Bloggen tippar dagens matcher

Norra

Härnösand – Kovland Tips: 2
Härnösand föll första seriematchen med 4-2 medans Kovland föll med 0-1 mot topplaget Östersund. En imponerande insats och man ska bara ta poäng mot Härnösand.

Kiruna – Kalix Tips: 2(X)
Svårtippad match. Två bra lag som segrade i sina seriepremiärer men Kalix är i mina ögon snäppet vassare som lag och får vara favoriter här för mig.

Lejon – Piteå Tips: 2
Här ska det väl egentligen inte vara så mycket snack om saken. Piteå ska ta tre poäng här.

Vännäs – Teg Tips: 2
Inte lika solklar match som Lejon – Piteå men ändå någorlunda för att jag ska bli lite förvånad om Teg inte vinner det här matchen. Teg har ett så pass mycket bättre lag så detta ska vara en vinst.

Örnsköldsvik – Sollefteå Tips: 1
Den här är lite klurig. Örnsköldsvik kan överraska i Norra serien i år men jag vill ändå inte räkna bort Sollefteå som även dom är lite luriga den här säsongen. I den här matchen anser jag dock att Örnsköldsvik är favoriter.

Östra

Wings – Väsby Tips: 2
Väsby åkte på platt fall i premiären där man föll med 0-4 mot Visby/Roma. Även Wings föll i sin match med 4-1 mot Åker/Strängnäs. Väsby har ett spännande lag den här säsongen och mitt tips blir att Väsby studsar tillbaka och tar en seger här.

Haninge – Vallentuna Tips: 1(X)
Båda lagen gjorde det bra i sina premiärer och båda gick som segrare ur matcherna. Kan egentligen sluta lite hursomhelst och hemmaplansfördelen väger tungt här.

Hudiksvall – Huddinge Tips: 1(X)
Otroligt svårtippad match. Två lag som förväntas ligga i toppen av Östra serien och vi vet alla vilket lag Huddinge sitter på. Hudiksvall förväntas dock bli lite av en outsider i år som kan skrälla både här och där. Hudik hade ett gäng spelare borta i premiären och är dessa tillbaka är det inte omöjligt att laget kan knipa poäng här.

Sollentuna – Åker/Strängnäs Tips: 2
Ska väl egentligen inte vara så mycket snack om saken här. Åker/Strängnäs har ett så pass mycket bättre lag att det bara ska vara tre poäng.

Södertälje – Hammarby Tips: 1
Inte heller här ska det vara så mycket snack om saken. Södertälje har dessutom hemmapremiär och jag ser inte riktigt hur Hammarby ska rå på stora Södertälje i deras hemmapremiär.

Västra

Arboga – Skövde Tips: 2
Arboga föll i seriepremiären i derbyt mot Köping medans Skövde kommer med en seger över Surahammar i ryggen. På pappret har Skövde ett bättre lag och ska väl även vara det segrande laget i den här matchen.

Borlänge – Enköping Tips: 1(X)
En match som egentligen kan sluta hursomhelst. Borlänge kämpade tappert mot Mariestad men föll tillslut med 4-3, Enköping hade en ännu tyngre match där man föll med hela 1-8(!) i sin hemmapremiär. Nu är det Borlänges tur att ha hemmapremiär och med tanke på Enköpings magplask förra matchen får nog Borlänge ses som favoriter här i mina ögon.

Forshaga – Mariestad Tips: 2(X)
Denna är också klurig. Forshaga med Jörgen Jönsson i båset kan nog ställa till med och annat i år. Inte omöjligt överhuvudtaget att laget kniper poäng även i kvällens match, vilket även magkänslan säger. Jag väljer dock att följa hjärnan och tar Mariestad som segrare.

Kumla – Grästorp Tips: 1
Kumla dundrade in en 8-1(!)-vinst mot Enköping i premiären och har idag hemmapremiär mot ett Grästorps som tippas i botten av många. Det ska inte vara något snack här.

Lindlöven – Köping Tips: 1
Två lag som vann sina premiärmatcher och just Lindlöven är ett av lagen jag tror lite extra på den här säsongen. Köping kan vara luriga, speciellt i derbyn, men jag tror att Lindlöven drar längsta strået här.

Södra

Nybro – Västervik Tips: 2
Nybro ledde med 1-2 efter första perioden i premiären mot topptippade Kristianstad men gjorde en katastrofal andraperiod vilket ledde till att matchen vände till 5-2 på bara den perioden. Jag känner att jag inte riktigt vet vart Nybro står helt och hållet och ikväll möter man ett lag som enligt många är bättre än Kristianstad och som vann sin premiär med hela 7-2 mot Varberg. Enligt mig får man axla en underdogs-roll här.

Tyringe – Kristianstad Tips: 2
Årets derby enligt Tyringefansen och det kanske är vad det är. Tyringe är tillbaka i ettan och kommer nu göra allt i sin makt för att spöa, eller helst krossa, Kristianstad. Räcker man till mot topplaget Kristianstad? Jag tror absolut att man kan vara där och störa men frågan är om man räcker till hela vägen.

Varberg – Helsingborg Tips: 2
Även denna är lite klurig. Varberg föll med hela 7-2 mot Västervik första matchen efter att ha förlorat tredje perioden med 6-0(!). Helsingborg gjorde det de skulle och besegrade Mörrum med 5-1. Kan egentligen sluta lite hursomhelst men tipset går till Helsingborg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.