Matchserien kvitterad, Malmö fortsatt riktigt bra.

Ännu en härlig slutspelsmatch med Malmö inblandat och ÄNTLIGEN kom det i varje fall acceptabelt med folk på matchen. 9243 åskådare är inte bra, men som sagt acceptabelt. Publiken gjorde dessutom vad de kunde för att stötta sitt Malmö, åtminstone ända fram till slutet då det förekom lite onödiga grejer med inkastade flaskor och sådant. Inte snyggt, inte snyggt alls. Det roligaste med kvällens match var ändå att Malmö ännu en gång i denna serien var det bättre och stundtals klart bättre laget. Det verkar faktiskt som att slutspel passar truppen som handen i handsken. Malmö kunde och borde dessutom avgjort det hela under full tid och därmed haft 2-0 i matcher, men se så blev det inte. Bra lag har tur säger man, Växjö är ju ett bra lag och idag hade de oändligt med tur i avgörande lägen.

När 2-0 blev 2-1 fick Noah Welsh ett felskär och föll bakom egen kasse, vilket gav Växjö det utrymme de behövde. Vid 2-2 får Växjö lov att begå två solklara regelöverträdelser inom loppet av sekunder, vilket ger dem övertag och möjlighet att göra mål. Istället för powerplay för Malmö, kvitterat och det är så klart tungt för hemmalaget. Tyckte ändå inte att det märktes på Malmö, de bara körde på som om ingenting hänt. Tredje och sista gången Växjö har flyt är direkt i inledningen av förlängningen, pucken är inte blockerad vilket domaren däremot tror. Det är anledningen till att det mål Frederik Storm gör där inte blir mål. Sådant som händer så klart, men dock tur för Växjö.

Inte lönt att gnälla på domarna egentligen, det ser ut så här hela säsongen lång och det är bara att acceptera den något tveksamma nivån de håller. Vi får vara glada att några vill döma överhuvudtaget helt enkelt, däremot kan man så klart ha åsikter om det är vettigt att ha två huvuddomare på isen när det inte ser bättre ut än i Hockeyallsvenskan. Jag tycker det låter dyrt i förhållande till vad man får. För att avsluta diskussionen om domarna tänkte jag när Jens Olsson åkte på matchen första utvisning i andra perioden att det absolut inte kommer dömas efter den måttstocken matchen igenom och så blev det inte heller. Annars hade Malmö som sagt spelat powerplay istället för att Växjö gjort 2-2.

Om Malmö kan fortsätta spela som de gjort i de båda inledande matcherna och om de fortsatt kan ignorera det domarna gör eller inte gör, då är chansen fortsatt riktigt stor att skrälla. Malmö har varit det bättre laget och framför allt i den intensiva och fysiska delen av spelet är det stundtals klasskillnad. Kanske inte så märkligt i och för sig, Växjö är väl ett mer smånätt och lirande lag medan Malmö har ganska många intensiva och fysiska spelare.

Nu vänder serien åter till Växjö som helt säkert kommer försöka sig på en chockstart likt den i den första matchen, allt för att inte åka på ännu en hemmaförlust. Malmö ska bara fortsätta köra som hittills med skärpa i defensiven och snabba och vassa spelvändningar. Jag tänker att i en serie bäst av sju borde det flyt Växjö hade ikväll och det missflyt Malmö hade jämna ut sig, ska bli spännande att se om jag får rätt i det. Fortsättning följer i Växjö på tisdag och hemma i Malmö igen på torsdag. Jag tar för givet att det då blir ännu mer folk på plats än i kväll. In och köp biljett nu om ni inte redan gjort det. http://www.ticketmaster.se/search/?keyword=malm%C3%B6+redhawks

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.