Lag för lag: Mariestad

Lagförlag

Tips på slutplacering: 6:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på:
Douglas Lögdal, Philip Larsson

Huvudtränare: Karl Helmersson
Assisterande tränare: Bjarne Lund

Placeringar förra säsongen:
Femma i grundserien,  etta i fortsättningsserien, 0-2 i matcher mot Västervik

Den här säsongen är målvaktsparet nytt. 19-årige Robin Wallin som stod sju matcher förra säsongen (90.6%) finns kvar men vid hans sida finns i år 18-årige norrmannen Sander Réne Berg från Dallas Snipers där han på 22 matcher fick en räddningsprocent på 87.4.

På backsidan finns Mikael Alba, Daniel Bertov, Johan Frick, Erik Jones och Emil Olsson kvar från förra året medans SHL- och allsvenskmeriterade Jens Högbom från Luleås J20 och Albin Hernod från Rögle J20 är nyförvärven på backsidan.

På forwardssidan har man värvat Philip Larsson från BIK Karlskoga som var utlånad större delen av fjolåret till Kumla, Johan Dahlbom från Olofström, Douglas Lögdal från Halmstad och Christian Hägg från Lindlöven. Fyra bra värvningar. Dessutom har man förlängt med spelare som Linus Engqvist och Filip Törnqvist.

Jag är ledsen, men jag tycker inte alls att Mariestad i år får mig att hoppa av nyfikenhet. De kanske kan vara med och slåss om en allettaplats men spontant just nu är min känsla att det finns betydligt mer spännande lag i serien. Målvaktssidan måste jag sätta ett frågetecken på då det är en rejäl chansning. Tappet av Andreas Ollikainen är otroligt tungt. Laget har fått in fyra bra forwards, men frågan är om det räcker.

– – – – – –

Tidigare i Lag för lag:

Norra:
1.
2.
3.
4.
5.
6. Teg
7. Kovland
8. Sollefteå
9. SK Lejon
10. Vännäs
11. Härnösand
12. Brunflo

Östra:
1.
2.
3.
4.
5.
6. Visby/Roma
7. Haninge
8. Hammarby
9. Wings
10. Sollentuna
11. Vallentuna
12. Tierp

Västra:
1.
2.
3.
4.
5.
6. Mariestad
7. Borlänge
8. Forshaga
9. Arboga
10. Grästorp
11. Surahammar
12. Köping

Södra:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7. HC Dalen
8. Halmstad
9. Varberg
10. Mörrum
11. Tyringe
12. Helsingborg

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.