Nu ska allt avgöras!

25

Det är otroligt spännande i flera av serierna och i de flesta är det ännu inte avgjort vilka lag som kommer ta sig vidare till playoff och vilka som tvingas kvala för att hålla sig kvar. Hur ser förutsättningarna ut nu denna sista vecka där två omgångar återstår?

Norra Allettan

Borlänge har kopplat ett rejält grepp om direktplatsen till kvalserien och har spelat ihop 27 poäng. Laget hade behövt en poäng till för att bli helt klara. Det finns två lag som jagar bakom som fortfarande har chans om Borlänge skulle förlora sina två återstående matcher, det är Tranås (21 poäng) och Kiruna (21 poäng). De övriga lagen som just nu ligger på playoffplats är Piteå och Östersund, där Mariestad är laget som kan utmana då det skiljer fyra poäng upp till de båda lagen, med andra ord har både Kumla och Kalix spelat färdigt för säsongen på söndag.

Om vi tar en titt på spelschemat på matcherna som är kvar för dessa lag så ser det ut enligt följande:

Borlänge möter (27 p): Mariestad hemma och Kumla borta
Tranås möter (21 p): Kumla hemma och Mariestad borta
Kiruna möter (21 p): Kalix hemma och Piteå borta
Piteå möter (19 p): Östersund borta och Kiruna hemma
Östersund möter (19 p): Piteå hemma och Kalix borta
Mariestad möter (15 p): Borlänge borta och Tranås hemma

Allettan Södra

Här toppar Västervik på 29 poäng, jagade av Södertälje på 27 poäng och Huddinge på 24 poäng. De övriga playoff-platserna har Troja/Ljungby på 21 poäng och Kallinge/Ronneby på 16 poäng. Visby/Roma ligger hack i häl på sjätteplatsen på 15 poäng, och har alltså bara en poäng upp till en PO-plats. Otroligt spännande med både förstaplatsen och vilket lag som kniper sista playoffplatsen. För Vimmerby och Hudiksvalls del är säsongen slut på söndag.

Spelschemat som återstår:

Västervik möter (29 p): Kallinge/Ronneby borta och Huddinge hemma
Södertälje möter (27 p): Huddinge hemma och Visby/Roma borta
Huddinge möter (24 p): Södertälje borta och Västervik borta
Troja/Ljungby möter (21 p): Hudiksvall hemma och Vimmerby borta
Kallinge/Ronneby möter (16 p): Västervik hemma och Hudiksvall borta
Visby/Roma möter (15 p): Vimmerby hemma och Södertälje hemma

Norra Vårserien:

Här är det redan avgjort i toppen. Örnsköldsvik är klara sedan ett par omgångar tillbaka och överraskande knep Vännäs den andra playoffplatsen efter förra omgången. Däremot är det inte helt avgjort för kvalserie nedåt än. Härnösand är klara för kval men däremot har Brunflo fortfarande chansen, även om den inte är stor, att klara sitt kontrakt då laget ligger på 14 p och Kovland som ligger ovanför strecket har 17 p. Dock har Brunflo en match mer spelad och har betydligt sämre målskillnad.

Kovland möter (17 p): Teg borta och Örnsköldsvik hemma
Brunflos möter (14 p): Vännäs borta och Lejon hemma

Östra Vårserien:

Här är inget av topp 2-lagen ännu klara. Åker/Strängnäs toppar på 33 poäng medans Hammarby ligger på andraplatsen på 31 poäng. Bakom jagar främst Haninge på 28 poäng men även Väsby har en chans då de har sex poäng upp till Hammarby. Vänder vi på tabellen är Tierp klara för negativ kvalserie. Laget har kammat hem noll poäng i vårserien och på näst sista platsen hittar vi Wings på 13 poäng med sex poäng upp till säker mark där Sollentuna ligger och har mao fortfarande möjligheten att klara sig kvar.

Åker/Strängnäs möter (33 p): Vallentuna hemma och Sollentuna borta
Hammarby möter: Väsby hemma och Vallentuna borta
Haninge möter: Sollentuna hemma och Tierp borta
Väsby möter: Hammarby borta och Wings hemma
Sollentuna möter: Haninge borta och Åker/Strängnäs hemma
Wings möter: Tierp hemma och Wings borta

Västra vårserien:

Lindlöven är klara för playoff med sina 34 poäng och tvåa ligger Skövde på 26 poäng. Bakom finns det dock ett gäng lag som gärna kniper Skövdes playoff-plats. Forshaga ligger på tredjeplatsen på 24 poäng, vilket även Enköping har på fjärdeplatsen. Arboga på femteplatsen har 23 poäng och faktiskt har även sjätteplacerade Köping (20 p) har väl en minimal chans, men då ska det nog till ett smärre under. Lagen som tvingas till en negativ kvalserie är däremot klara. Det blir Grästorp (13 p) och Surahammar (8 p).

Skövde möter (26 p): Surahammar hemma och Lindlöven borta
Forshaga möter (24 p): Grästorp borta och Enköping hemma
Enköping möter (24 p): Köping hemma och Forshaga borta
Arboga möter (23 p): Lindlöven hemma och Köping borta
Köping möter (20 p): Enköping borta och Arboga hemma

Södra vårserien:

Här är Kristianstad klara som seriesegrare då laget just nu har 34 poäng. Resten av tabellen är en riktig rysare. Nybro ligger tvåa på 23 poäng, Halmstad ligger trea på 22 poäng, Tyringe ligger fyra på 21 poäng, Dalen ligger femma samma poäng (21) och även Helsingborg på sjätteplatsen har 21 poäng. Med andra ord så är detta långt ifrån avgjort än och det kommer bli otroligt spännande enda in på sista omgången på söndag! I andra änden av tabellen är Mörrum klara för kvalserien nedåt medans Varberg som ligger näst sist fortfarande har chansen att klara sig då laget har 17 poäng och därmed fyra poäng upp till säker mark.

Nybro möter (23 p): Varberg borta och Tyringe hemma
Halmstad möter (22 p): Dalen hemma och Kristianstad borta
Tyringe möter (21 p): Mörrum hemma och Nybro borta
Dalen möter (21 p): Halmstad borta och Varberg hemma
Helsingborg möter (21 p): Kristianstad hemma och Mörrum borta
Varberg möter (17 p): Nybro hemma och Dalen borta

Hur tror ni detta kommer sluta i alla serier? Vilka lag kniper playoffplatserna? Vilka lag tvingas kvala för att hålla sig kvar?

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.