Hur ska Nybro värva?

Nybros säsong tog slut för över en månad sedan och sportgruppen jobbar nu med lagbygget inför nästa säsong. Än har man inte landat någon kontraktsförlängning men det är på gång. Däremot är en tränare klar, vilket bör bli offentligt i dagarna.

Det finns ett par spelare som har kontrakt även över nästa säsong och det är backarna Viktor Bolin, Viktor Jonsson och Andreas Anarp samt forwarden Rasmus Djerf.

Backen Alberts Ilisko har fått det tråkiga beskedet att han inte får förlängt kontrakt över nästa säsong. Det finns även en del andra spelare som ryktas vara på väg bort och det är Kalle Hult som diskuterar med moderklubben Vänersborg, även Kristian Frisk (som sökt in till en skola i Jönköping för studier kommande år) ryktas till sin moderklubb HA74. Kalmar ska vara intresserade av Victor Bohman och David Kluge ryktas också till Division 2. Intresse från andra klubbar finns såklart även för andra spelare i truppen, men där har spelarna samtidigt visat ett intresse på att de vill förlänga med Nybro.

Som jag skrev i dagarna så har Nybro valt att göra en flerårig nysatsning där man bland annat ska dubbla sin omsättning från 10 miljoner till 20 miljoner (en ökning på 20% varje år) där man har ögonen mot Allsvenskan. För att detta ska hända måste klubben nu börja ta jobbigare beslut om spelartruppen och förstärka de lite svagare lagbitarna, därför lär det inte bara vara Ilisko som kommer få beskedet att han kan söka ny klubb. Istället för att grotta ner mig på spelare som eventuellt kommer få lämna så håller jag mig på den positiva sidan och väljer att bidra med intressanta spelare som jag gärna hade sett i Vikings-tröjan nästa säsong.

Om vi börjar på målvaktssidan så har klubben gett Oskar Sehlstedt ett kontraktsförslag och man vill därmed satsa vidare på honom. Däremot vet jag inte hur man tänker på den andra målvaktsplatsen. Charlie Fredriksson som fick knapert med speltid i år är just nu utlånad till Bäcken i Division 2 som kvalar till Hockeyettan och där har klubben ännu inte pratat med ”Challe”. Samtidigt har det börjat dyka upp ett svagt rykte om att man kan vara intresserade av Varbergs målvakt Marcus Due-Boje. Due-Boje har dock kontrakt med Varberg över nästa säsong så jag är osäker hur det ligger till där, om han har rätt att bryta kontraktet efter ett år. Annars är en annan Charlie intressant i mina ögon, nämligen Charlie Torstensson som den senaste säsongen representerade Almtuna i Allsvenskan där han inte fick nytt kontrakt. Sehlstedt och Torstensson känner dessutom varandra sedan tidigare och de kan säkert vara ett bra målvaktspar tillsammans.

Går vi vidare till backsidan så fanns det två saker som saknades under säsongen. En rutinerad med mer erfarenhet (en riktig försvarsgeneral) och en poängback (PP-back). Det är lätt att sväva iväg med önskningarna så jag ska försöka hålla mig till rimliga värvningar inom Hockeyettan. Jag börjar med poängbackarna. Här har jag sju stycken som fastnat lite extra för.
Kim Lennhammer i Huddinge. Nu är jag inne på den förbjudna Östra serien men Lennhammer är ingen dålig back och har dessutom både SHL- och Allsvenskrutin, något som saknas i nuvarande Nybro. Gjorde 37 poäng 15/16 och hade man landat denna back hade jag nog ändå hoppat ett litet glädjeskutt. 25 år gammal. Rightare. Rutin. Erfarenhet. Han är som klippt och skuren för en stor roll på backsidan.
Carl Ackered i Kristianstad (utlånad från Vita Hästen). Har gjort två säsonger i Nybrotröjan 2012-2014 och här vet de vad de får. Gjorde 39 poäng den här säsongen.
Joel Persson i Tyringe. Rightare. Har tidigare fått spela lite med Kristianstad i ettan (osäker på den faktiska speltiden där) och gjorde kanske inga större väsen av sig just där. Nu är han några år mognare och gjorde fina 55 poäng 14/15 då Tyringe tog klivet upp till Hockeyettan. Senaste säsongen och hans kanske första riktiga säsong i ettan gjorde han 16 poäng på 31 matcher. Tänk ännu en säsong, i en lite mer satsande klubb och med bra förtroende. Det kan bli bra.
Dennis Fröland i Varberg. Också rightare. Fröland är inte jättelång med sina 1.76 centimeter men han gör det ganska bra ändå. Han har de senaste åren spelat i Västervik, Troja och nu i Varberg där han gjort bra med poäng i samtliga klubbar. I Västervik gjorde han 61 poäng på två säsonger, i Troja gjorde han 16 poäng vilket de kanske förväntat sig mer än och i Varberg i år har han hittills gjort 19 poäng.
August Tornberg i Piteå. Jag vet, många är anti att värva från Norra serien men Tornberg har grym potential. Hade en mindre lyckad säsong 14/15 på grund av diverse anledningar men studsade tillbaka den här säsongen och gjorde fina 36 poäng. Även han rightare.
–  Fredrik Lindblom i Kristianstad. Assisterande lagkapten i KIK så frågan är hur sugen han är på en övergång till en seriekollega. Är en bra Hockeyetta-back som kan ta en större ledarroll. Gjorde 17 poäng i år. [Förlängde med KIK idag]
Erik Rosén i Skövde. De flesta som följer Hockeyettan vet vem Rosén är. 28 år som gör fint med poäng varje säsong och har ett grymt slagskott. Har juniorlandslagsmeriter.
Detta är sex backar med poängpotential som inte bör vara helt omöjliga att lägga handskarna på. Jag verkar uppenbarligen ha en liten förkärlek för rightbackar. Det finns även ett gäng andra intressanta backar där ute som inte är inriktade på så mycket poäng.
Niklas Dahlberg i Visby/Roma. Här visade Nybro intresse för backen redan till den gångna säsongen, men då Dahlberg bröt benet i skidbacken under våren och blev ett osäkert kort drog sig Nybro ur. Dahlberg kom dock tillbaka fortare än väntat och är dessutom bra vän med Kim Tallberg och jag vet att den gotländske backen är intresserad av att komma till Nybro.
– Felix Heljemo i Mörrum. Han är förmodligen ett ganska okänt namn för många men Heljemo huserade i Oskarshamn åren jag var där och han imponerade stort på mig under försäsongen. Har väl inte riktigt fått känna så mycket stöd av IKO som han förtjänar och har fått spendera den här säsongen i Mörrum där han varit den enda backen som inte har minus i +/- statistiken. 19-åringen har grym utvecklingspotential och är en väldigt defensiv back som sällan står för större misstag ute på isen utan brukar stå för en bra och jämn nivå.
Olof Lundberg i Piteå. Har alltid varit en defensiv och säker back men har i år även visat på poängkvalitéer med 26 poäng. När jag sett Lundberg har han dock alltid varit defensivt inriktad och det är det jag förknippar honom med. Har verkligen blommat ut på sin backplats i år.

Okej, det var ett gäng backar. Jag hade kunnat dra både den ena och den andra från alla olika topplag i Hockeyettan men jag väljer att hålla mig på en rimlig nivå med ”guldkornen”. Vi går vidare framåt där jag i år saknat lite fler poängspelare och frågan hur stor chans det är att lyckas behålla Tallberg som helst vill spela i Allsvenskan.
Oskar Norlöv i Halmstad. Gjorde 33 poäng i Troja men fick inte förlängt ändå, gick den gångna säsongen till Kristianstad som inte riktigt blev som han ville och landade tillslut i Halmstad där han gjorde 24 poäng.
Anton Östman i Halmstad. En till Halmstadspelare. Brukar göra mycket poäng i Hockeyettan men fick inte riktigt till det i Kristianstad förra säsongen. Klubbytet till Halmstad blev ett riktigt lyft och det blev tillslut 33 poäng i Halmstadtröjan. En av spelarna som imponerat mycket på mig under sina möten mot Nybro den här säsongen.
Filip Petersson i HC Dalen/Tranås. En spelare som jag gillade när jag bodde en tid i Tranås.  Stabil poängplockare som går till jobbet och gör det han ska göra.Gjorde 21 poäng på 19 matcher i Dalen-tröjan innan han avslutade säsongen i Tranås. Har gjort 172 poäng  i Hockeyettan. Hört att Petersson helst vill ”testa något nytt” och känns inte som en helt omöjlig värvning.
Agust Carlsson i Helsingborg. Poängspelare som gör stabilt med poäng varje säsong. Har spelat fyra säsonger i Helsingborg så är dock lite osäker på hur sugen han är på att röra på sig om han är trivs bra där.
Alexander Kovalonok i Kumla. Har också spelat i Nybro innan och har knappast gjort bort sig. Har gjort 286 poäng i Hockeyettan, vore en grym värvning.
– Lucas Venuto i Mörrum. Mörrums kanadensare. Gjorde inte bort sig under sin första säsong i Sverige och har hittills gjort 37 poäng den här säsongen. Lovordas av många.
David Bremer i Tranås. Kanonvärvning som Tranås gjorde från Mjölby för två säsonger sedan. Hade gärna sett honom i Vikingströjan nästa säsong.
Kim Runermark i Tyringe. Gjorde fina 67 poäng förra säsongen när Tyringe tog klivet upp och i år gjorde han  29 poäng. En spelare med potential.
David Stenbacka i Tyringe. En spelare jag gärna hade sett att Nybro värvade från Frölundas J20 redan inför den gångna säsongen. Gjorde 27 poäng under sin första seniorsäsong. Intressant spelare.

Jag hade kunnat rabbla upp flertalet spelare till men för att ni ska orka läsa hela inlägget så nöjer jag mig här. Som ni märker har jag inte tagit så många spelare från de absoluta topplagen och det finns såklart drömspelare där men jag vill som sagt försöka knipa till mig de där små guldkornen som finns i andra lag istället. Det får mer än gärna komma ett par stadiga lirare från topplag också. Det finns även ett gäng allsvenska spelare och andra spelare med en och annan Nybroanknytning jag kunnat skriva om, men jag tror ni förstår min poäng.

Nu ska allt avgöras!

25

Det är otroligt spännande i flera av serierna och i de flesta är det ännu inte avgjort vilka lag som kommer ta sig vidare till playoff och vilka som tvingas kvala för att hålla sig kvar. Hur ser förutsättningarna ut nu denna sista vecka där två omgångar återstår?

Norra Allettan

Borlänge har kopplat ett rejält grepp om direktplatsen till kvalserien och har spelat ihop 27 poäng. Laget hade behövt en poäng till för att bli helt klara. Det finns två lag som jagar bakom som fortfarande har chans om Borlänge skulle förlora sina två återstående matcher, det är Tranås (21 poäng) och Kiruna (21 poäng). De övriga lagen som just nu ligger på playoffplats är Piteå och Östersund, där Mariestad är laget som kan utmana då det skiljer fyra poäng upp till de båda lagen, med andra ord har både Kumla och Kalix spelat färdigt för säsongen på söndag.

Om vi tar en titt på spelschemat på matcherna som är kvar för dessa lag så ser det ut enligt följande:

Borlänge möter (27 p): Mariestad hemma och Kumla borta
Tranås möter (21 p): Kumla hemma och Mariestad borta
Kiruna möter (21 p): Kalix hemma och Piteå borta
Piteå möter (19 p): Östersund borta och Kiruna hemma
Östersund möter (19 p): Piteå hemma och Kalix borta
Mariestad möter (15 p): Borlänge borta och Tranås hemma

Allettan Södra

Här toppar Västervik på 29 poäng, jagade av Södertälje på 27 poäng och Huddinge på 24 poäng. De övriga playoff-platserna har Troja/Ljungby på 21 poäng och Kallinge/Ronneby på 16 poäng. Visby/Roma ligger hack i häl på sjätteplatsen på 15 poäng, och har alltså bara en poäng upp till en PO-plats. Otroligt spännande med både förstaplatsen och vilket lag som kniper sista playoffplatsen. För Vimmerby och Hudiksvalls del är säsongen slut på söndag.

Spelschemat som återstår:

Västervik möter (29 p): Kallinge/Ronneby borta och Huddinge hemma
Södertälje möter (27 p): Huddinge hemma och Visby/Roma borta
Huddinge möter (24 p): Södertälje borta och Västervik borta
Troja/Ljungby möter (21 p): Hudiksvall hemma och Vimmerby borta
Kallinge/Ronneby möter (16 p): Västervik hemma och Hudiksvall borta
Visby/Roma möter (15 p): Vimmerby hemma och Södertälje hemma

Norra Vårserien:

Här är det redan avgjort i toppen. Örnsköldsvik är klara sedan ett par omgångar tillbaka och överraskande knep Vännäs den andra playoffplatsen efter förra omgången. Däremot är det inte helt avgjort för kvalserie nedåt än. Härnösand är klara för kval men däremot har Brunflo fortfarande chansen, även om den inte är stor, att klara sitt kontrakt då laget ligger på 14 p och Kovland som ligger ovanför strecket har 17 p. Dock har Brunflo en match mer spelad och har betydligt sämre målskillnad.

Kovland möter (17 p): Teg borta och Örnsköldsvik hemma
Brunflos möter (14 p): Vännäs borta och Lejon hemma

Östra Vårserien:

Här är inget av topp 2-lagen ännu klara. Åker/Strängnäs toppar på 33 poäng medans Hammarby ligger på andraplatsen på 31 poäng. Bakom jagar främst Haninge på 28 poäng men även Väsby har en chans då de har sex poäng upp till Hammarby. Vänder vi på tabellen är Tierp klara för negativ kvalserie. Laget har kammat hem noll poäng i vårserien och på näst sista platsen hittar vi Wings på 13 poäng med sex poäng upp till säker mark där Sollentuna ligger och har mao fortfarande möjligheten att klara sig kvar.

Åker/Strängnäs möter (33 p): Vallentuna hemma och Sollentuna borta
Hammarby möter: Väsby hemma och Vallentuna borta
Haninge möter: Sollentuna hemma och Tierp borta
Väsby möter: Hammarby borta och Wings hemma
Sollentuna möter: Haninge borta och Åker/Strängnäs hemma
Wings möter: Tierp hemma och Wings borta

Västra vårserien:

Lindlöven är klara för playoff med sina 34 poäng och tvåa ligger Skövde på 26 poäng. Bakom finns det dock ett gäng lag som gärna kniper Skövdes playoff-plats. Forshaga ligger på tredjeplatsen på 24 poäng, vilket även Enköping har på fjärdeplatsen. Arboga på femteplatsen har 23 poäng och faktiskt har även sjätteplacerade Köping (20 p) har väl en minimal chans, men då ska det nog till ett smärre under. Lagen som tvingas till en negativ kvalserie är däremot klara. Det blir Grästorp (13 p) och Surahammar (8 p).

Skövde möter (26 p): Surahammar hemma och Lindlöven borta
Forshaga möter (24 p): Grästorp borta och Enköping hemma
Enköping möter (24 p): Köping hemma och Forshaga borta
Arboga möter (23 p): Lindlöven hemma och Köping borta
Köping möter (20 p): Enköping borta och Arboga hemma

Södra vårserien:

Här är Kristianstad klara som seriesegrare då laget just nu har 34 poäng. Resten av tabellen är en riktig rysare. Nybro ligger tvåa på 23 poäng, Halmstad ligger trea på 22 poäng, Tyringe ligger fyra på 21 poäng, Dalen ligger femma samma poäng (21) och även Helsingborg på sjätteplatsen har 21 poäng. Med andra ord så är detta långt ifrån avgjort än och det kommer bli otroligt spännande enda in på sista omgången på söndag! I andra änden av tabellen är Mörrum klara för kvalserien nedåt medans Varberg som ligger näst sist fortfarande har chansen att klara sig då laget har 17 poäng och därmed fyra poäng upp till säker mark.

Nybro möter (23 p): Varberg borta och Tyringe hemma
Halmstad möter (22 p): Dalen hemma och Kristianstad borta
Tyringe möter (21 p): Mörrum hemma och Nybro borta
Dalen möter (21 p): Halmstad borta och Varberg hemma
Helsingborg möter (21 p): Kristianstad hemma och Mörrum borta
Varberg möter (17 p): Nybro hemma och Dalen borta

Hur tror ni detta kommer sluta i alla serier? Vilka lag kniper playoffplatserna? Vilka lag tvingas kvala för att hålla sig kvar?

Bloggen tippar dagens matcher

Östra

Visby/Roma – Åker/Strängnäs Tips: 1(X)
Kvällens mest intressanta match mellan två lag som förmodligen kommer vara med och tampas om en plats i allettan vid jul. I mina ögon två jämnstarka lag och det lär bli en tuff match. Åka till ön för en fredagsmatch är dock inte det enklaste och det är en av anledningarna till varför jag tror på hemmavinst ikväll.

Västra

Arboga – Kumla Tips: 2
Här har båda lagen inlett serien bra men jag ser Kumla som en av seriefavoriterna den här säsongen. Arboga kan säkert ge Kumla en tuff match men efter 60 minuter tror jag att Kumla står där som segrare.

Forshaga – Grästorp Tips: 1
Två lag som haft det lite tufft i inledningen. Forshaga knep en övertidsseger mot Tranås i första matchen men har sedan åkt på två raka förluster medans Grästorp just nu står på noll poäng. Jag har lite högre förväntningar än såhär på Forshaga i år och ska de leva upp till dessa förväntningar så är Grästorp hemma en match som ska vinnas.

Södra

Helsingborg – Dalen Tips: 2(X)
En väldigt svårtippad match på förhand i mina ögon. Helsingborg har inlett förvånansvärt bra medans Dalen haft två tuffa matcher på slutet som slutat med förluster, dock med en poäng mot Västervik i senaste matchen. Jag kan inte låta bli att känna att Dalen är snäppet vassare än Helsingborg i år så det ska bli intressant att se hur denna batalj slutar.

Bloggen tippar dagens matcher

Norra

Härnösand – Kovland Tips: 2
Härnösand föll första seriematchen med 4-2 medans Kovland föll med 0-1 mot topplaget Östersund. En imponerande insats och man ska bara ta poäng mot Härnösand.

Kiruna – Kalix Tips: 2(X)
Svårtippad match. Två bra lag som segrade i sina seriepremiärer men Kalix är i mina ögon snäppet vassare som lag och får vara favoriter här för mig.

Lejon – Piteå Tips: 2
Här ska det väl egentligen inte vara så mycket snack om saken. Piteå ska ta tre poäng här.

Vännäs – Teg Tips: 2
Inte lika solklar match som Lejon – Piteå men ändå någorlunda för att jag ska bli lite förvånad om Teg inte vinner det här matchen. Teg har ett så pass mycket bättre lag så detta ska vara en vinst.

Örnsköldsvik – Sollefteå Tips: 1
Den här är lite klurig. Örnsköldsvik kan överraska i Norra serien i år men jag vill ändå inte räkna bort Sollefteå som även dom är lite luriga den här säsongen. I den här matchen anser jag dock att Örnsköldsvik är favoriter.

Östra

Wings – Väsby Tips: 2
Väsby åkte på platt fall i premiären där man föll med 0-4 mot Visby/Roma. Även Wings föll i sin match med 4-1 mot Åker/Strängnäs. Väsby har ett spännande lag den här säsongen och mitt tips blir att Väsby studsar tillbaka och tar en seger här.

Haninge – Vallentuna Tips: 1(X)
Båda lagen gjorde det bra i sina premiärer och båda gick som segrare ur matcherna. Kan egentligen sluta lite hursomhelst och hemmaplansfördelen väger tungt här.

Hudiksvall – Huddinge Tips: 1(X)
Otroligt svårtippad match. Två lag som förväntas ligga i toppen av Östra serien och vi vet alla vilket lag Huddinge sitter på. Hudiksvall förväntas dock bli lite av en outsider i år som kan skrälla både här och där. Hudik hade ett gäng spelare borta i premiären och är dessa tillbaka är det inte omöjligt att laget kan knipa poäng här.

Sollentuna – Åker/Strängnäs Tips: 2
Ska väl egentligen inte vara så mycket snack om saken här. Åker/Strängnäs har ett så pass mycket bättre lag att det bara ska vara tre poäng.

Södertälje – Hammarby Tips: 1
Inte heller här ska det vara så mycket snack om saken. Södertälje har dessutom hemmapremiär och jag ser inte riktigt hur Hammarby ska rå på stora Södertälje i deras hemmapremiär.

Västra

Arboga – Skövde Tips: 2
Arboga föll i seriepremiären i derbyt mot Köping medans Skövde kommer med en seger över Surahammar i ryggen. På pappret har Skövde ett bättre lag och ska väl även vara det segrande laget i den här matchen.

Borlänge – Enköping Tips: 1(X)
En match som egentligen kan sluta hursomhelst. Borlänge kämpade tappert mot Mariestad men föll tillslut med 4-3, Enköping hade en ännu tyngre match där man föll med hela 1-8(!) i sin hemmapremiär. Nu är det Borlänges tur att ha hemmapremiär och med tanke på Enköpings magplask förra matchen får nog Borlänge ses som favoriter här i mina ögon.

Forshaga – Mariestad Tips: 2(X)
Denna är också klurig. Forshaga med Jörgen Jönsson i båset kan nog ställa till med och annat i år. Inte omöjligt överhuvudtaget att laget kniper poäng även i kvällens match, vilket även magkänslan säger. Jag väljer dock att följa hjärnan och tar Mariestad som segrare.

Kumla – Grästorp Tips: 1
Kumla dundrade in en 8-1(!)-vinst mot Enköping i premiären och har idag hemmapremiär mot ett Grästorps som tippas i botten av många. Det ska inte vara något snack här.

Lindlöven – Köping Tips: 1
Två lag som vann sina premiärmatcher och just Lindlöven är ett av lagen jag tror lite extra på den här säsongen. Köping kan vara luriga, speciellt i derbyn, men jag tror att Lindlöven drar längsta strået här.

Södra

Nybro – Västervik Tips: 2
Nybro ledde med 1-2 efter första perioden i premiären mot topptippade Kristianstad men gjorde en katastrofal andraperiod vilket ledde till att matchen vände till 5-2 på bara den perioden. Jag känner att jag inte riktigt vet vart Nybro står helt och hållet och ikväll möter man ett lag som enligt många är bättre än Kristianstad och som vann sin premiär med hela 7-2 mot Varberg. Enligt mig får man axla en underdogs-roll här.

Tyringe – Kristianstad Tips: 2
Årets derby enligt Tyringefansen och det kanske är vad det är. Tyringe är tillbaka i ettan och kommer nu göra allt i sin makt för att spöa, eller helst krossa, Kristianstad. Räcker man till mot topplaget Kristianstad? Jag tror absolut att man kan vara där och störa men frågan är om man räcker till hela vägen.

Varberg – Helsingborg Tips: 2
Även denna är lite klurig. Varberg föll med hela 7-2 mot Västervik första matchen efter att ha förlorat tredje perioden med 6-0(!). Helsingborg gjorde det de skulle och besegrade Mörrum med 5-1. Kan egentligen sluta lite hursomhelst men tipset går till Helsingborg.

Vimmerby tog andra raka segern och Tranås studsade tillbaka

 

Foto: Christina Svensson
Foto: Christina Svensson

Det spelades två matcher under gårdagen och en av dessa var mellan Mörrum och Vimmerby. Vimmerby tog en fin seger mot Kallinge/Ronneby med 3-1 i seriepremiären medans Mörrum föll med 5-1 borta mot Helsingborg. Mörrum hade lite mer att sätta emot under tisdagen men lyckades ändå inte riktigt enda fram.

Efter lite mer än halva första perioden kunde Hampus Harlestam göra sitt andra mål på lika många matcher när han gav Vimmerby ledningen med 0-1. I andra perioden kunde sedan Mörrum kvittera till 1-1 i powerplay genom Rok Leber, men innan perioden var slut så hade Vimmerby återigen tagit ledningen när Simon Dahl gjorde 1-2.

Den ledningen släppte inte bortalaget och Hampus Harlestam passade dessutom på att göra sitt andra mål i matchen när han ökade på ledningen till 1-3 i början av sista perioden. I slutet av matchen försökte Mörrum komma ikapp genom att ta ut målvakten och laget lyckades även få in en reducering till 2-3 genom Lukas  Venuto, men någon kvittering kom däremot inte och Vimmerby kunde ta med sig en ny trepoängare hem.

Skott: 32 – 26

– – – – – –

Den andra matchen spelades mellan Surahammar och Tranås där Surahammar förlorade första matchen med 3-2 mot Skövde medans Tranås föll med 4-5 efter straffar mot Forshaga.

Det tog åtta minuter innan Tranås tagit ledningen med 0-1 genom Thobias Josefsson och det resultatet höll sig till halva andra perioden då Marcus Schelin ökade på till 0-2. I tredje perioden kunde hemmalaget reducera när Christofer Udd fick in 1-2, men närmare än så kom inte Surahammar. När laget chansade med att ta ut målvakten i hopp om en kvittering i slutet av matchen så var det istället Tranås som kunde sätta spiken i kistan och göra 1-3 genom David Bremer.

Skott: 26 – 39

Lejons tabbe – kanadensarna inte spelklara

SK Lejon inleder idag borta mot Kalix, en tuff bortamatch där det hade varit en fördel om laget kunnat ställa upp med bästa tänkbara lag. Det kan man inte.

Lejon värvade redan i juni tre kanadensare som öst in poäng i Division 2 för Nynäshamn, och i juli värvade de en amerikansk målvakt från Island. Dessa spelare flyttade till Skellefteå och har spelat träningsmatcher som alla andra – nu till kruxet. Idag är det seriepremiär och Lejon har på något konstigt vänster gjort bort sig lite med övergångarna och dessa spelare är ännu inte spelklara för seriematcher. Spelarna skrev alltså på för 3 och 4 månader sedan – men är ändå inte spelklara till idag. Det är inte bra.

Detta beskedet fick de när laget suttit på bussen i 45 minuter och kanadensarna är alltså med till matchen, men den här matchen lär det bli läktaren för dom. Otroligt klantigt av klubben att inte ha kollat upp så allting står rätt till tidigare under veckan. Vi får helt enkelt se hur Lejon löser detta.

Bloggen tippar dagens matcher

Idag drar Hockeyettan äntligen igång igen och det är en liten tjuvstart med två matcher.

Östersund – Brunflo Tips: 1
Det må vara derby och Brunflo lär vara heltaggade men det ska inte vara något snack om saken. Östersund är så pass mycket bättre att man ska ta tre poäng.

Halmstad – Troja/Ljungby Tips: 2
Favoriterna Troja/Ljungby beger sig till Halmstad med drygt 500 supportrar med sig som stöd idag. Det kommer inte bli någon lätt match för Halmstad som dessutom har ett par spelare borta. Det är nu matcherna börjar gälla igen och med supportrarnas stöd tror jag Troja kommer kunna lyfta sig ytterligare något snäpp från försäsongen. Det ska vara tre poäng här.

Lag för lag: Mariestad

Lagförlag

Tips på slutplacering: 6:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på:
Douglas Lögdal, Philip Larsson

Huvudtränare: Karl Helmersson
Assisterande tränare: Bjarne Lund

Placeringar förra säsongen:
Femma i grundserien,  etta i fortsättningsserien, 0-2 i matcher mot Västervik

Den här säsongen är målvaktsparet nytt. 19-årige Robin Wallin som stod sju matcher förra säsongen (90.6%) finns kvar men vid hans sida finns i år 18-årige norrmannen Sander Réne Berg från Dallas Snipers där han på 22 matcher fick en räddningsprocent på 87.4.

På backsidan finns Mikael Alba, Daniel Bertov, Johan Frick, Erik Jones och Emil Olsson kvar från förra året medans SHL- och allsvenskmeriterade Jens Högbom från Luleås J20 och Albin Hernod från Rögle J20 är nyförvärven på backsidan.

På forwardssidan har man värvat Philip Larsson från BIK Karlskoga som var utlånad större delen av fjolåret till Kumla, Johan Dahlbom från Olofström, Douglas Lögdal från Halmstad och Christian Hägg från Lindlöven. Fyra bra värvningar. Dessutom har man förlängt med spelare som Linus Engqvist och Filip Törnqvist.

Jag är ledsen, men jag tycker inte alls att Mariestad i år får mig att hoppa av nyfikenhet. De kanske kan vara med och slåss om en allettaplats men spontant just nu är min känsla att det finns betydligt mer spännande lag i serien. Målvaktssidan måste jag sätta ett frågetecken på då det är en rejäl chansning. Tappet av Andreas Ollikainen är otroligt tungt. Laget har fått in fyra bra forwards, men frågan är om det räcker.

– – – – – –

Tidigare i Lag för lag:

Norra:
1.
2.
3.
4.
5.
6. Teg
7. Kovland
8. Sollefteå
9. SK Lejon
10. Vännäs
11. Härnösand
12. Brunflo

Östra:
1.
2.
3.
4.
5.
6. Visby/Roma
7. Haninge
8. Hammarby
9. Wings
10. Sollentuna
11. Vallentuna
12. Tierp

Västra:
1.
2.
3.
4.
5.
6. Mariestad
7. Borlänge
8. Forshaga
9. Arboga
10. Grästorp
11. Surahammar
12. Köping

Södra:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7. HC Dalen
8. Halmstad
9. Varberg
10. Mörrum
11. Tyringe
12. Helsingborg

Söndagens träningsmatcher

 

traningsmatcher1

Tierp – Arboga 2-7
Målskyttar Tierp: David Holmqvist, Stanislav Vasiliev
Målskyttar Arboga: –

Hanhals – Grästorp 4-1
Målskytt Grästorp: –

Varberg – Halmstad 6-4
Målskyttar Varberg: Jakob Kullberg, övriga målskyttar?
Målskyttar Halmstad: Sebastian Kölzow Isaksen, Joel Klerkefors, övriga målskyttar?

Huddinge – Haninge 5-0
Målskyttar Huddinge: Kim Lennhammer 2, Marcus Green, Niclas Lehmann, Gustav Björklund,

Mariestad – HC Dalen 2-4
Målskyttar Mariestad: Christian Hägg, Martin Andersson
Målskyttar Dalen: Tor Immo,  Julius Selle Larsson, Linus Bergman, Kristoffer Pihlqvist

Kalix – Kiruna 8-2
Målskyttar Kalix: Sebastian Hansson 2, Christian Nyman 2, Matus Matis 2, Andreas Lindgren, Sebastian Kauppila
Målskyttar Kiruna: –

Kallinge/Ronneby – Tranås 1-2 efter förlängning
Målskyttar KRIF: –
Målskyttar Tranås: Jesper Åkerman, Robin Johansson

Hammarö – Kumla 2-11
Målskyttar Kumla: iktor Lennartsson 3, Robin Harrysson 2, Patrik Ström 2, Oskar Holmstedt, Johan Planeby, David Lindgren och Marcus Viitanen

Köping – Sollentuna 3-4
Målskyttar Köping: –
Målskyttar Sollentuna: –

Sollefteå – Husum 4-3
Målskyttar Sollefteå: Tony Westerlund, Simon Ehlin, Leo Engman, Petter Segersten
DM-slutspel. Sollefteå vidare och möter Modo i en final senare under säsongen

Borlänge – Väsby 3-2 efter straffar
Målskyttar Borlänge: Nils Eriksson, Robin Holm, Dick Ahlström
Målskyttar Väsby: Jonathan Skoglund, Jacob Lundin

Wings-Norrtälje 4-3
Målskyttar Wings: Ludwig Björklund, Tobias Pehrsson, Max Balaban, Johannes Yucel

Lördagens träningsmatcher

traningsmatcher1

Kumla – Västervik 2-4
Målskyttar Kumla: Marcus Rhodin, Marcus Viitanen
Målskyttar Västervik: Victor Öhman, Dan Pettersson, Sebastian Bengtsson, Pierre Gustavsson

DM-spel
Husum – AIK Härnösand 3-1
Örnsköldsvik – Sollefteå 2-4
Sollefteå – Kramfors 4-2

Lindlöven – Forshaga 3-1
Målskyttar Lindlöven: –
Målskyttar Forshaga: Daniel Odhe

Piteå – Kiruna 6-3
Målskyttar Piteå: Simon Åkerström 3, Jakob Riihiaho, August Tornberg, Emil Wrenman
Målskyttar Kiruna: –

Vimmerby – Skövde 0-3
Målskyttar Skövde: Victor Thilander, Victor Wänghult, Anton Karlsson

Fredagens matcher:

Tyringe – Varberg 3-2 efter straffar
Målskyttar Tyringe: Mathias Sjöberg 2, Fabian Ilestedt/Kim Runermark(?)
Målskyttar Varberg: –

Hammarby – Surahammar 0-1
Målskytt Surahammar: Dylan O´Neil
Matchen avbröts i tredje perioden på grund av huvudskada på en Hammarbyspelare. Spelaren klarade sig från frakturer och blödningar och skrevs ut från sjukhuset dagen efter.