Svårt åderlåtet Malmö blev slaktat av HV71.

Det var ju ett ganska skönt upplägg för Malmö med 1-1 i matcher. Däremot var det inte speciellt skönt med en frånvarolista nästan lika lång som de där sagobiblarna man läser där uppe i Jönköping. Den allra tuffaste frånvaron får nog sägas vara Oscar Alsenfelt och frågan är hur pass illa det där fula knät tog i huvud på honom senast? Nåväl Stefan Warg var ju tillbaka och skulle åtminstone ge lite stabilitet bakåt. Visst han gjorde en del bra men han passade också på att dra på sig ett matchstraff vilket man får anta kommer innebära avstängning. Det var ju inte så begåvat med tanke på Malmös nämnda frånvarolista.

Det var faktiskt inte mycket som faktiskt fungerade för Malmö ikväll. Framför allt spelet med puck hade stora brister. Detta gjorde att HV71 kunde få briljera med sitt passningsspel i framför allt andra perioden. Den perioden slutade givetvis 1-1 när det var Malmös klart svagaste. Skulle Malmö haft en chans ikväll borde man utnyttjat det marginella övertag man faktiskt hade fram till 1-0, efter det målet var det som att mycket av tågan rann av de vitklädda. Dessvärre var det lite svårt att känna igen fjärde kedjan och den med Frederik Storm och Nichlas Hardt. Det var som att den senare inte riktigt vågade spela så stenhårt som han ska spela, förhoppnings är han igång och manglar på i nästa match igen.

Det allra bästa med förlusten är att det inte spelar någon roll att det blev en hemmakross, det är ändå ”bara” 2-1 i matcher till HV71. Men visst, det kommer bli fullständigt omöjligt för Malmö att besegra dem med så många viktiga spelare borta. Det är bara att inse att det är helt fel spelare som är borta idag och de som fyller ut klarar inte av det just nu i deras karriärer. Det är inte att de inte vill, men de har inte den rutin som krävs för att välta en sådan maskin som HV71 i längden.

Nu är det vad jag förstått ÄNTLIGEN sålt över 10.000 biljetter till fredagsmatchen. Kan vi som är där se till att pumpa på och få HV71 att känna sig riktigt, riktigt små finns det ändå en god chans att kvittera matchserien igen. Även om man kommer till spel med så mycket spelare borta som idag vill jag påstå. Det är ändå bara marginaler ifrån att Malmö inte tar ledningen idag och då kunde allt sett helt annorlunda ut. Nu blev det inte så och till slut blev det en kross istället. Inte snyggt, men å andra sidan inte heller mer än en match som sagt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.