Säsongen är över, en fullständigt lysande säsong.

Så kom den, golfsäsongen, sommarlovet. Malmö räckte inte till idag, HV71 är för skarpa och för bra. Malmö kämpar och sliter men är inte tillräckligt skärpta eller skickliga för att ta bort alla misstag, vilket hade krävts. När dessutom Oscar Alsenfelt spelar som vilken målvakt som helst, ja då blir det fullständigt omöjligt. Men det är också fullständigt omöjligt för mig att gnälla på laget efter uttåget ur säsongen. Man skulle ta ett steg, men tog hur många som helst.

Man slog ut seriesegraren ur slutspelet, man vann samtliga matcher mot Bandyklubben och flera spelare tog stora steg framåt i sina karriärer. Det fanns aldrig någon som helst oro för att man skulle tvingas till kvalspel, oerhört med Malmöögon sett. Därmed är jag ganska säker på att samtliga spelare och ledare i klubben kommer vara mycket stolta över sin säsong när besvikelsen lagt sig om något dygn.

Hur går man vidare nu? Ja, en hel del beror nog på hur det ser ut i kassan. Publikuppslutningen under säsongen var en vansinnig besvikelse, både för klubben och mig. Det kommer helt säkert innebära att man inte vågar satsa riktigt så hårt som man hade önskat sig. Därmed gäller det att vara mycket noggranna med de värvningar man faktiskt gör, det behöver vara bra klass om man vill uppnå årets resultat även nästa säsong. Dessutom ska helst de som är kvar vara lite starkare, lite smartare och lite bättre nästa säsong. De som försvinner måste ersättas av spelare som är minst lika bra, om det är möjligt.

Dessa frågetecken som alltid uppstår när säsongen är över kommer givetvis rätas ut under de kommande månaderna. På något sätt bör nog Malmö dessutom ha en något bredare trupp tillgänglig, med tanke på att man ska delta i CHL under säsongen. Så helt klart är att det blir en spännande och med Malmömått mätt de senaste åren oerhört kort sådan. Nu vill jag bara rikta ett stort tack till IF Malmö Redhawks för en mycket väl genomförd säsong.

Malmö med ryggen mot väggen

Man kan inter säga annat än att Malmö fick en drömstart och hör och häpna, för första gången i slutspelet kommer det över 10.000 och ser laget. Extremt välförtjänt givetvis. Det var skönt att Erik Forssell och Erik Andersson var tillbaka, även om jag nog tycker att det syntes att de inte är helt 100. Malmö var ju en stolpe ifrån att gå upp till 3-0 också, men så blev det inte.

HV71 visade dock ingen tendens att hänga med huvudena och spelade sitt spel som hur man än vänder och vrider på det är ganska överlägset det Malmö kan prestera. Kanske inte så konstigt heller när man ser på laguppställningarna. Pucken gör hela jobbet för HV, Malmö måste jobba som galningar för samma sak eftersom man inte alls har samma flyt i passningsspelet. Jag kan inte på något sätt säga att Malmö gör en dålig match, snarare tvärt om faktiskt. Men när HV är så bra som de är nu, då tror jag inte att denna upplaga av Malmö kan stå emot.

Ryggen är mot väggen för laget nu, på söndag måste man vinna för att förlänga säsongen. Gör man inte det ska laget ändå hyllas stort för vad man åstadkommit denna säsong. Kan man fortsätta med att långsamt uppgradera laget även nästa säsong bör det kunna bli lika trevligt om ett år, om jag nu ska gå händelserna i förväg. Det låter kanske som att jag har gett upp och det har jag kanske undermedvetet gjort också. Men det är inte över förrän det är över. Med rätt flyt, rätt inställning och en säck med vilja kan så klart Malmö vinna uppe i Bibelcity också även om det sett ruskigt tungt ut i de två matcher som spelats där.

Ikväll vill jag ändå hylla laget trots förlusten och jag hoppas verkligen att det blir en hemmamatch till, för jag vill så gärna se mer av denna upplaga av Malmö Redhawks.

Svårt åderlåtet Malmö blev slaktat av HV71.

Det var ju ett ganska skönt upplägg för Malmö med 1-1 i matcher. Däremot var det inte speciellt skönt med en frånvarolista nästan lika lång som de där sagobiblarna man läser där uppe i Jönköping. Den allra tuffaste frånvaron får nog sägas vara Oscar Alsenfelt och frågan är hur pass illa det där fula knät tog i huvud på honom senast? Nåväl Stefan Warg var ju tillbaka och skulle åtminstone ge lite stabilitet bakåt. Visst han gjorde en del bra men han passade också på att dra på sig ett matchstraff vilket man får anta kommer innebära avstängning. Det var ju inte så begåvat med tanke på Malmös nämnda frånvarolista.

Det var faktiskt inte mycket som faktiskt fungerade för Malmö ikväll. Framför allt spelet med puck hade stora brister. Detta gjorde att HV71 kunde få briljera med sitt passningsspel i framför allt andra perioden. Den perioden slutade givetvis 1-1 när det var Malmös klart svagaste. Skulle Malmö haft en chans ikväll borde man utnyttjat det marginella övertag man faktiskt hade fram till 1-0, efter det målet var det som att mycket av tågan rann av de vitklädda. Dessvärre var det lite svårt att känna igen fjärde kedjan och den med Frederik Storm och Nichlas Hardt. Det var som att den senare inte riktigt vågade spela så stenhårt som han ska spela, förhoppnings är han igång och manglar på i nästa match igen.

Det allra bästa med förlusten är att det inte spelar någon roll att det blev en hemmakross, det är ändå ”bara” 2-1 i matcher till HV71. Men visst, det kommer bli fullständigt omöjligt för Malmö att besegra dem med så många viktiga spelare borta. Det är bara att inse att det är helt fel spelare som är borta idag och de som fyller ut klarar inte av det just nu i deras karriärer. Det är inte att de inte vill, men de har inte den rutin som krävs för att välta en sådan maskin som HV71 i längden.

Nu är det vad jag förstått ÄNTLIGEN sålt över 10.000 biljetter till fredagsmatchen. Kan vi som är där se till att pumpa på och få HV71 att känna sig riktigt, riktigt små finns det ändå en god chans att kvittera matchserien igen. Även om man kommer till spel med så mycket spelare borta som idag vill jag påstå. Det är ändå bara marginaler ifrån att Malmö inte tar ledningen idag och då kunde allt sett helt annorlunda ut. Nu blev det inte så och till slut blev det en kross istället. Inte snyggt, men å andra sidan inte heller mer än en match som sagt.

Malmö bjöd HV71 på sin första förlust i detta slutspel.

HV71 är bra, de är riktigt bra till och med. Jag skrev efter förra matchen att Malmö behövde göra en bättre insats än då för att kunna kvittera detta. Målfoto på om det verkligen var bättre idag, däremot hade Malmö marginalerna på sin sida. Trots att man ändå kostade på sig lite träffar i virket och bommade öppna mål. Malmös spel med puck fungerade stundtals ruskigt dåligt, medan det i andra stunder flöt på. Man skulle kunna sammanfatta Malmös insats med sådär, något som ändå räckte för att bjuda HV71 på sin första förlust i detta slutspel.

Oscar Alsenfelt är givetvis helt lysande idag, utan en sådan insats från en målvakt undrar jag om det hade gått vägen. Gigantiska plus till Nils Andersson, Jens Olsson, André Benoît och Noah Welsh som tuggar så många minuter ikväll, inte minst Olsson med över 30 minuter på isen. I förlängningen kändes det som att han var på isen konstant. Detta givetvis på grund av att Stefan Warg var avstängd och Erik Andersson tvingats lämna återbud. Carl-Johan Lerby är ung men gör det riktigt bra, mål i kväll var han väl värd. Johan Ivarsson brottas däremot fortsatt med sig själv och känns inte alls bekväm. Jag tror inte heller att han gjorde ett byte i förlängningen, inte som jag såg i varje fall.

Warg är tillbaka på onsdag, det är viktigt. Hoppas verkligen att den äldre brodern Andersson också är tillbaka, de bästa backarna behövs på isen mot HV71 det är då ett som är klart. Framåt är det givetvis en fröjd att se en sådan som matchhjälten Nichlas Hardt. Han bara kör, det finns inget annat läge och jag tror att han fått hela HV-laget att sky honom som pesten. Jag är också ganska säker på att han njuter till fullo av detta faktum. En blåkopia på hur en slutspelsspelare ska se ut måste jag säga. Grinig, stenhård och dessutom gör han poäng i parti och minut.

Ska jag vara missnöjd med något en kväll som denna får det vara att det inte heller idag kom över 10.000 personer och såg matchen. Vad ska krävas för att knäcka denna ändå beskedliga gräns? Nåväl, nästa hemmamatch är på en fredag och det verkar redan ha sålt på en hel del så jag hoppas sannerligen att den gränsen kan knäckas då. Först ska serien upp till Jönköping igen och hur Malmös lag ser ut så beror på skador och om det blir några avstängningar efter händelser idag, vilket inte är helt osannolikt. Tydligen mådde inte heller Alsenfelt så bra efter att ha fått ett knä i huvudet av en HV-spelare, hoppas verkligen att han är frisk och hel samt att HV-spelaren får det straff han inte fick på isen.

Biljetter till på fredag köper ni via denna länk: http://www.ticketmaster.se/event/malmo-redhawks-hv71-biljetter/456905

Första ronden till HV71 efter urladdning i tredje

Det blev för lätt för HV71 i tredje perioden i den första semifinalen. Malmö tappade koncentrationen i defensivarbetet. Man kan faktiskt säga att matchen slutade som den började men med den viktiga skillnaden att Malmö inte orkade hålla den brutala koncentrationen uppe man hade i två perioder. Man kan också konstatera att det kommer krävas 100% från Malmö i varje period för att kunna rubba HV71 som är otroligt skickliga. Malmö hade chanser nog att kunna ha en ledning med ett par mål efter två skall sägas, men har det inte.

Jens Olsson har en stor kväll och spelar riktigt bra, medan Noah Welch drar på sig alldeles för mycket utvisningar. Ilari Filppula ligger bakom båda målen med sina överjordiskt intelligenta passningar. Två spelare kom in efter lång frånvaro, Johan Ivarsson som gör en riktigt blek insats och inte spelar hela matchen heller. Konstantin Komarek har inte spelat match sedan förra året och har en del att ta igen så klart, men det kommer en del fina saker från hans sida i varje fall. Två ruskigt heta chanser bränns, Fredrik Händemark som prickar målvakten fri framför mål och Nichlas Hardt som drar en puck i ramen. Förhoppningsvis jämnar det ut sig i längden så att Malmö också får in några skitmål under serien.

Men faktum är att HV71 inte alls vill myspysa så som som Växjö. HV tacklar lika mycket som Malmö samtidigt som de är ruskigt skickliga. Just idag finns det inte mycket som tyder på att Malmö ska kunna vinna fyra matcher mot dem i detta slutspel. Av den enkla anledningen att jag inte tror att Malmö kan vara 100% koncentrerade i varje byte och varje minut. Det kommer troligen kosta mycket mer energi för Malmö att spela det spel man måste spela än vad det kommer kosta HV71. Det är mycket kvar, men det ska helt klart till något speciellt för att Malmö ska kunna slå ut HV. Ett sätt att sätta press är så klart att vallfärda till Malmö Arena och göra livet ruskigt jobbigt för HV71. In och köp biljetter så ses vi där på måndag!

Biljetter köpes här: http://www.ticketmaster.se/event/malmo-redhawks-hv71-biljetter/456903

Ny bortaskalp för Malmö i kvartsfinalen.

Malmö åker alltså upp till Växjö och kniper ännu en match, det hade jag inte ens vågat tro på i mina vildaste drömmar om jag ska vara ärlig. Ärlig ska jag också vara och säga att Malmö trots detta också gör sin klart svagaste match i denna serie hittills, men det räckte för att vinna. Första perioden är Malmö sådär ruskigt ”slutspelsbra” som innan, men sedan ser det inte riktigt lika imponerande ut. Skulle i och för sig kunna bero på att Växjö höjer sig rejält också så klart. Jag vill inte säga att Malmö hade tur med domsluten idag, men de var åtminstone inte helt emot dem som i hemmamatchen. I hemmamatchen hade domarna säkert hittat någon anledning att döma bort det mål Rhett Rakhshani gör, vilket inte var något att diskutera i övrigt.

Matchserien har varit ganska snäll hittills, lite tacklingar och småsnackigt men i övrigt snäll. Kanske var det därför Dennis Everberg tyckte att det var tufft att crosschecka Nils Andersson över halsen. Där borde så klart matchen avgjorts i och med att det blev matchstraff, men Malmö slarvade bort chansen att lägga in några puckar genom att dra på sig utvisning själva. Det blev mål, men det borde utnyttjats bättre givetvis. Men det kändes ändå på något sätt som att det var Malmös kväll, igen. Trots att det inte såg helt lysande ut hela tiden. Frederik Storm gör 1-0 med 69 sekunder kvar av första perioden. Christoffer Forsberg (av alla spelare) gör 3-1 med 28 sekunder kvar av andra perioden. En sådan kväll helt enkelt.

Dessutom kommer Christopher Nihlstorp in och gör en fullständigt lysande insats, vid flera tillfällen är det han som håller Malmö kvar i vinnarspåret. Det är också första matchen i serien där Malmös målvakt faktiskt satts på rejäla prov och inte bara ströchanser. Ska bli spännande att se hur man gör i burväktarfrågan på torsdag. Detta skulle kunna vara ett sådant tillfälle där tvåan kommer in och överträffar den klara ettan under slutspelet, hade inte varit första gången det händer i så fall. Så säker som Nihlstorp kändes ikväll har kan sällan gjort under de matcher han ståt under säsongen, bra kontroll och fin koll på returerna.

Om jag bortser från målskyttarna som givetvis var av yttersta vikt för kvällens seger tycker jag att Jens Olsson har en riktigt fin kväll. Då gör han ändå en del ganska dåliga ingripanden, men det positiva överväger och det klart. Däremot hade Erik Andersson en lite jobbigare kväll. Hans start på matchen kan ha varit hans sämsta byten under hela tiden i Malmö, sedan spelar han upp sig men åker på en misstänkt knäskada. Efter en lång frånvaro återkom han dock till matchen, så förhoppningsvis är det inga problem. Trots starten är han helt klart en spelare som behövs nu.

Nu vänder Malmö hem igen och har nu en chans att sätta en massiv press på Växjö, seger hemma och man har flera matchbollar. Det kommer troligen krävas en lite bättre insats än i kväll, jag tror inte att Växjö är sugna på att göra en så pass svag insats som senast i Malmö. Då krävdes det rejält flyt med domslut, eller uteblivna domslut, för att slå Malmö. En sådan insats räcker inte till seger en gång till, det vågar jag lova. Jag hoppas givetvis att Malmö är lika sugna som i söndags på att ge laget energi, speciellt som det lät på slutet i matchen (bortsett från de inkastade flaskorna förstås). Så ska det låta, alla som inte bär Malmötröja på isen ska känna ända in i märgen att de inte är välkomna.

Köp biljetter nu, så kör vi igen på torsdag: http://www.ticketmaster.se/event/malmo-redhawks-vaxjo-kvartsfinal-biljetter/456899

Matchserien kvitterad, Malmö fortsatt riktigt bra.

Ännu en härlig slutspelsmatch med Malmö inblandat och ÄNTLIGEN kom det i varje fall acceptabelt med folk på matchen. 9243 åskådare är inte bra, men som sagt acceptabelt. Publiken gjorde dessutom vad de kunde för att stötta sitt Malmö, åtminstone ända fram till slutet då det förekom lite onödiga grejer med inkastade flaskor och sådant. Inte snyggt, inte snyggt alls. Det roligaste med kvällens match var ändå att Malmö ännu en gång i denna serien var det bättre och stundtals klart bättre laget. Det verkar faktiskt som att slutspel passar truppen som handen i handsken. Malmö kunde och borde dessutom avgjort det hela under full tid och därmed haft 2-0 i matcher, men se så blev det inte. Bra lag har tur säger man, Växjö är ju ett bra lag och idag hade de oändligt med tur i avgörande lägen.

När 2-0 blev 2-1 fick Noah Welsh ett felskär och föll bakom egen kasse, vilket gav Växjö det utrymme de behövde. Vid 2-2 får Växjö lov att begå två solklara regelöverträdelser inom loppet av sekunder, vilket ger dem övertag och möjlighet att göra mål. Istället för powerplay för Malmö, kvitterat och det är så klart tungt för hemmalaget. Tyckte ändå inte att det märktes på Malmö, de bara körde på som om ingenting hänt. Tredje och sista gången Växjö har flyt är direkt i inledningen av förlängningen, pucken är inte blockerad vilket domaren däremot tror. Det är anledningen till att det mål Frederik Storm gör där inte blir mål. Sådant som händer så klart, men dock tur för Växjö.

Inte lönt att gnälla på domarna egentligen, det ser ut så här hela säsongen lång och det är bara att acceptera den något tveksamma nivån de håller. Vi får vara glada att några vill döma överhuvudtaget helt enkelt, däremot kan man så klart ha åsikter om det är vettigt att ha två huvuddomare på isen när det inte ser bättre ut än i Hockeyallsvenskan. Jag tycker det låter dyrt i förhållande till vad man får. För att avsluta diskussionen om domarna tänkte jag när Jens Olsson åkte på matchen första utvisning i andra perioden att det absolut inte kommer dömas efter den måttstocken matchen igenom och så blev det inte heller. Annars hade Malmö som sagt spelat powerplay istället för att Växjö gjort 2-2.

Om Malmö kan fortsätta spela som de gjort i de båda inledande matcherna och om de fortsatt kan ignorera det domarna gör eller inte gör, då är chansen fortsatt riktigt stor att skrälla. Malmö har varit det bättre laget och framför allt i den intensiva och fysiska delen av spelet är det stundtals klasskillnad. Kanske inte så märkligt i och för sig, Växjö är väl ett mer smånätt och lirande lag medan Malmö har ganska många intensiva och fysiska spelare.

Nu vänder serien åter till Växjö som helt säkert kommer försöka sig på en chockstart likt den i den första matchen, allt för att inte åka på ännu en hemmaförlust. Malmö ska bara fortsätta köra som hittills med skärpa i defensiven och snabba och vassa spelvändningar. Jag tänker att i en serie bäst av sju borde det flyt Växjö hade ikväll och det missflyt Malmö hade jämna ut sig, ska bli spännande att se om jag får rätt i det. Fortsättning följer i Växjö på tisdag och hemma i Malmö igen på torsdag. Jag tar för givet att det då blir ännu mer folk på plats än i kväll. In och köp biljett nu om ni inte redan gjort det. http://www.ticketmaster.se/search/?keyword=malm%C3%B6+redhawks

Malmö knep en match i Växjö direkt

Jag hade helt glömt hur fantastisk en riktig slutspelsmatch kan vara. När dessutom Malmö åker upp och plockar en seger i seriesegrarens borg är det inte mindre härligt. Växjö kom ut som Duracell-kaniner och rullade över Malmö inledningsvis, men utan att skapa så många heta lägen. De som skapades plockades blockades bort eller plockades av Oscar Alsenfelt. Sen är det helt plötsligt helt omvänt i andra perioden, faktum är att Växjö inte lyckas få ett enda skott på mål under denna period. Naturligtvis helt galet bra gjort av Malmö och lika dåligt av hemmalaget. Robin Alvarez ger fullt rättvist Malmö ledningen, men effektiviteten är inte lika hög som mot Luleå.

Malmö hade full kontroll på matchen även i tredje perioden, ända till slutminuterna. Lars Bryggman kunde och borde gjort 2-0 i tom kasse, istället blev det utvisning och kvittering i spel sex mot fyra med endast tio sekunder kvar. Kändes allt annat än rättvist, men gör man bara ett mål krävs det oerhört mycket att vinna ishockeymatcher. Inte minst mot seriesegraren med sina klasar av skickliga spelare. Malmö var ändå starkast i kväll och vinner helt rättvist i förlängningen, slutspelets superstar nummer ett Nicklas Hardt avgör i powerplay. Fredrik Händemark fick en assist på detmålet, skönt för honom eftersom han drog på sig den onödiga utvisning som ledde till kvitteringen.

Det var en ruskigt imponerande laginsats av Malmö ikväll, ruskigt! En taktiks triumf som var värd mer än två mål, men med en defensiv som i kväll räcker det. Malmö var helt enkelt bättre än Växjö totalt sätt i kväll, kanske inte så mycket men lite bättre på allt. OM Malmö kan fortsätta på ett liknade sätt kommer det absolut inte bli en walk in the park för Växjö, OM Malmö kan fortsätta som i kväll finns alla förutsättningar för en skräll.

Hela laget gör en oerhört stark insats i kväll som sagt, alla spelare köper sina roller till 100 % och ingen faller ur ramen. Visst, det tas en del onödiga utvisningar men det är svårt att undvika. Boxplay är däremot riktigt bra, vi ska ändå veta att Växjö inte direkt består av dussinlirare. Den stora, stora frågan nu är om Malmöborna behagar ställa upp för laget nu på söndag. Det var pinsamt i den match man spelade hemma mot Luleå, då gör ändå det fåtal som är på plats ett GRYMT jobb. Med dubbelt så många på samma nivå är det inte speciellt kul att komma till Malmö som motståndarlag, som det ska vara.

Skit i soffan på söndag, så slipper ni C More och deras ide att bryta mitt i sudden. Ja, det är helt korrekt att jag är besviken på deras produkt.

Biljetterna ni SKA köpa finns här: http://www.ticketmaster.se/event/malmo-redhawks-vaxjo-kvartsfinal-biljetter/456897

To be continued…

Halvtaskig insats gav biljett till kvartsfinalen

IF Malmö Redhawks är alltså klara för kvartsfinal, detta efter att ha åkt upp till Luleå och gjort en överlag ganska dålig match. Defensiven var lite hejsanhoppsan lite för ofta och utan den effektivitet man hade i första perioden hade det säkert inte gått. 2 skott, 2 mål under första tjugo minuterna som dessutom innebar att det stod 2-0 till Malmö. Detta tappade man, fullt logiskt eftersom Luleå lekte med laget där. Malmö höjer sig marginellt i andra och håller hyfsat jämna steg med hemmalaget, visserligen fortsatt hejåhå i defensiven. Tredje gör däremot Malmö ganska bra, då är det mer skärpt och det mål Luleå gör kändes inte rättvist där. Men Robin Alvarez hade ju ett manus som inte går av för hackor. När alla går och väntar på sudden, tänker han att han vill hem i tid och bara hänger upp trissan i krysset med 37 sekunder kvar. Nej, sett till hela matchen var det inte helt rättvist men där och då i tredje var det så.

Luleå fick ett tveksamt mål bortdömt, vilket fick hemmalagets tränare att gå fullständigt bananaz i intervjun efter matchen. Om ni minns Foppas sågning av Börje efter den avgörande finalen 94, tänk den och multiplicera med ca 1000. Kan dock förstå hans frustration, hans lag har just gått på sommarlov och han känner sig orättvist behandlad. Att Luleåspelaren ser till att Oscar Alsenfelt faller behöver inte diskuteras, bedömningen kan man kanske ha åsikter om och speciellt om man har sympatier för Luleå. Skönt för Malmö att få lite domslut med sig dock, det var väl ganska mycket si och så i hemmamatchen.

Det är åter igen kedjan med Nichlas Hardt, Erik Forssell och Frederik Storm som gör det bäst i Malmö offensivt, egentligen bara den kedjan som gör det bra över hela matchen. De fick spela galet mycket stundtals, så jag gissar att tränarna tyckte att de var en avgörande del i segern ikväll. Just Forssell är bäst i Malmö överlag i kväll, bra över hela isen. Nils Andersson gör ett ruskigt viktigt mål, hade han inte gjort det hade jag måst säga att han gjort en medioker insats ikväll. Han hade stundtals stora problem och verkade närmast skärrad, hoppas att det var en engångsföreteelse. Jag vill givetvis se mycket mer av Ilari Filppula och Rhett Rakhshani, det är ju NU de ska bidra och även om den senare hängde två i hemmamatchen har ingen av dem gjort några större intryck.

Nåväl, nu är åttondelsfinalen glömd och lagd till handlingarna. Man kan säga som så här, med ett spel som i kväll blir det snabbt respass i kvartsfinalen. Men jag tror inte att Malmö kommer spela som i kväll, det baserar jag på att laget sällan gjort två dåliga insatser på rad under säsongen. Samt givetvis att defensiven har varit mer eller mindre lysande och det tänker jag att man kommer visa igen. Från och med nu är man inte längre favoriter heller, vilket man så klart var mot Luleå. Nu blir det lite vila och finslipning innan det är på det igen. Kan Malmöborna vakna då, månde? Fan vet? Inte ens Luleå hade vaknat idag, trots en viktig match för hemmalaget var det mediokra 4459 åskådare på plats. Sanslöst. Nämnde jag för övrigt att Robin Alvarez är kung ikväll? ????

1-0 i matcher efter överkörning av Luleå

Jag hade förväntat mig en tät, tuff och jämn match i första matchen i bäst av tre. Den blev tät och tuff men ack så ojämn. Malmö var både en och två klasser bättre än Luleå idag och jag undrar om det inte var lagets bästa match för hela säsongen totalt sett. Det var oerhört få misstag och spelet var skärpt, intensivt och finurligt. Det blev så pass att Luleå började ta till riktiga griserier stundtals för att få stopp på Malmö och/eller för att få till en scenförändring. Ett par lägen i andra perioden, som Luleå dessutom kom undan med utan att få utvisning. Att Luleå till slut har färre tvåor än Malmö stämmer inte med vad som hände på isen, det är det inget snack om.

Hela laget gör rakt över en gedigen insats, fantastiskt på så många sätt att Mathias Tjärnqvist går in och gör sitt första mål för säsongen. Både snyggt och faktiskt även det matchvinnande målet. Frederik Storm och Nichlas Hardt är fantastiskt bra, den senare av den kröp verkligen under skinnet på Luleå. Han fick ta emot både en sinnessjukt ful slashing över benen och en lika sinnessjukt ful tackling som renderade matchstraff på Luleåspelaren, otroligt att Hardt fortfarande stod på benen efter matchen. Inget snack om att Luleå gick för att få bort honom ur matchen, han for nämligen fram som en stridsvagn på isen och tacklade så hela arenan skakade.

Arenan ja, 5510 sålda biljetter i den första slutspelsmatchen på 15 år är så klart så makalöst uselt att man egentligen skulle ta laget och hela arenan och flytta till en värdigare stad. Att någon melodifestival skulle vara en anledning köper jag över huvud taget inte, är man idrottsintresserad går man på finalspel och därmed punkt. Det ska dock sägas att de som verkligen var på plats gjorde ett lysande jobb. Det lät som minst 8000 pers och sittplats var med och drog igång det hela, fantastiskt skönt att se och höra. Stämningen var underbar, men jag kan inte hjälpa att fundera på hur det varit med de där 8000 på plats.

6-1 är stora siffror, men det spelar ingen roll på måndag. Det står 1-0 i matcher, Malmö har matchboll och den ska också slås in. Någon målskillnad finns inte att ta hänsyn till. Däremot var det så klart bra att så många fick nätkänning, de lär åtminstone vara sugna på mer. Sparkapital i Robin Alvarez och Ilari Filppula som gick poänglösa av banan och så även samtliga backar förutom Erik Andersson. Dragningen Rhett Rakhshani bjuder åldermannen Jan Sandström på är också värd att minnas, om man inte är just nämnde Sandström så klart. Han lär drömma mardrömmar om den resten av sitt liv. Det blir fler matcher i Malmö denna säsong alltså, biljetter till fortsättningen släpps vid midnatt. Frågan är om det blir mot Luleå igen eller om det blir kvartsfinal, oavsett hoppas jag verkligen att det blir flera tusen fler än i kväll på plats.