Här är jättebomben som är nära KIK

Kristianstad har något bra på gång till kommande säsong och lagbygget ser väldigt intressant ut redan nu. Men än är de inte nöjda. Det ska in en till målvakt i truppen och i år tänker de slå till på något stort. Sebastian Idoff har ryktats till klubben, men nu har nya uppgifter till bloggen dykt upp.

Kristianstad ska ha nobbat Idoff i sista sekund idag och ska vara ruskigt nära med en annan målvakt – nämligen Joel Gistedt i BIK Karlskoga.

Landslagsmeriterade Gistedt behöver nog ingen närmare presentation. Han har en hel del matcher i både SHL och Allsvenskan på meritlistan och lyckas Kristianstad ro det här i hamn så är det här utan tvekan årets hockeybomb i Hockeyettan.

Kristianstadspelare drabbad av allvarlig sjukdom

kik-helsingborg_224_kopiera_569913f3e087c30de903a6eb
Foto: Zelda Ringström fotografzeldaringstrom.blogg.se

 

Kristianstadsspelaren Roger Ohlsson vaknade för två år sedan upp med kraftigt försämrad syn på vänstra ögat. Då kunde han aldrig ana vad anledningen var och efter ett gäng sjukhusbesök och egen research så konstaterades det tillslut att han drabbats av den allvarliga nervsjukdomen MS (Multipel Skleros).

I en lång intervju med Expressen öppnar han upp sig om sin sjukdom och ger människor kanske lite mer förståelse varför allt kanske inte går klockrent på isen ibland.

Ohlsson berättar bland annat att både synen och balansen drabbats men att han hållet modet uppe och har inga planer på att sluta med hockeyn än.

– Folk tror nog inte riktigt på mig men det kan hända att jag inte alls vet vem jag har med mig i ett anfall. Jag har bara sett om det varit en leftare eller rightare som varit med mig. Synen har blivit något bättre men jag har fortfarande svårt att se vem jag har med mig. Mörkt och ljust har jag koll på. Läs mer från intervjun på Expressen.se.

 

”MS är en sjukdom där många spridda inflammatoriska förändringar ger ärrbildning i nervvävnaden.

Vanliga symptom är att man blir svagare eller får sämre kontroll över vissa muskler, får känselstörningar, försämrad balans och synrubbningar. Även mer allmänna besvär som uttalad trötthet, lätt påverkan på minne och koncentrationsförmåga, depression och problem från urinvägar är vanliga.

Hos de allra flesta uppträder MS inledningsvis i attacker, så kallade skov. Ett skov kan hålla i sig under något dygn upp till ett par månader och när skovet är över kan symtomen försvinna helt eller delvis.

I dag lider cirka 18 000 personer i Sverige av MS. Källa: Hjärnfonden.se.”

Helgalning vändning av Nybro – och läget i truppen

11
Hult gjorde två av målen mot Kristianstad. Foto: Mikaela Gabrielson

Nybro har inlett bra i vårserien måste man väl ändå säga med tanke på hur det såg ut stundtals under grundserien. Laget inledde med en 1-4 seger borta mot Halmstad, för att sedan förlora mot Dalen med 1-2. Igår var det dags för Kristianstad borta, och nu vet jag inte exakt men Nybro hade inför matchen inte vunnit mot KIK på bortaplan på minst sex säsonger.

Det började dock i en rejäl uppförsbacke. Kristianstad tog ledningen med 1-0 och drog ifrån till 4-0 efter en del missar i bortalagets spel, dessutom var två av målen där KIK spelade BP. Men sedan hände det något. KIK kanske började känna sig trygga i sin ledning medans Nybro började visa upp en otrolig jävlar anamma. Erik Lindström började med att reducera till 4-1 och i tredje perioden inom loppet av 2-3 minuter så hade Kalle Hult stänkt in två kassar och inte nog med det så hade Andreas Anarp kvitterat till 4-4. Vid det här läget var Kristianstadspubliken inte alltför högljudda och allt som hördes var Nybroklackens försök med ”Hela hallen!”. Hemmapubliken ville dock inte sjunga med vilket såklart var förståeligt, men lite roligt var det allt. I förlängningen kunde sedan Martin Olsson göra vändningen total när han sköt in 4-5 och två poäng fick alltså följa med bussen hem till Nybro igen.

Men det blev en dyrköpt seger. Både Mellström, Bärgård och Frisk fick kliva av skadade. För Mellströms del är det en blödning samt uttänjt ledband i knät. Nu vet jag inte hur pass allvarligt det är att dra ett ledband i knät, men jag vet att ledband i fötterna tar månader att läka trots bra rehab. Mellis var dock hoppfull så kanske är det inte så pass allvarligt, men han lär bli borta någon vecka minst. Angående Bärgård så fick han nyckelbenet ur led och förväntas bli borta i 6-8 veckor, vilket tyvärr kan bli resten av säsongen. Vi får se. Frisks skada har jag lite sämre koll på, som jag förstått det kan det röra sig om en hjärnskakning där.

Dessa skador + att Strid valde att bryta sitt kontrakt för att flytta hem till Gävle i mellandagarna sätter nu Nybro i en jobbig situation. Tränare Holfelt har öppnat upp för att ett lån kan tänkas komma in i truppen till onsdagens match mot Mörrum.

Kristianstad föll i derbyt mot nykomlingarna

Idag var det dags för hockeyderby i Skåne och Kristianstad gästades av nykomlingarna Tyringe. Ett Tyringe som vaknat till liv de senaste matcherna mot ett Kristianstad som inte visat upp någon monsterform på slutet. Det blev en jämn och tuff match precis som man anade innan och straffar skulle få avgöra – väl där var det Tyringe som var hetast.

Och det var just Tyringe som tog ledningen i matchen och de gjorde inte bara 0-1 utan även 0-2 efter att Adam Alvedal och Daniel Andersson gjort varsitt mål. Kristianstad fick sedan chansen i spel 5 mot 3 och tackade genom att reducera till 1-2 genom Carl Ackered. I andra perioden kvitterade Benoit Doucet till 2-2 och det resultatet höll sig ordinarie matchtid ut.

På straffarna var det endast en spelare som gjorde mål och det var Fabian Ilestedt som tillsammans med storspelande Tex Williamsson fixade bonuspoängen till Tyringe. För Kristianstads del tog man en viktig poäng i allettastriden och laget har nu fyra poäng ned till Kallinge/Ronneby på femteplatsen.

– – – – – – – – – – – –

Det spelades även en till match i Södra serien idag och det var mellan Troja/Ljungby och Mörrum där Troja vann med 2-0.

Imorgon spelas det två matcher till och det är Nybro – Helsingborg och Halmstad – Kallinge/Ronneby.

Kristianstadbacken trappar ner med hockeyn

kristianstad

Backen Jesper Ekengren väljer att trappa ner med hockeyn. 28-åringen har Kristianstad som moderklubb och det är även där han spelat de två senaste säsongerna.

Men efter bara fem matcher den här säsongen har han nu fattat beslutet att lägga lite mindre tid på hockeyn.  En av anledningarna till detta är svårigheten att kombinera hans heltidstjänst som ventilationstekniker med alla träningar och matcher.

Till Kristianstads hemsida säger han:

– Att aktivt utöva en idrott på toppnivå har ofta en tendens att bli en livsstil och jag har absolut trivts i det facket men med den konkurrenssituation vi har i KIK så känns det helt naturligt att försöka kliva åt sidan och kanske spela på en lägre nivå.  Beslutet kommer inte som en blixt från himlen, det har mognat fram under en tid och det känns därför helt OK att trappa ner. Om det sedan, framöver, dyker upp möjligheter att bistå föreningen på annat sätt är jag inte främmande för det.

Trojas svit bruten – åkte på första förlusten

TrojaLjungby

Troja/Ljungby begav sig till Kristianstad idag för ett toppmöte mot KIK. Det såg länge ut som att Troja skulle bevara sin förlustfria svit då laget drog ifrån till en 1-3 ledning, men i slutet av matchen steppade Kristianstad upp och inte bara kvitterade utan även tog ledningen med mindre än minuten kvar.

Det var även just Kristianstad som tog ledningen i matchen när Thom Flodkvist satte 1-0 i den sjätte minuten. Kvitteringen till 1-1 kom tio minuter senare genom Daniel Karlsson och det resultatet stod sig perioden ut. I den andra perioden slog Jonas Pontusson till två gånger om och gav Troja både ledningen med 1-2 och utökade den till 1-3.

Men i tredje perioden kom vändningen. Carl Persson reducerade till 2-3 ganska tidigt på perioden och när klockan stod på 58:03 fick samma spelare även in 3-3 i powerplay. Men det slutade inte där. Med bara 39 sekunder kvar av matchen kunde Kristianstad även göra 4-3 genom tvåmålsskytten Thom Flodkvist och Trojas första förlust var ett faktum.

Detta innebär att Kristianstad nu klättrade upp på förstaplatsen och att Troja halkade ner till tredjeplatsen. Västervik ligger på andraplatsen och Kallinge/Ronneby placerar sig på fjärdeplats.

Övriga resultat från Södra serien:

Västervik – Vimmerby 2-3
Dalen – Kallinge/Ronneby 1-2
Tyringe – Mörrum 3-2 efter förlängning
Halmstad – Helsingborg 2-1 efter förlängning

Norlöv lämnar Kristianstad

kristianstad

Kristianstad värvade inför säsongen forwarden Oskar Norlöv från seriekonkurrenten Troja/Ljungby. 21-åringen gjorde 33 poäng på 36 matcher i Trojatröjan men har inte riktigt fått ut samma poängproduktion i Kristianstad där han stått för en poäng på sju matcher.

Efter sju omgångar väljer han nu att bryta sitt kontrakt med topplaget på grund av konkurrenssituationen och för att få mer istid.

– Vi har all respekt för Oskars beslut samtidigt som vi tycker det är  synd att han vill lämna oss. Han har en enorm verktygslåda och vi hade gärna sett att han omprövat beslutet, säger Kristianstads sportchef Jocke Johansson till lagets hemsida.

Vilken som blir Norlövs nya klubb är ännu oklart.

KIK-spelaren får chansen i BIK Karlskoga

kristianstad

Förstaårssenioren Carl Persson har hittills gjort succé i Kristianstad. På de fem inledande matcherna har han gjort sju poäng, fördelat på tre mål och fyra assist. Det är så pass bra att han nu får chansen i allsvenskan.

Till onsdagens match kommer han vara ”utlånad” till BIK Karlskoga (där han är utlånad ifrån till Kristianstad) där han ska vara med först och främst under onsdagen mot Tingsryd, det innebär att han kommer missa Kristianstads hemmamatch mot Helsingborg. Utlåningen är ”match för match” och kan med andra ord bli längre om han gör bra ifrån sig.

Målkalas i toppmötet

"Honken" gjorde Kristianstads första mål för säsongen

Västervik och Kristianstad har båda inlett sina säsonger på ett bra sätt och det krävdes i dagens match förlängning för att sära lagen åt. Men det blev en riktig målfest.

I första perioden gav Victor Öhman Västervik ledningen med 1-0. Det var ett resultat som stod sig till sju minuter in i andra perioden då Tomi Mustonen kvitterade till 1-1 innan Thom Flodkvist även gav gästerna ledningen med 1-2 i spel fem mot tre. Tre mål på två perioder, men i tredje exploderade det i målprotokollet.

Dan Pettersson kvitterade till 2-2 i början av perioden. 35 sekunder senare tog Kristianstad tillbaka ledningen genom att göra 2-3 genom förre Västervikspelaren Fredrik Asplund och samma spelare satte sedan även 2-4 några minuter senare. Sju minuter in åkte Västervikspelaren Simon Mitman på ett matchstraff för checking to the head, och Kristianstad fick ett ypperligt läge att stänga matchen. Men så blev det inte. I det efterföljande powerplayet var det Västervik som gjorde flest mål med två(!) mål i numerärt underläge genom samma spelare – Viktor Lindell. Kristianstad hann dock med att göra ett också när Viktor Holmqvist satte 3-5 mindre än minuten innan 4-5 reduceringen kom. Det slutade dock inte där. Kvitteringen till 5-5 kom genom Pierre Gustavsson med mindre än sju minuter kvar av ordinarie matchtid och tappet var ett faktum. Matchen togs till förlängning där Eric Backman kunde avgöra till 6-5 för Västervik inför 852 åskådare.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

I den andra matchen i Södra serien idag så tog Tyringe sin första seger i Hockeyettan när laget vände och vann mot Vimmerby med 1-2 efter straffar. Fabian Ilestedt la den avgörande straffen där.

Övriga matcher i Hockeyettan idag:

Lejon – Härnösand 3-1
Piteå – Kovland 2-4
Vännäs – Östersund 1-7
Kalix – Örnsköldsvik 1-2 efter straffar
Kiruna – Sollefteå 7-1

Nybro föll efter katastrofal andraperiod

19

Dags för dagen som alla gått och väntat på, seriepremiär! Men den blev inte riktigt som Nybrosupportrarna hade hoppats på.

Det kändes som en jämn match på förhand och det var även det första perioden var. Den var jämn spelmässigt och Nybro kunde gå till pausvila med en 1-2-ledning på tavlan efter mål av backen David Kluge och Nicklas Strid som är tillbaka efter sin hjärnskakning.

Men i andra perioden hände något och jag tror ingen säger emot när jag nämner ordet katastrofal. Ut på isen kom ett Kristianstad som la i en växel till och ett Nybro som gjorde misstag efter misstag. Helt plötsligt stod det 5-2 på resultattavlan och det innebär att Kristianstad vann perioden med hela 4-0. Det får bara inte hända. Det bästa som hände den här perioden var att Jesper Bärgård vann ett slagsmål, men fick gå ut med matchstraff som följd.

I tredje perioden var det ett nytaggat Nybro som kom ut på isen. Laget höjde sig (och Kristianstad drog förmodligen ner lite på sitt tempo också) och man fick tidigt in en reducering efter ett självmål av hemmalaget, som debuterande Kim Tallberg fick. Nybro kämpade och pressade under delar av perioden när Kristianstad i egen zon men utan att lyckas skapa de där heta lägena. Kristianstad kunde hålla ut resten av perioden och kunde därmed vinna både matchen med 5-2 och skottstatistiken med 37-27.

Målvakten Oskar Sehlstedt blev utsedd till matchens lirare i Nybro.