Säsongen är över, en fullständigt lysande säsong.

Så kom den, golfsäsongen, sommarlovet. Malmö räckte inte till idag, HV71 är för skarpa och för bra. Malmö kämpar och sliter men är inte tillräckligt skärpta eller skickliga för att ta bort alla misstag, vilket hade krävts. När dessutom Oscar Alsenfelt spelar som vilken målvakt som helst, ja då blir det fullständigt omöjligt. Men det är också fullständigt omöjligt för mig att gnälla på laget efter uttåget ur säsongen. Man skulle ta ett steg, men tog hur många som helst.

Man slog ut seriesegraren ur slutspelet, man vann samtliga matcher mot Bandyklubben och flera spelare tog stora steg framåt i sina karriärer. Det fanns aldrig någon som helst oro för att man skulle tvingas till kvalspel, oerhört med Malmöögon sett. Därmed är jag ganska säker på att samtliga spelare och ledare i klubben kommer vara mycket stolta över sin säsong när besvikelsen lagt sig om något dygn.

Hur går man vidare nu? Ja, en hel del beror nog på hur det ser ut i kassan. Publikuppslutningen under säsongen var en vansinnig besvikelse, både för klubben och mig. Det kommer helt säkert innebära att man inte vågar satsa riktigt så hårt som man hade önskat sig. Därmed gäller det att vara mycket noggranna med de värvningar man faktiskt gör, det behöver vara bra klass om man vill uppnå årets resultat även nästa säsong. Dessutom ska helst de som är kvar vara lite starkare, lite smartare och lite bättre nästa säsong. De som försvinner måste ersättas av spelare som är minst lika bra, om det är möjligt.

Dessa frågetecken som alltid uppstår när säsongen är över kommer givetvis rätas ut under de kommande månaderna. På något sätt bör nog Malmö dessutom ha en något bredare trupp tillgänglig, med tanke på att man ska delta i CHL under säsongen. Så helt klart är att det blir en spännande och med Malmömått mätt de senaste åren oerhört kort sådan. Nu vill jag bara rikta ett stort tack till IF Malmö Redhawks för en mycket väl genomförd säsong.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.