Malmö bjöd HV71 på sin första förlust i detta slutspel.

HV71 är bra, de är riktigt bra till och med. Jag skrev efter förra matchen att Malmö behövde göra en bättre insats än då för att kunna kvittera detta. Målfoto på om det verkligen var bättre idag, däremot hade Malmö marginalerna på sin sida. Trots att man ändå kostade på sig lite träffar i virket och bommade öppna mål. Malmös spel med puck fungerade stundtals ruskigt dåligt, medan det i andra stunder flöt på. Man skulle kunna sammanfatta Malmös insats med sådär, något som ändå räckte för att bjuda HV71 på sin första förlust i detta slutspel.

Oscar Alsenfelt är givetvis helt lysande idag, utan en sådan insats från en målvakt undrar jag om det hade gått vägen. Gigantiska plus till Nils Andersson, Jens Olsson, André Benoît och Noah Welsh som tuggar så många minuter ikväll, inte minst Olsson med över 30 minuter på isen. I förlängningen kändes det som att han var på isen konstant. Detta givetvis på grund av att Stefan Warg var avstängd och Erik Andersson tvingats lämna återbud. Carl-Johan Lerby är ung men gör det riktigt bra, mål i kväll var han väl värd. Johan Ivarsson brottas däremot fortsatt med sig själv och känns inte alls bekväm. Jag tror inte heller att han gjorde ett byte i förlängningen, inte som jag såg i varje fall.

Warg är tillbaka på onsdag, det är viktigt. Hoppas verkligen att den äldre brodern Andersson också är tillbaka, de bästa backarna behövs på isen mot HV71 det är då ett som är klart. Framåt är det givetvis en fröjd att se en sådan som matchhjälten Nichlas Hardt. Han bara kör, det finns inget annat läge och jag tror att han fått hela HV-laget att sky honom som pesten. Jag är också ganska säker på att han njuter till fullo av detta faktum. En blåkopia på hur en slutspelsspelare ska se ut måste jag säga. Grinig, stenhård och dessutom gör han poäng i parti och minut.

Ska jag vara missnöjd med något en kväll som denna får det vara att det inte heller idag kom över 10.000 personer och såg matchen. Vad ska krävas för att knäcka denna ändå beskedliga gräns? Nåväl, nästa hemmamatch är på en fredag och det verkar redan ha sålt på en hel del så jag hoppas sannerligen att den gränsen kan knäckas då. Först ska serien upp till Jönköping igen och hur Malmös lag ser ut så beror på skador och om det blir några avstängningar efter händelser idag, vilket inte är helt osannolikt. Tydligen mådde inte heller Alsenfelt så bra efter att ha fått ett knä i huvudet av en HV-spelare, hoppas verkligen att han är frisk och hel samt att HV-spelaren får det straff han inte fick på isen.

Biljetter till på fredag köper ni via denna länk: http://www.ticketmaster.se/event/malmo-redhawks-hv71-biljetter/456905

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.