Ny bortaskalp för Malmö i kvartsfinalen.

Malmö åker alltså upp till Växjö och kniper ännu en match, det hade jag inte ens vågat tro på i mina vildaste drömmar om jag ska vara ärlig. Ärlig ska jag också vara och säga att Malmö trots detta också gör sin klart svagaste match i denna serie hittills, men det räckte för att vinna. Första perioden är Malmö sådär ruskigt ”slutspelsbra” som innan, men sedan ser det inte riktigt lika imponerande ut. Skulle i och för sig kunna bero på att Växjö höjer sig rejält också så klart. Jag vill inte säga att Malmö hade tur med domsluten idag, men de var åtminstone inte helt emot dem som i hemmamatchen. I hemmamatchen hade domarna säkert hittat någon anledning att döma bort det mål Rhett Rakhshani gör, vilket inte var något att diskutera i övrigt.

Matchserien har varit ganska snäll hittills, lite tacklingar och småsnackigt men i övrigt snäll. Kanske var det därför Dennis Everberg tyckte att det var tufft att crosschecka Nils Andersson över halsen. Där borde så klart matchen avgjorts i och med att det blev matchstraff, men Malmö slarvade bort chansen att lägga in några puckar genom att dra på sig utvisning själva. Det blev mål, men det borde utnyttjats bättre givetvis. Men det kändes ändå på något sätt som att det var Malmös kväll, igen. Trots att det inte såg helt lysande ut hela tiden. Frederik Storm gör 1-0 med 69 sekunder kvar av första perioden. Christoffer Forsberg (av alla spelare) gör 3-1 med 28 sekunder kvar av andra perioden. En sådan kväll helt enkelt.

Dessutom kommer Christopher Nihlstorp in och gör en fullständigt lysande insats, vid flera tillfällen är det han som håller Malmö kvar i vinnarspåret. Det är också första matchen i serien där Malmös målvakt faktiskt satts på rejäla prov och inte bara ströchanser. Ska bli spännande att se hur man gör i burväktarfrågan på torsdag. Detta skulle kunna vara ett sådant tillfälle där tvåan kommer in och överträffar den klara ettan under slutspelet, hade inte varit första gången det händer i så fall. Så säker som Nihlstorp kändes ikväll har kan sällan gjort under de matcher han ståt under säsongen, bra kontroll och fin koll på returerna.

Om jag bortser från målskyttarna som givetvis var av yttersta vikt för kvällens seger tycker jag att Jens Olsson har en riktigt fin kväll. Då gör han ändå en del ganska dåliga ingripanden, men det positiva överväger och det klart. Däremot hade Erik Andersson en lite jobbigare kväll. Hans start på matchen kan ha varit hans sämsta byten under hela tiden i Malmö, sedan spelar han upp sig men åker på en misstänkt knäskada. Efter en lång frånvaro återkom han dock till matchen, så förhoppningsvis är det inga problem. Trots starten är han helt klart en spelare som behövs nu.

Nu vänder Malmö hem igen och har nu en chans att sätta en massiv press på Växjö, seger hemma och man har flera matchbollar. Det kommer troligen krävas en lite bättre insats än i kväll, jag tror inte att Växjö är sugna på att göra en så pass svag insats som senast i Malmö. Då krävdes det rejält flyt med domslut, eller uteblivna domslut, för att slå Malmö. En sådan insats räcker inte till seger en gång till, det vågar jag lova. Jag hoppas givetvis att Malmö är lika sugna som i söndags på att ge laget energi, speciellt som det lät på slutet i matchen (bortsett från de inkastade flaskorna förstås). Så ska det låta, alla som inte bär Malmötröja på isen ska känna ända in i märgen att de inte är välkomna.

Köp biljetter nu, så kör vi igen på torsdag: http://www.ticketmaster.se/event/malmo-redhawks-vaxjo-kvartsfinal-biljetter/456899

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.