Första ronden till HV71 efter urladdning i tredje

Det blev för lätt för HV71 i tredje perioden i den första semifinalen. Malmö tappade koncentrationen i defensivarbetet. Man kan faktiskt säga att matchen slutade som den började men med den viktiga skillnaden att Malmö inte orkade hålla den brutala koncentrationen uppe man hade i två perioder. Man kan också konstatera att det kommer krävas 100% från Malmö i varje period för att kunna rubba HV71 som är otroligt skickliga. Malmö hade chanser nog att kunna ha en ledning med ett par mål efter två skall sägas, men har det inte.

Jens Olsson har en stor kväll och spelar riktigt bra, medan Noah Welch drar på sig alldeles för mycket utvisningar. Ilari Filppula ligger bakom båda målen med sina överjordiskt intelligenta passningar. Två spelare kom in efter lång frånvaro, Johan Ivarsson som gör en riktigt blek insats och inte spelar hela matchen heller. Konstantin Komarek har inte spelat match sedan förra året och har en del att ta igen så klart, men det kommer en del fina saker från hans sida i varje fall. Två ruskigt heta chanser bränns, Fredrik Händemark som prickar målvakten fri framför mål och Nichlas Hardt som drar en puck i ramen. Förhoppningsvis jämnar det ut sig i längden så att Malmö också får in några skitmål under serien.

Men faktum är att HV71 inte alls vill myspysa så som som Växjö. HV tacklar lika mycket som Malmö samtidigt som de är ruskigt skickliga. Just idag finns det inte mycket som tyder på att Malmö ska kunna vinna fyra matcher mot dem i detta slutspel. Av den enkla anledningen att jag inte tror att Malmö kan vara 100% koncentrerade i varje byte och varje minut. Det kommer troligen kosta mycket mer energi för Malmö att spela det spel man måste spela än vad det kommer kosta HV71. Det är mycket kvar, men det ska helt klart till något speciellt för att Malmö ska kunna slå ut HV. Ett sätt att sätta press är så klart att vallfärda till Malmö Arena och göra livet ruskigt jobbigt för HV71. In och köp biljetter så ses vi där på måndag!

Biljetter köpes här: http://www.ticketmaster.se/event/malmo-redhawks-hv71-biljetter/456903

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.