GRYMT jobb. Med dubbelt så många på samma nivå är det inte speciellt kul att komma till Malmö som motståndarlag, som det ska vara.

Skit i soffan på söndag, så slipper ni C More och deras ide att bryta mitt i sudden. Ja, det är helt korrekt att jag är besviken på deras produkt.

Biljetterna ni SKA köpa finns här: http://www.ticketmaster.se/event/malmo-redhawks-vaxjo-kvartsfinal-biljetter/456897

To be continued…

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.