Malmö med ryggen mot väggen

Man kan inter säga annat än att Malmö fick en drömstart och hör och häpna, för första gången i slutspelet kommer det över 10.000 och ser laget. Extremt välförtjänt givetvis. Det var skönt att Erik Forssell och Erik Andersson var tillbaka, även om jag nog tycker att det syntes att de inte är helt 100. Malmö var ju en stolpe ifrån att gå upp till 3-0 också, men så blev det inte.

HV71 visade dock ingen tendens att hänga med huvudena och spelade sitt spel som hur man än vänder och vrider på det är ganska överlägset det Malmö kan prestera. Kanske inte så konstigt heller när man ser på laguppställningarna. Pucken gör hela jobbet för HV, Malmö måste jobba som galningar för samma sak eftersom man inte alls har samma flyt i passningsspelet. Jag kan inte på något sätt säga att Malmö gör en dålig match, snarare tvärt om faktiskt. Men när HV är så bra som de är nu, då tror jag inte att denna upplaga av Malmö kan stå emot.

Ryggen är mot väggen för laget nu, på söndag måste man vinna för att förlänga säsongen. Gör man inte det ska laget ändå hyllas stort för vad man åstadkommit denna säsong. Kan man fortsätta med att långsamt uppgradera laget även nästa säsong bör det kunna bli lika trevligt om ett år, om jag nu ska gå händelserna i förväg. Det låter kanske som att jag har gett upp och det har jag kanske undermedvetet gjort också. Men det är inte över förrän det är över. Med rätt flyt, rätt inställning och en säck med vilja kan så klart Malmö vinna uppe i Bibelcity också även om det sett ruskigt tungt ut i de två matcher som spelats där.

Ikväll vill jag ändå hylla laget trots förlusten och jag hoppas verkligen att det blir en hemmamatch till, för jag vill så gärna se mer av denna upplaga av Malmö Redhawks.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.