Vimmerby tog andra raka segern och Tranås studsade tillbaka

 

Foto: Christina Svensson
Foto: Christina Svensson

Det spelades två matcher under gårdagen och en av dessa var mellan Mörrum och Vimmerby. Vimmerby tog en fin seger mot Kallinge/Ronneby med 3-1 i seriepremiären medans Mörrum föll med 5-1 borta mot Helsingborg. Mörrum hade lite mer att sätta emot under tisdagen men lyckades ändå inte riktigt enda fram.

Efter lite mer än halva första perioden kunde Hampus Harlestam göra sitt andra mål på lika många matcher när han gav Vimmerby ledningen med 0-1. I andra perioden kunde sedan Mörrum kvittera till 1-1 i powerplay genom Rok Leber, men innan perioden var slut så hade Vimmerby återigen tagit ledningen när Simon Dahl gjorde 1-2.

Den ledningen släppte inte bortalaget och Hampus Harlestam passade dessutom på att göra sitt andra mål i matchen när han ökade på ledningen till 1-3 i början av sista perioden. I slutet av matchen försökte Mörrum komma ikapp genom att ta ut målvakten och laget lyckades även få in en reducering till 2-3 genom Lukas  Venuto, men någon kvittering kom däremot inte och Vimmerby kunde ta med sig en ny trepoängare hem.

Skott: 32 – 26

– – – – – –

Den andra matchen spelades mellan Surahammar och Tranås där Surahammar förlorade första matchen med 3-2 mot Skövde medans Tranås föll med 4-5 efter straffar mot Forshaga.

Det tog åtta minuter innan Tranås tagit ledningen med 0-1 genom Thobias Josefsson och det resultatet höll sig till halva andra perioden då Marcus Schelin ökade på till 0-2. I tredje perioden kunde hemmalaget reducera när Christofer Udd fick in 1-2, men närmare än så kom inte Surahammar. När laget chansade med att ta ut målvakten i hopp om en kvittering i slutet av matchen så var det istället Tranås som kunde sätta spiken i kistan och göra 1-3 genom David Bremer.

Skott: 26 – 39

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.