Skrällar i första playoff-omgången

Igår tjuvstartade playoffen då Vännäs tog emot Östersund. Östersund som satsar mot allsvenskan är storfavoriter men fick överraskande se sig besegrade av Vännäs. En jätteskräll av ”lilla” Vännäs. Efter fulltid stod det 3-3 och Daniel Palmebjörk kunde sedan avgöra i förlängningen genom att sätta 4-3.  Full press på Östersund nu!

Det fanns även en annan liten skräll, om man nu vill se det så. Huddinge som kommer från Allettan får ses som favoriter i duellen mot Kristianstad även om jag tycker att Kristianstad är aningen underskattade, och det visade man även idag. Efter fem minuters spel ledde KIK med 3-0, och efter första perioden vart resultatet 7-2(!). Det får allt ses som en skräll i en match som förväntades bli betydligt jämnare. Slutresultatet blev tillslut 8-4.

Annars slutade matcherna ganska som förväntat. Södertälje slog Halmstad med 2-7, Troja/Ljungby besegrade Hammarby med 0-5, Tranås vann borta mot Skövde med 3-5, Piteå vann med 0-4 mot Lindlöven, Kiruna vann med 2-3 mot Örnsköldsvik och Visby/Roma segrade med 1-4 mot Åker/Strängnäs. Inte alltför förvånande resultat, det enda är att jag personligen trodde att Lindlöven skulle ha lite mer att sätta emot på hemmaplan mot Piteå.

Rond 1 är över och Vännäs, Troja/Ljungby, Södertälje, Kiruna, Piteå, Tranås, Visby/Roma och Kristianstad leder med 1-0 i matcher.

Rond 2 spelas på lördag och en eventuell tredje match spelas på söndag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.