Mellis och Bärgård stannar – tre får lämna

gruppen1

 

Nybro har kammat hem sina två första kontraktsförlängningar. Det är lagkaptenen Marcus Mellström som nu går in på sin åttonde(!) raka säsong i A-laget och kämpen Jesper Bärgård som beslutat sig för att stanna ytterligare en säsong.

Mellström fortsätter att visa ett enormt Vikings-hjärta. Han kanske inte gör mest poäng i laget men han gör det som krävs. Han har under säsongen visat att han går ner på backplats och lirar om han behöver, han ville så gärna vara med i sluttampen i vårserien när Nybro jagade playoff-platsen så han spelade trots att hans skada ännu inte var läkt och han täcker skott om han behöver. Sådana spelare är också oerhört viktiga i ett lag.

Bärgård visade i grundserien att man inte jävlas med honom ostraffat och har visat på en härlig attityd framför mål som inte tvekar på att rycka in ifall någon jävlas med en lagkamrat. Tyvärr åkte Jesper på en axelskada i julas och missade vårserien.

Två bra starter på förlängningarna för ”Nybbans” del och jag vet att sportgruppen jobbar för fullt med att landa fler spelare.

gruppbild

Tidigare idag meddelade även sportgruppen att tre spelare inte erbjuds något nytt kontrakt. Det gäller forwarden Henrik Sirbäck och backarna Alberts Ilisko (som jag skrev om i dagarna) och David Kluge.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.