Efter tre omgångar – Södertälje i topp

Södertälje är obesegrade efter tre omgångar av kvalserien och Sundsvall ligger på andraplatsen. Men i mina ögon är det något annat som utmärker sig och det är att Troja/Ljungby ligger sist och har fortfarande inte vunnit någon match. Nu har laget inte haft det lättaste spelschemat men jag har ändå högre förväntningar än såhär. Troja har skjutit 100 skott på mål – och bara gjort fyra mål. Ska Troja ha en chans att ta en de allsvenska platserna måste de få igång målskyttet, börja ta poäng och börja vinna nu. Snart kan det vara försent.

Ledande Södertälje går inte att klaga på just nu och laget har på de tre inledande omgångarna bara tappat en poäng, och det var i omgång två då man vann på straffar mot Sundsvall. De känns ruskigt heta just nu.

Trea ligger Västervik som åkte på en rejäl premiärpropp borta mot Borlänge där man förlorade med 4-1. De ryckte dock upp sig direkt och besegrade Troja matchen efter och vann nu senast mot Asplöven med 5-1 vilket imponerar. Västervik är på gång och nästa omgång där laget stöter på Södertälje borta känns verkligen ruggigt spännande.

Det finns även ett annat lag som jag trott mer på och det är Asplöven som inte alls levt upp till förväntningarna än så länge. Topptippade av många, och inte minst av undertecknad, och att då förlora med 1-4 mot Sundsvall och nu senast med 5-1 mot Västervik imponerar inte och även Asplöven måste få bukt på sina problem innan det är försent.

Borlänge har jag inte haft så höga förväntningar på och skalpen mot Västervik i premiäromgången med 4-1 imponerar såklart. Dock har laget haft två tunga förluster efter det med 7-1 mot Asplöven och 2-7 mot Västervik och det är inte bra för självförtroendet. Något som är bra för Borlänge är dock att de ses som underdogs i den här kvalserien och kan spela utan press och höga förväntningar som övriga lagen.

– – – – – – – –

Det pågår även fler kvalserier just nu och det är kvalserierna till Hockeyettan som inte heller ska glömmas bort.

Norra kvalserien är redan avgjord och där lyckades Brunflo hålla sig kvar med fyra poäng ned till tvåan Härnösand vilket innebär att de i nuläget har åkt ur Hockeyettan. Däremot finns chansen fortfarande då de kan tilldelas en plats beroende på vad som händer i de övriga kvalserierna.

I Östra kvalserien toppar Nacka med sex poäng ned till tvåan och det ska mycket till för att laget inte ska knipa Hockeyettan-platsen till nästa säsong. Fem matcher återstår dock och allt mycket kan fortfarande hända. Ettanlagen Wings och Tierp placerar sig på en andraplats och en fjärdeplats.

I Västra leder Surahammar tabellen efter fem omgångar jagade av bland annat det andra Ettan-laget Grästorp på andraplatsen tre poäng efter. Avesta och Valbo jagar också där bakom.

I södra är det jämnt. Varberg toppar på 11 poäng men har bara två poäng ned till Hanhals och Mjölby. Olofström och Mörrum ligger fyra och femma på 7 och 6 poäng. I nuläget har alltså Mörrum inte en plats i Hockeyettan nästa säsong.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.