Säsongen är över, en fullständigt lysande säsong.

Det gick inte, som väntat. HV71 var för bra och straffade Malmö stenhårt för varje misstag. Men det förtar ingenting av Malmös lysande facit efter säsongen 2016/2017. Man skulle ta ett steg, man tog nästan hela trappan. Stort tack till alla spelare, ledare och övriga i klubben som bjudit oss på denna säsong.

Så kom den, golfsäsongen, sommarlovet. Malmö räckte inte till idag, HV71 är för skarpa och för bra. Malmö kämpar och sliter men är inte tillräckligt skärpta eller skickliga för att ta bort alla misstag, vilket hade krävts. När dessutom Oscar Alsenfelt spelar som vilken målvakt som helst, ja då blir det fullständigt omöjligt. Men det är också fullständigt omöjligt för mig att gnälla på laget efter uttåget ur säsongen. Man skulle ta ett steg, men tog hur många som helst.

Man slog ut seriesegraren ur slutspelet, man vann samtliga matcher mot Bandyklubben och flera spelare tog stora steg framåt i sina karriärer. Det fanns aldrig någon som helst oro för att man skulle tvingas till kvalspel, oerhört med Malmöögon sett. Därmed är jag ganska säker på att samtliga spelare och ledare i klubben kommer vara mycket stolta över sin säsong när besvikelsen lagt sig om något dygn.

Hur går man vidare nu? Ja, en hel del beror nog på hur det ser ut i kassan. Publikuppslutningen under säsongen var en vansinnig besvikelse, både för klubben och mig. Det kommer helt säkert innebära att man inte vågar satsa riktigt så hårt som man hade önskat sig. Därmed gäller det att vara mycket noggranna med de värvningar man faktiskt gör, det behöver vara bra klass om man vill uppnå årets resultat även nästa säsong. Dessutom ska helst de som är kvar vara lite starkare, lite smartare och lite bättre nästa säsong. De som försvinner måste ersättas av spelare som är minst lika bra, om det är möjligt.

Dessa frågetecken som alltid uppstår när säsongen är över kommer givetvis rätas ut under de kommande månaderna. På något sätt bör nog Malmö dessutom ha en något bredare trupp tillgänglig, med tanke på att man ska delta i CHL under säsongen. Så helt klart är att det blir en spännande och med Malmömått mätt de senaste åren oerhört kort sådan. Nu vill jag bara rikta ett stort tack till IF Malmö Redhawks för en mycket väl genomförd säsong.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Malmö med ryggen mot väggen

Lysande start med ett riktigt trist avslut blev det för Malmö denna festkväll i Malmö Arena. Malmö gör vad man kan med de resurser man har, men när HV71 fungerar så bra som de gör nu krävs det dessutom en säck med flyt och den hade inte Malmö ikväll. Ändå, jag är stolt över laget som inte lägger sig ner och dör trots den motiga tredje perioden. Hoppas på en skräll på söndag, för jag vill se mer av detta Malmö denna säsong.

Svårt åderlåtet Malmö blev slaktat av HV71.

Ytterligare tunga pjäser försvann och den som återkom i form av Stefan Warg såg nog till att han blir avstängd på nytt. Som om inte det räckte blev det kross även i andra matchen uppe i Jönköping och framtiden ser väl inte helt ljus ut för Malmö i denna semifinal om inte frånvarolistan reduceras kraftigt omgående. Förhoppningsvis kan en kokande och ogästvänlig Malmö Arena bidra till en kvittering i matcher på fredag till att börja med.

Malmö bjöd HV71 på sin första förlust i detta slutspel.

Det var inte Malmös bästa match för säsongen, ganska långt därifrån faktiskt. Men när slutresultatet ändå innebär att man serverat HV71 sin första förlust i detta slutspel kan inte betyget bli annat än med beröm godkänt. Detta skedde dessutom med ett ganska, med Malmö mått mätt i varje fall, kraftigt manfall. Tunga, viktiga pjäser saknades men vad gör det när stridsvagnen Nichlas Hardt är på isen?

Matchserien kvitterad, Malmö fortsatt riktigt bra.

Växjö bröt tillbaka serven direkt, men det krävdes flyt i massor. Flyt med felskär, flyt med domare som inte blåste och flyt med domare som blåste när det inte skulle blåsas. Malmö var det bättre laget även i andra matchen, men kunde inte avgöra som de borde. Jag tänker ändå att flytet borde jämna ut sig i en serie bäst av sju. Oavsett vill jag hylla laget och publiken (bortsett från de som kastade flaskor efter slutsignal) som visade Malmö från den bästa av sidor ikväll. Att det inte blev seger ikväll får ses som ett olycksfall i arbetet, så såg det faktiskt ut.
42 år ung Skånepåg. Har följt Mif, som jag vill kalla dem, sedan 1988 då min dåvarande idol Peter ”Pekka” Lindmark skrev på för klubben. Jag har skrivit om Mif sedan 1995, ibland lite mer och ibland lite mindre. Har på senare år kallat mig för Hawkeye när jag bloggat om laget. Det måste påpekas att mitt intresse har varit konstant oavsett vilken serie laget härjat i och oavsett hur det gått. Mina inlägg handlar i första hand om Mif, men det kan även förekomma annat hockeyrelaterat.

Håll dig uppdaterad med oss på Hockeybloggen - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!