Gjorde succé i Kalix och Västervik – nu lägger målvakten av

IMG_87011

Andreas Hookana har länge tillhört gruppen av de bästa målvakterna i Hockeyettan. Men de två senaste säsongerna har inte riktigt blivit som man hoppats på grund av motivationsbrist. Det blev en nyttig time-out från hockeyn, men någon comeback blir det inte. Nu har 22-åringen fattat beslutet att han väljer att lägga av med hockeyn.
*
*
Den här säsongen har det bara blivit en match för Hookanas del och många har undrat varför. Till Hockeybloggen har han valt att öppna upp sig för att slippa klumpen i magen längre och för att få det här beslutet ”överstökat”.
*
– Ja det stämmer, det blev bara en match i år och det var mot Örnsköldsvik. Det är mycket saker som hänt de senaste åren. Man kan väl kort och gott sammanfatta att säsongen 2013/2014 var en fantastiskt bra säsong både för egen del och laget. Efter det året så ville man fara iväg och testa sina vingar, se lite nytt och utvecklas som människa. Det beslutet var ju inte så populärt här hemma kan man ju lugnt säga. Det finns ju personer här hemma som verkligen har försökt sätta käppar i hjulet hela tiden. Jag kommer inte hänga ut någon, men dessa personer kommer jag aldrig förlåta. Det lät kanske lite hårt men det är inte så att jag kommer bry mig om dem särskilt mycket.
*
Inför förra säsongen valde Andreas att flytta ned till Västervik där han spelade sex matcher innan han valde att bryta sitt kontrakt för att flytta hem igen. Sedan dess har han knappt spelat hockey överhuvudtaget och har länge kämpat med motivationsbrist. Hur har du mått under det här året egentligen?
*

– Ja, som bekant hamnade jag i Västervik. En fantastisk klubb med många bra människor runt om i organisationen. De är verkligen värda all framgång och jag hoppas dem tar sig till allsvenskan. Tiden i Västervik rent hockeymässigt tyckte jag att det gick bra och statistiken talar väl heller inte emot det. Dock kom jag inte upp i den nivå jag vet att jag kan spela på, jag kan så mycket bättre. Den saken gnager väl mest att jag inte kom upp i den standard som jag hade året före, men det finns ju också förklaringar till det. Det enda som jag ångrar från tiden jag var där är att vi inte kunde slå Vimmerby i en fullsatt Plivit Trade Hallen. Man förstår inte hur stor derbyna är förrns man varit där själv, berättar Andreas och fortsätter:
*
– I år har jag mått väldigt dåligt rent psykiskt. Jag är lite av den personen att jag alltid försöker ta med ett glatt humör oavsett var jag är men gräver mina tankar inom mig själv. Några dagar har varit fyllda av ångest, några dagar helt normala. Men just det att jag har vidgat mitt liv åt hockey, allt har kretsat kring hockey. Allt jag gjort har jag tänkt ”blir jag en bättre hockeyspelare av det jag gör?” Alla uppoffringar man har gjort? Att jag helt plötsligt vill sluta? Ge upp allt jobb och mål jag har kämpat för. Ishockeyn har tagit mig dit jag är idag. Ishockey skall vara kul och man ska älska det. Den senaste tiden har det bara varit en stor tung sten i bröstet som jag har velat släppa, men den har hängt kvar. Just kanske därför för att man vill vara i den gamla säkra identiteten man byggt upp.
*
– Motivationsbristen beror mycket på att personer tog den ifrån mig. Jag vill inte skylla på saker och har aldrig gjort det, men man vet och man känner att man har blivit orättvist behandlad. Den senaste tiden har jag bara bearbetat att försöka släppa hockeyn. Den låter löjligt men det är svårare än vad alla tror. Det har varit mycket tårar men nu känns det som sagt skönt att ha tagit ett beslut. Att välja väg och våga stå upp för sig själv är ändå det viktigaste. Det är ju lätt att man börjar tänka och fundera att hur bra hade man kunnat bli och tänk om jag hade gjort si och så. Men jag är stolt över vad jag har åstadkommit inom hockeyn och jag har kunnat ha hockeyn som jobb, det kan inte alla ha. Så på det sättet har jag haft tur som har kunnat spela hockey på heltid.
*
Har du gjort något för att försöka få tillbaka motivationen eller har du känt att du inte velat ta tag i det hela då inte vetat om du velat fortsätta överhuvudtaget?
*

– Jag har faktiskt kikat på gamla bilder och varit inne på highlights. Man minns de stunderna som om det var igår och jävlar vad man saknar att vinna matcher. Men allt det andra som kretsar kring hockeyn saknar jag inte ett dugg. Många tror att hockey är att vinna matcher, träna, äta och sova. Egentligen i det stora hela är det ju det hockey går ut på. Men det finns ju mycket annat kring hockeyn som har sina nackdelar. En sak jag kommer att njuta av att få vara utan är personer man verkligen får malaria av.
*
Trots att han inte spelat i år så har Asplöven i allsvenskan dragit lite i honom ändå vid vissa tillfällen då de behövt en backup målvakt. 
*
–  Jag fick en förfrågan en gång om jag ville åka ner till Umeå (för att möta Björklöven) med dem. Om jag var sugen? Ja. Om det var nödvändigt? Nej. Jag tror faktiskt inte det hade hjälpt ett dugg i min karriär eller för motivationen för den delen.
*
Vad har Kalix sagt om allt det här under säsongen?
*

– Svår fråga. Ena stunden har de inte visat desto större intresse, andra stunden har telefonen ringt mer än de senaste tre åren, säger Andreas och skrattar.
*
– Jag tycker väl att vi har haft en hyfsat bra dialog ändå. Kalix vet ju vad de får av mig men det är svårt när man inte heller kan kombinera med jobbet.
*
Finns det någon chans att du kommer tillbaka till hockeyn igen senare eller känner du att du gjort ditt på hockeyrinken?
*

– Jag har jäkligt svårt att se mig lattja runt med hockeyn. Jag är lite av den typen att spelar jag så vill jag vinna matcher och att matcherna har betydelse. Jag vill inte utesluta en comeback i framtiden helt och hållet, men grundtanken är väl att jag har plockat mina skott för gott. Som tränare hade det faktiskt varit något, jag älskar att analysera och nöta detaljer och lämnar ingenting åt slumpen.
*
Nu försöker Andreas koppla bort hockeyn så gott som det går och han har fått ett jobb han trivs med. Han har dessutom börjat smida lite planer inför framtiden, men vad det gäller är han hemlighetsfull om.
*
– Jag har jobbat inom skolan nu i ett år. Nu fick jag en tjänst på en skola i Haparanda som idrottslärare enda fram till augusti. Ett jobb jag har trivts fantastiskt bra med och som har varit lite av en terapi för mig att lämna hockeyn. Förhoppningsvis börjar jag att plugga inom en snar framtid. Sen får vi se om ni ser mig i ett annat rampljus än hockeyn, men vad det handlar om får ni se sen.
*
Har du några särskilda höjdpunkter från karriären?
*

– En sak som har etsat sig fast i näthinnan är när jag var 16 år och fick stå matcher i ett allsvenskt kval och dessutom få slå Vita Hästen. Det var riktigt stort för mig. Att sedan ha fått vara med hela sex år i seniorhockeyn har varit väldigt nyttigt.
*
Avslutningsvis vill Andreas passa på att skicka en hälsning till alla som funnits där och stöttat honom:
*
– Jag vill ge det största tacket som går till min familj, som har stöttat mig mer än någonsin. Stort tack till alla spelare för att jag har fått kriga med er dag ut och dag in. Till de flesta ledarna, tack till er som lärde mig vad riktigt ledarskap är. Tack till alla fans, speciellt rödblåa fans. Den korta tid jag var där så insåg jag redan då hur fantastiska ni är! Era ramsor hörs enda upp hit, avslutar han.
*

IMG_64371
AH

Västervik körde över Nybro som en ångvält

5

Västervik är i grym form just nu. De senaste matcherna har de besegrat både Troja/Ljungby, Kallinge/Ronneby och krossat, får man väl ändå lov att säga, både Varberg (7-3) och igår Nybro med hela 8-1.

Just detta Nybro är en extremt stor gåta i år. Laget besitter en enorm kapacitet, men under matcherna låser det sig. De har visat upp ett bländade spel under vissa matcher, för att i matchen efter visa upp ett katastrofalt spel. Nu såg jag inte matchen igår, men av vad jag hört ska väl inte spelet varit tipptopp medans Västervik körde på som en ångvält.

Till den här matchen valde Nybro att göra ett målvaktsbyte för att låta Sehlstedt vila lite och för att ge Fredriksson chansen att visa upp sig. Fredriksson hade stått tre matcher i Nybrotröjan innan matchen och fick tuffast tänkbara uppgift mot Västervik på bortaplan.

Charlie, och resten av laget, fick en mardrömsstart då Västervik tog ledningen genom Oscar Drugge efter bara 25 sekunder och bara två minuter senare satt även 2-0.  Det var en hel del utvisningar den här matchen och där bland annat ett matchstraff på Nybros Jesper Bärgård efter en uppgörelse med Josef Sjöblom i Västervik. Innan matchstraffet hade Västervik dragit ifrån till 4-0 efter två snabba mål inom loppet av en minut. Innan andra perioden var slut kunde dock Martin Olsson spräcka Västerviks nolla genom att reducera till 4-1. Nybro hade även en 4-2 puck inne, men som domaren valde att dömma bort.

När ett lag har så ”enkelt” och leder ganska stabilt händer det ganska ofta att de drar ner på tempot i sista perioden. Men inte Västervik. De hade inga planer alls på att ta det lite lugnare och när matchen var slut hade de dragit ifrån till hela 8-1 där Joacim Hedblad blivit tvåmålsskytt.

För Västerviks del ser det mer än ljust ut och det ska bli otroligt intressant att se hur långt laget kan ta sig den här säsongen. För Nybros del måste man jobba vidare på att hitta ett vinnande koncept som fungerar för spelarna. Imorgon kommer jag göra en intervju med lagets lagkapten om hur han ser på lagets prestationer och vad som krävs för att de ska komma ur den här svackan på riktigt.

Målkalas i toppmötet

"Honken" gjorde Kristianstads första mål för säsongen

Västervik och Kristianstad har båda inlett sina säsonger på ett bra sätt och det krävdes i dagens match förlängning för att sära lagen åt. Men det blev en riktig målfest.

I första perioden gav Victor Öhman Västervik ledningen med 1-0. Det var ett resultat som stod sig till sju minuter in i andra perioden då Tomi Mustonen kvitterade till 1-1 innan Thom Flodkvist även gav gästerna ledningen med 1-2 i spel fem mot tre. Tre mål på två perioder, men i tredje exploderade det i målprotokollet.

Dan Pettersson kvitterade till 2-2 i början av perioden. 35 sekunder senare tog Kristianstad tillbaka ledningen genom att göra 2-3 genom förre Västervikspelaren Fredrik Asplund och samma spelare satte sedan även 2-4 några minuter senare. Sju minuter in åkte Västervikspelaren Simon Mitman på ett matchstraff för checking to the head, och Kristianstad fick ett ypperligt läge att stänga matchen. Men så blev det inte. I det efterföljande powerplayet var det Västervik som gjorde flest mål med två(!) mål i numerärt underläge genom samma spelare – Viktor Lindell. Kristianstad hann dock med att göra ett också när Viktor Holmqvist satte 3-5 mindre än minuten innan 4-5 reduceringen kom. Det slutade dock inte där. Kvitteringen till 5-5 kom genom Pierre Gustavsson med mindre än sju minuter kvar av ordinarie matchtid och tappet var ett faktum. Matchen togs till förlängning där Eric Backman kunde avgöra till 6-5 för Västervik inför 852 åskådare.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

I den andra matchen i Södra serien idag så tog Tyringe sin första seger i Hockeyettan när laget vände och vann mot Vimmerby med 1-2 efter straffar. Fabian Ilestedt la den avgörande straffen där.

Övriga matcher i Hockeyettan idag:

Lejon – Härnösand 3-1
Piteå – Kovland 2-4
Vännäs – Östersund 1-7
Kalix – Örnsköldsvik 1-2 efter straffar
Kiruna – Sollefteå 7-1

Nybro föll igen

11

Nybro förlorade seriepremiären mot Kristianstad efter en andraperiod som var långt ifrån godkänd. Igår var det dags för hemmapremiär när man stötte på ännu ett  förmodat topplag – Västervik. Över 1000 personer hade letat sig till Victoriahallen, och fick se Nybro falla igen.

Den här matchen mötte man alltså Västervik, som kom med en 7-2 seger från seriepremiären i ryggen och det skulle inte finnas utrymme för några större misstag den här matchen heller. Men det var just det, två misstag som ledde fram till de två målen som Västervik gjorde (tredje målet gjordes i öppen kasse).

Västervik gjorde dock det väldigt bra den här matchen. De var duktiga på att stänga ut Nybrospelarna till kanterna när laget skulle in i anfallszon och Västerviks backar såg till så att inte alltför många hetare lägen nådde sin målvakt.

I första perioden fick Nybro chansen att spela i 5 mot 3, men bortalaget gjorde det bra och kunde hålla ut och första perioden slutade mållös. I andra perioden kunde Västervik sedan ta ledningen med 0-1 efter att Sebastian Bengtsson fått åka in lite väl enkelt och ostört i anfallszon. Västervik fick sedan läge att öka på sin ledning när det var deras tur att få ett 5 mot 3-läge men den gången fick man inte in pucken. I tredje var det dags för mål igen. Västervik kunde öka på till 0-2 genom Joakim Thelin efter backslarv på blålinjen av hemmalaget. I jakt på en reducering när Nybro chansade med att ta ut målvakten kunde sedan Västervik även göra 0-3 genom Victor Öhman i öppen kasse.

Skotten slutade 33-34.

Nästa match för Nybros del är på söndag borta mot Helsingborg.

Lag för lag: Västervik

Lagförlag

Tips på slutplacering: 2:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på:
Joakim Hedblad, Joakim Thelin, Oskar Drugge

Huvudtränare: Mattias Karlin
Assisterande tränare: Ragnar Karlsson

Placeringar förra säsongen:
Etta i grundserien, fyra i allettan, 2-0 i matcher i PO1, 2-0 i matcher mot PO2, 2-1 i matcher i PO3

Västervik har fått behålla målvakten Ludvig Engsund även den här säsongen. Engsund är en duktig målvakt och kan säkert ta ännu ett kliv i år. Vid hans sida finns nu Henrik Hjerpe som förra säsongen spelade för seriekollegan Lindlöven där han motade 91.2 % av puckarna.

På backsidan är lagkaptenen Joakim Englund kvar och så även Jens Andersson, Eric Backman och Erik Gustafsson. Här har man även roffat åt sig Oskar Drugge som var en eftertraktad spelare under silly season, Victor Lindman från Linköpings J20, Josef Sjöbom från Leksands J20 och Joel Östman från Univ. of Alberta.

Även framåt har laget ett par nyförvärv i Joakim Thelin från Helsingborg, Victor Öhman från Sundsvall, Viktor Lindell från Brookings Blizzard, Robin Byström och Oskar Söderberg från Modos J20 samt Alexander Pettersson från Austin Bruins. Dessutom finns spelare som Emil Georgsson, Joacim Hedblad, Simon Mitman, Dan Pettersson och Victor Romfors kvar i truppen.

Västervik har visserligen en hel del spelare som lämnat truppen efter succéåret ifjol men laget har även fått in ett gäng intressanta spelare. Jag tror absolut att man kommer vara med i toppen även i den Södra serien och kan man fortsätta på vägen som ledde fram till succén förra säsongen så kan det bli riktigt bra även i år.

– – – – – –

Tidigare i Lag för lag:

Norra:
1.
2. Piteå
3. Kalix
4. Örnsköldsvik
5. Kiruna
6. Teg
7. Kovland
8. Sollefteå
9. SK Lejon
10. Vännäs
11. Härnösand
12. Brunflo

Östra:
1.
2. Hudiksvall
3. Huddinge
4. Åker/Strängnäs
5. Väsby
6. Visby/Roma
7. Haninge
8. Hammarby
9. Wings
10. Sollentuna
11. Vallentuna
12. Tierp

Västra:
1.
2. Kumla
3. Skövde
4. Lindlöven
5. Enköping
6. Mariestad
7. Borlänge
8. Forshaga
9. Arboga
10. Grästorp
11. Surahammar
12. Köping

Södra:
1.
2. Västervik
3. Kristianstad
4. Kallinge/Ronneby
5. Nybro
6. Vimmerby
7. HC Dalen
8. Halmstad
9. Varberg
10. Mörrum
11. Tyringe
12. Helsingborg

Nyförvärv till Troja/Ljungby och Västervik

 

Troja/Ljungby har gjort klart med forwarden Jens Holmström, som nu väljer att återvända till moderklubben som han lämnade 09/10 för spel i Leksands J20. 12/13 spelade han i allsvenskan med Mora där han gjorde 47 matcher och har sedan dess även representerat Tingsryd och förra säsongen Visby/Roma i Hockeyettan där det blev 20 poäng på 23 matcher.

– – – – – –

Även seriekonkurrenten Västervik har tagit in en ny spelare och det är SHL-meriterade backen Joel Östman, som kommer vara på try-out de kommande två veckorna. 23-åringen har juniorlandslagsmeriter från U17- och U18-landslagen och har bland annat spelat två säsonger för Sundsvall i Hockeyettan och fem SHL-matcher med Timrå. Närmast kommer han från spel i Univ. of Alberta i Nordamerika där han förra säsongen spelade 11 matcher.

Så har lagens träningsmatcher gått hittills

Till att börja med ber jag om ursäkt för dålig uppdatering de senaste dagarna. Har suttit utan internet i fem dagar, men nu är det uppe och rullar igen så nu är det bara att köra igen! Tänkte börja med att ta en titt på hur lagens träningsmatcher hittills har gått.

 

Borlänge

Borlänge – Haninge 3-2 efter förlängning
Målskyttar Borlänge: Karl Hassel, Eric Berggren, Joel Källström Englund

Brunflo

Brunflo – Nidaros 5-4 efter straffar
Målskyttar: Emil Ericsson, August Höijer, Alfred Jonasson, Andreas Lundqvist, David Millner

Brunflo – Timrå J20 6-0
Målskyttar: Emil Magnusson 2, Kristian Söder, Emil Ericsson, Andreas Lundqvist, Alfred Jonasson

Enköping

Enköping – Åker/Strängnäs 1-4
Målskytt ESK: Filip Andreason

Köping – Enköping 4-0

Halmstad

Nybro – Halmstad 4-6
Målskyttar: Sebastian Kölzow 2, Rickard Palmberg 2, Jesper Mattsson, Niklas Sjöström

Haninge

Borlänge – Haninge 3-2 efter förlängning
Målskyttar: Robin Sjörén, Alexander Helin

Huddinge

Huddinge – AIK 0-4

Hudiksvall

Hudiksvall – Sundsvall 0-2

Kallinge/Ronneby

Tranås – Kallinge/Ronneby 2-4
Målskyttar: Jonathan Johansson 2, Victor Wahlqvist, Jimmie Jansson

Kristianstad

Kristianstad – Nybro 4-1
Målskyttar: Viktor Holmkvist, Fredrik Hansson, Fredrik Asplund, Dennis Svensson

Köping

Köping – Enköping 4-0
Målskyttar: Jonathan Thunberg, Viktor Norman, Jimmy Hellström, Viktor Gustavsson

Lindlöven

Lindlöven – Tierp 12-1
Målskyttar: Rasmus Lindal Rosen 2, Felix Scharnke, Wille Ylitalo, Henrik Warman, David Berg, Hampus Gustavsson, Dennis Andersson, Max Lalander, Anders Gunnarsson, Anton Tano, Jesper Stråle

Mariestad

Stjernen – Mariestad 3-2
Målskyttar: Filip Engqvist, Christian Hägg

Mariestad – Varberg 2-1
Målskyttar: Philip Larsson, Daniel Bertov

Mörrum

Tingsryd – Mörrum 7-1
Målskytt: –

Nybro

Kristianstad – Nybro 4-1
Målskytt: Erik Lindström

Nybro – Halmstad 4-6
Målskyttar: Marcus Mellström 3, Niklas Svensson

Skövde

Varberg – Skövde 2-3
Målskyttar: Victor Wänghult, Johan Erkgärds, Max Örnskog

Skövde – BIK Karlskoga 2-3 efter förlängning
Målskyttar: Erik Rosén, Victor Wänghult

Sollentuna

Sollentuna – Nacka 3-4
Målskyttar: Albin Berg, Oscar Croon, Felix Johansson

Tierp

Lindlöven – Tierp 12-1
Målskytt: –

Tranås

Tranås – Vimmerby 4-5 efter straffar
Målskyttar: Fredrik Lindström, Victor Ekman, Johan Eriksson, Filip Mowitz

Tranås – Kallinge/Ronneby 2-4
Målskyttar: Sebastian Ottosson, Robin Johansson

Varberg

Varberg – Skövde 2-3
Målskyttar: Viktor Lindgren, Jari Tolsa

Mariestad – Varberg 2-1
Målskytt: Rickard Olsén

 Vimmerby

Tranås – Vimmerby 4-5 efter straffar
Målskyttar: Jesper Kokkonen 2, Hampus Harlestam , Jim Nordh, Simon Dahl

Väsby

Bålsta – Väsby 4-6
Målskyttar: Niklas Pettersson 2, Fredrik Strand, Tim Öquist, Jonathan Skoglund, Marcus Haglund

Västervik

Västervik – Oskarshamn 2-3 efter straffar
Målskyttar: Thomas Nordin, Joakim Thelin

Wings

Spånga – Wings 2-5
Målskyttar: Ludwig Björklund 2, Stanislav Vasiliev 2, Adam Wahlkvist

Åker/Strängnäs

Enköping – Åker/Strängnäs 1-4
Målskyttar: Troy Barss, Björn Jonason, Alexander Lagerström, Niclas Möllhagen

Östersund

Östersund – Timrå 4-3 efter straffar
Målskyttar: Kenny Källström, Kristoffer Backman, Nils Bergström, Anton Grenholm

Östersund – Mora 0-6

– – – – – – – –

Ikväll (onsdag) spelas det också ett gäng träningsmatcher:

AIK Härnösand – Sundsvall J20
Bålsta – Enköping
Halmstad – Troja/Ljungby
Vallentuna – Hammarby
HC Dalen – Varberg
Piteå – Kalix
Kovland – Utvecklingslaget
Kristianstad – Mörrum
Åker/Strängnäs – Köping
Lindlöven – Vimmerby
Mariestad – Tranås
Västervik – Södertälje
Örnsköldsvik – Vännäs

 

 

KIK vann – Nybro och Västervik föll

 

"Honken" gjorde Kristianstads första mål för säsongen
”Honken” gjorde Kristianstads första mål för säsongen

 

Träningsmatcherna börjar så smått rulla igång och ikväll var det två matcher gällande lag i Hockeyettan. Ena matchen tog Kristianstad emot ett Nybro som gick på is så sent som för någon dag sedan, vilket även märktes under matchen.

Enligt mina uppgifter ska matchen präglats av mycket slarv både framåt och bakåt av bortalaget medans Kristianstad var pigga och egentligen bättre på det mesta den här matchen. Första perioden slutade 0-0 men i början på andra perioden kunde Viktor Holmqvist göra Kristianstads första mål för den här säsongen när han satte 1-0 och även 2-0 kom efter lite mindre än halva perioden då Fredrik Hansson utnyttjade ett friläge. Efter tolv minuters spel fick även Nybro göra sitt första mål för den här säsongen och det genom backen Erik Lindström som gjorde 2-1 efter lite KIK-slarv.

I den tredje perioden orkade inte riktigt Nybrospelarna hänga med längre i Kristianstads tempo och hemmalaget kunde dra ifrån och göra 3-1 när Fredrik Asplund sköt in pucken i krysset medans Dennis Svensson drog till med ett slagskott som letade sig in i mål vilket innebar 4-1 med mindre än halva tredje perioden kvar att spela.

I slutet av matchen räddade Oskar Sehlstedt en straff och matchen slutade tillslut 4-1. Skotten blev 29-21.

– – – – – – –

Den andra matchen spelades mellan Västervik och allsvenska Oskarshamn. Där har jag dessvärre inte fått någon utförligare matchrapport än men Oskarshamn segrade där med 3-2 efter straffar.

Så spelar lagen sina träningsmatcher

träningsmatcher

 

AIK Härnösand

19 augusti 19:00 Härnösand – Sundsvall J20
23 augusti 12:00 Härnösand – Sundsvall
27 augusti 19:00 Härnösand – Kovland
10 augusti 19:00 Kovland – Härnösand
12 september Senior DM Ångermanland

Arboga

23 augusti 16:00 Surahammar – Arboga
26 augusti 19:00 Åker/Strängnäs – Arboga
30 augusti 16:00 Arboga – Örebro J20
2 september 19:00 Södertälje – Arboga
6 september 16:00 Arboga – Surahammar
9 september 19:00 Lindlöven – Arboga
13 september ??:?? Tierp – Arboga (?)
16 september 19:00 Arboga – Åker/Strängnäs

Borlänge

16 augusti 16:00 Borlänge – Haninge
23 augusti 16:00 Väsby – Borlänge
Träningsturnering i Hudiksvall 28-30 augusti:
29 augusti 14:00 Borlänge – Örnsköldsvik
30 augusti 14:00 Hudiksvall – Borlänge
4 september 19:00 Haninge – Borlänge
9 september 18:30 Borlänge – Östersund
13 augusti 15:00 Borlänge – Väsby
16 september 19:00 Borlänge – Hudiksvall

Brunflo

15 augusti Timrå J20 – Brunflo
29 augusti 15:00 Sollefteå – Brunflo
2 september 19:00 Östersund – Brunflo
5 september 14:00 Kovland – Brunflo
6 september ??:?? Brunflo – Sollefteå

Kommentar: Ingen info om lagets övriga matcher

Enköping

14 augusti 20:00 Enköping – Åker/Strängnäs
16 augusti 16:00 Köping – Enköping
19 augusti 19:30 Bålsta – Enköping
23 augusti 16.00 Enköping – Sollentuna
26 augusti 19:00 Enköping – Köping (17:00?)
30 augusti 16:00 Enköping – Väsby
2 september 19:00 Åker/Strängnäs – Enköping
6 september 16.00 Sollentuna – Enköping
9 september 19:00 Väsby – Enköping

Forshaga

20 augusti 19:00 Forshaga – Kongsvinger
27 augusti 19:00 Forshaga – Färjestad J20
3 september 19:00 Kongsvinger – Forshaga
5 september 15:00 Forshaga – Lindlöven
12 september 15:00 Lindlöven – Forshaga

Grästorp

23 augusti 16:00 Grästorp – Ulricehamn
26 augusti 19:00 Grästorp – Hanhals
30 augusti 16:00 HC Dalen – Grästorp
2 september 19:00 Nybro – Grästorp
6 september 16:00 Grästorp – HC Dalen
9 september Grästorp – Nybro
13 september 16:00 Hanhals – Grästorp

Halmstad

16 augusti 15:00 Nybro – Halmstad
19 augusti 19:00 Halmstad – Troja/Ljungby
26 augusti 19:00 Halmstad – Helsingborg
30 augusti 16:00 Mörrum – Halmstad
2 september 19:00 Halmstad – Varberg
6 september 16:00 Halmstad – Mörrum
9 september 19:00 Halmstad – Jonstorp
13 september 16:00 Varberg – Halmstad
16 september 19:00 Halmstad – Nybro

Hammarby

19 augusti 19:00 Vallentuna – Hammarby
27 augusti 19:00 Rimbo – Hammarby
3 september 19:00 Surahammar – Hammarby
11 september 20:00 Hammarby – Surahammar

Haninge

16 augusti 16:00 Borlänge – Haninge
23 augusti 16:00 Haninge – Köping
29 augusti 13:00 DIF Legends – Haninge
30 augusti 16:00 Köping – Haninge
4 september 19:00 Haninge – Borlänge
9 september 19.00 Haninge – Södertälje
13 september 16:00 Huddinge – Haninge

HC Dalen

19 augusti 19:00 HC Dalen – Varberg
26 augusti 19:00 HC Dalen – Tranås
30 augusti 16:00 HC Dalen – Grästorp
6 september 16:00 Grästorp – HC Dalen
9 september 19:00 Tranås – HC Dalen
13 september 16:00 Mariestad – HC Dalen
16 september 19:00 HC Dalen – Skövde

Helsingborg

26 augusti 19:00 Halmstad – Helsingborg
28 augusti 19:00 Helsingborg – Rungsted
5 september 16:00 Helsingborg – Esbjerg
6 september 16:00 Helsingborg – Jonstorp
10 september 19:00 Helsingborg – Lund

Huddinge

13 augusti 19:00 Huddinge – AIK
20 augusti 19:00 Huddinge – Almtuna
29 augusti 16:00 Kumla – Huddinge
5 september 15:00 Huddinge – Hudiksvall
13 september 16:00 september Huddinge – Haninge

Hudiksvall

14 augusti 19:00 Hudiksvall – Sundsvall
20 augusti 19:00 Hudiksvall – Frisk Asker
22 augusti 15:00 Hudiksvall – Mora (Spelas i Bollnäs)
Träningsturnering i Hudiksvall (28-30 augusti):
28 augusti 19:00 Hudiksvall – Örnsköldsvik
30 augusti 14:00 Hudiksvall – Borlänge
4 september 19:00 Väsby – Hudiksvall
5 september 15:00 Huddinge – Hudiksvall
16 september 19:00 Borlänge – Hudiksvall

Kalix

19 augusti 19:00 Piteå – Kalix
23 augusti 15:00 Kiruna – Kalix
27 augusti Kalix – Asplöven
28 augusti Kalix – Roki
9 september 19:00 Kalix – Piteå
13 september 15:00 Kalix – Kiruna

Kommentar: Oklart om vilka tider och vilka matcher som är hemma och borta.

Kallinge/Ronneby

17 augusti 19:00 Tranås – Kallinge/Ronneby
22 augusti 15.30 Pantern – Kallinge/Ronneby
25 augusti 19.00 Kallinge/Ronneby – Kristianstad
Cup i Soft Center Arena 28-29 augusti
28 augusti 21:00 Kallinge/Ronneby – Oskarshamn
29/8 spelas finalmatch och match om tredjeplats
5 september 16.00 Kallinge/Ronneby – Visby/Roma
10 september 19.00 Kristianstad – Kallinge/Ronneby
13 september 16.00 Kallinge/Ronneby – Tranås

Kiruna

22 augusti 16:00 Kiruna – Piteå
23 augusti 15:00 Kiruna – Kalix
25 augusti ??:?? Narvik – Kiruna
29 augusti ??:?? Kiruna – Narvik
12 september 16:00 Piteå – Kiruna
13 september 15:00 Kalix – Kiruna

Kovland

19 augusti 18:00 Kovland – Utvecklingslaget
27 augusti 19:00 Härnösand – Kovland
2 september 19:00 Örnsköldsvik – Kovland
5 september 14:00 Kovland – Brunflo
8 september 19:00 Timrå J20 – Kovland
10 september 19:00 Kovland – Härnösand

Kristianstad

12 augusti Kristianstad – Nybro
19 augusti 19:00 Kristianstad – Mörrum
23 augusti 15:00 Nybro – Kristianstad
25 augusti 19.00 Kallinge/Ronneby – Kristianstad
4 – 6 september CUP med Tingsryd, Pantern och Rungsted
10 september 19.00 Kristianstad – Kallinge/Ronneby
15 september 19:00 Mörrum – Kristianstad

Kumla

29 augusti 16:00 Kumla – Huddinge
30 augusti 16:00 Västervik – Kumla
5 september 16:00 Södertälje – Kumla
12 september 16:00 Kumla – Västervik
13 september 16:00 Hammarö – Kumla
16 september 19:00 Kumla – Södertälje

Köping

16 augusti 16:00 Köping – Enköping
19 augusti 19:00 Åker/Strängnäs – Köping
23 augusti 16:00 Haninge – Köping
26 augusti 17:00 Enköping – Köping (19:00?)
30 augusti 16:00 Köping – Haninge
9 september 19:00 Köping – Åker/Strängnäs
13 september 16:00 Köping – Sollentuna

Lejon

22 augusti 16:00 Lejon – Vännäs
29 augusti ??:?? Vännäs – Lejon
30 augusti ??:?? Boden – Lejon
1 september 19:00 Teg – Lejon
8 september 19:00 Lejon – Teg
16 augusti 19:00 Lejon – Boden

Lindlöven

15 augusti 15:00 Lindlöven – Tierp
19 augusti 19:00 Lindlöven – Vimmerby
22 augusti ??:?? Tierp – Lindlöven (?)
29 augusti 15:00 Vimmerby – Lindlöven
5 september 15:00 Lindlöven – Forshaga
9 september 19:00 Lindlöven – Arboga
12 september 15:00 Forshaga – Lindlöven

Mariestad

15 augusti 15:00 Stjernen – Mariestad
16 augusti 16:00 Mariestad – Varberg
19 augusti 19:00 Mariestad – Tranås
23 augusti 16:00 Varberg – Mariestad
28 – 30 augusti CUP i Mariestad
4 september 19:00 Tranås – Mariestad
13 september 16:00 Mariestad – HC Dalen

Mörrum

15 augusti 15:00 Tingsryd – Mörrum
19 augusti 19:00 Kristianstad – Mörrum
23 augusti 16:00 Mörrum – Tyringe
27 augusti 19:00 Mörrum –  Nybro
30 augusti 16:00 Mörrum – Halmstad
4 september 19:00 Tyringe – Mörrum
6 september 16:00 Halmstad – Mörrum
15 september 19:00 Mörrum – Kristianstad

Nybro

12 augusti Kristianstad – Nybro
16 augusti 15:00 Nybro – Halmstad
23 augusti 15:00 Nybro – Kristianstad
27 augusti 19:00 Mörrum – Nybro
2 september 19:00 Nybro – Grästorp
4 september 19:00 Oskarshamn – Nybro
6 september 15:00 Nybro – Visby/Roma
9 september 19:00 Grästorp – Nybro
16 september 19:00 Halmstad – Nybro

Piteå

19 augusti 19:00 Piteå – Kalix
22 augusti 16:00 Kiruna – Piteå
26 augusti 19:00 Luleå J20 – Piteå
2 september 19:00 Piteå – Luleå J20
5 september 16:00 Piteå – Björklöven
9 september 19:00 Kalix – Piteå
12 september 16:00 Piteå – Kiruna

Skövde

15 augusti 16:00 Varberg – Skövde
18 augusti 19:00 Skövde – BIK Karlskoga
23 augusti 16:00 Skövde – Vimmerby
28 augusti 20:00 Mariestad – Skövde CUP i Mariestad
29 augusti 15:00 Troja/Ljungby – Skövde CUP i Mariestad
30 augusti 12:00 Stjernen – Skövde CUP i Mariestad
3 september 19:00 Tibro – Skövde
7 september 19:00 Skövde – Varberg
12 september 16:00 Vimmerby – Skövde
16 september 19:00 HC Dalen – Skövde

Sollefteå

21 augusti 19:00 Sollefteå – Modo J20
29 augusti 15:00 Sollefteå – Brunflo
2 september 19:00 Sollefteå – Timrå J20
6 september ??:?? Brunflo – Sollefteå
12 – 13 september DM-spel

Sollentuna

16 augusti 16:00 Sollentuna – Nacka
23 augusti 16.00  Enköping – Sollentuna
26 augusti 19.00 Sollentuna – Tumba
30 augusti 16.00 Tumba – Sollentuna
2 september 19.00 Sollentuna – Vallentuna
6 september 16.00 Sollentuna – Enköping
9 september 19.00 Vallentuna – Sollentuna
13 september 16:00 Köping – Sollentuna

Surahammar

23 augusti 16:00 Surahammar – Arboga
3 september ??:?? Surahammar – Hammarby
6 september 16:00 Arboga – Surahammar
11 september ??:?? Hammarby – Surahammar

Kommentar: Ingen info om lagets övriga matcher

Södertälje

19 augusti 19:00 Västervik – Södertälje
25 augusti 19:00 Södertälje – Västervik
2 september 19:00 Södertälje – Arboga
5 september 16:00 Södertälje – Kumla
9 september 19.00 Haninge – Södertälje
16 september 19:00 Kumla – Södertälje

Teg

25 augusti 19:00 Teg – Örnsköldsvik
1 september 19:00 Teg – Lejon
6 september 16:00 Örnsköldsvik – Teg
8 september 19:00 Lejon – Teg
10 september 19:00 Vännäs – Teg
16 september 19:00 Teg – Vännäs

Tierp

15 augusti 15:00 Lindlöven – Tierp
22 augusti ??:?? Tierp – Lindlöven (?)
26 augusti ??:?? Valbo – Tierp
28 augusti ??:?? Almtuna J20 – Tierp
30 augusti 16:00 Wings – Tierp
2 september ??:?? Bålsta – Tierp
6 september ??:?? Tierp – Valbo
13 september ??:?? Tierp – Arboga (?)

Tranås

14 augusti 19:00 Tranås – Vimmerby
17 augusti 19:00 Tranås – Kallinge/Ronneby
19 augusti 19:00 Mariestad – Tranås
23 augusti 16:00 Tranås – Västervik
26 augusti 19:00 HC Dalen – Tranås
2 september 19:00 Tranås – Mjölby
4 september 19:00 Tranås – Mariestad
6 september 16:00 Västervik – Tranås
9 september 19:00 Tranås – HC Dalen
13 september 16.00 Kallinge/Ronneby – Tranås

Troja/Ljungby

19 augusti 19:00 Halmstad – Troja/Ljungby
21 augusti 19:00 Tingsryd – Troja/Ljungby
28 augusti 16:00 Stjernen – Troja/Ljungby CUP i Mariestad
29 augusti 15:00 Skövde – Troja/Ljungby CUP i Mariestad
30 augusti 16:00 Mariestad – Troja/Ljungby CUP i Mariestad
4 september 19:00 Aalborg – Troja/Ljungby
5 augusti 16:00 Frederikshavn – Troja/Ljungby
11 augusti 19:00 Tingsryd – Troja/Ljungby
16 september 19:00 Tyringe – Troja/Ljungby

Tyringe

23 augusti 16:00 Mörrum – Tyringe
26 16:00 augusti Varberg – Tyringe
4 september 19:00 Tyringe – Mörrum
11 september Tyringe – Varberg
16 september 19:00 Tyringe – Troja/Ljungby

Vallentuna

19 augusti ??:?? Vallentuna – Hammarby
2 september 19.00 Sollentuna – Vallentuna
9 september 19.00 Vallentuna – Sollentuna

Kommentar: Ingen info om lagets övriga matcher

Varberg

15 augusti 16:00 Varberg – Skövde
16 augusti 16:00 Mariestad – Varberg
19 augusti 19:00 HC Dalen – Varberg
23 augusti 16:00 Varberg – Mariestad
26 augusti 16:00 Varberg – Tyringe
2 september 19:00 Halmstad – Varberg
7 september 19:00 Skövde – Varberg
11 september 19:00 Tyringe – Varberg
13 september 16:00 Varberg – Halmstad

Vimmerby

14 augusti 19:00 Tranås – Vimmerby
19 augusti 19:00 Lindlöven – Vimmerby
23 augusti Skövde – Vimmerby
29 augusti 15:00 Vimmerby – Lindlöven
12 september Vimmerby – Skövde

Kommentar: Ingen info om lagets övriga matcher

Visby/Roma

5 september 16.00 Kallinge/Ronneby – Visby/Roma
6 september 15:00 Nybro – Visby/Roma

Kommentar: Ingen info om lagets övriga matcher

Vännäs

19 augusti 19:00 Örnsköldsvik – Vännäs
22 augusti ??:?? Lejon – Vännäs
29 augusti ??:?? Vännäs – Lejon
5 september 17:00 Hermes – Vännäs
6 september 14:00 JHT Kalajoki – Vännäs
10 september 19:00 Vännäs – Teg
16 september 19:00 Teg – Vännäs

Väsby

23 augusti 16:00 Väsby – Borlänge
30 augusti 16:00 Enköping – Väsby
4 september 19:00 Väsby – Hudiksvall
9 september 19:00 Väsby – Enköping
13 september 15:00 Borlänge – Väsby

Kommentarer: Ingen info om lagets övriga matcher

Västervik

12 augusti 19:00 Västervik – Oskarshamn
19 augusti 19:00 Västervik – Södertälje
23 augusti 16:00 Tranås – Västervik
25 augusti 19:00 Södertälje – Västervik
30 augusti 16:00 Västervik – Kumla
6 september 16:00 Västervik – Tranås
12 september 16:00 Kumla – Västervik

Wings

16 augusti 18:35 Spånga – Wings
21 augusti 19:15 Almtuna – Wings
23 augusti 16:00 Wings – Spånga
30 augusti 16:00 Wings – Tierp

Åker/Strängnäs

14 augusti 20:00 Enköping – Åker/Strängnäs (?)
19 augusti 19:00 Åker/Strängnäs – Köping
26 augusti 19:00 Åker/Strängnäs – Arboga
2 september 19:00 Åker/Strängnäs – Enköping
9 september 19:00 Köping – Åker/Strängnäs
16 september kl. 19:00 Arboga – Åker/Strängnäs

Örnsköldsvik

19 augusti 19:00 Örnsköldsvik – Vännäs
25 augusti 19:00 Teg – Örnsköldsvik
28 augusti 19:00 Hudiksvall – Örnsköldsvik
29 augusti 14:00 Borlänge – Örnsköldsvik
2 september 19:00 Örnsköldsvik – Kovland
6 september 16:00 Örnsköldsvik – Teg

Östersund

13 augusti 19:00 Östersund – Timrå CUP i Östersund
15 augusti 15:00 Östersund – Mora
25 augusti 19:00 Sundsvall – Östersund
2 augusti 19:00 Östersund – Brunflo
9 september 18:30 Borlänge – Östersund

Så populära är klubbarna på sociala medier

Foto: Mikaela Gabrielson
Foto: Mikaela Gabrielson

Sociala medier är ett utmärkt sätt att nå ut till människor, supportrar, sponsorer mfl, därför passade jag på att ta en titt på hur samtliga lag hanterar sina sociala medier (Twitter och Facebook) och hur populära deras sidor är.

Norra:

AIK Härnösand
Följare på Twitter: 209
Följare på Facebook: 352
Kommentar: Är inte aktiva på Twitter och uppdaterade senast den 11 april. På Facebook lägger man ut nyheterna som kommer upp på hemsidan och även lite annat kring klubben som inte läggs upp på hemsidan.

Brunflo
Följare på Twitter: 97
Följare på Facebook: 804
Kommentar: Är inte heller aktiva på Twitter och faktum är att man inte använt sitt twitterkonto sedan 2 december 2012. Klubbens Facebookkonto uppdateras desto mer med allt gällande klubben. Frågan är varför man inte väljer att nyttja Twitter som kanske har ännu mer spridning om man är så populära på Facebook?

Kalix
Följare på Twitter: 257
Följare på Facebook: 1619
Kommentar: Inte rört sitt twitterkonto sedan 5 november 2014. Tråkigt för deras 257 följare. På Facebook är man dock väldigt aktiva – dock inte så mycket gällande truppen utan mest om bilbingo. Kunde inte låta bli att ta en närmare titt här märkte att under julimånad så uppdaterades det 17 gånger om bilbingo, tre gånger om ett ankrace och en(!) gång om hockeyn. Kan inte låta bli att tycka det är lite roligt iallafall.

Kiruna
Följare på Twitter: 982
Följare på Facebook: 4826
Kommentar: Är mer aktiva på Facebook än twitter. Uppdaterar mest truppnyheter på Twitter medans man har truppnyheter, mer kring klubben och sitt ställningstagande kring människors lika värde. Hade varit roligt med samma aktiva uppdatering på Twitter gällande detta.

Kovland
Följare på Twitter: 123
Följare på Facebook: 299
Kommentar: Senaste uppdateringen på Twitter var den 28 februari och även om man är något mer aktiva på Facebook så är det inte mycket kring klubben och truppen i sig utan mest om annat, som Kalix.

Piteå
Följare på Twitter: 580
Följare på Facebook: 1564
Kommentar: Ganska aktiva på Twitter, retweetar mycket. Uppdaterar bra på Facebook om det man vill veta kring klubben och truppen.

SK Lejon
Följare på Twitter: Har inget Twitter-konto.
Följare på Facebook: 666
Kommentar: Uppdaterar bra på sin Facebook om det man behöver veta. Tycker däremot det är synd att klubben inte finns på Twitter.

Sollefteå
Följare på Twitter: 203
Följare på Facebook: 397
Kommentar: Väldigt aktiva på Twitter, kanske lite för aktiva med uppdateringar som inte alltid är särskilt intressanta. Lite mer lagom aktiva på Facebook och det blir inte lika ”rörigt”.

Teg
Följare på Twitter: 285
Följare på Facebook: 890
Kommentar: Uppdaterar när det händer något kring truppen på Twitter, samma sak på Facebook. Går inte att begära mer än så.

Vännäs
Följare på Twitter: 266
Följare på Facebook: 409
Kommentar: Uppdaterar när det händer något inom truppen på Twitter och likaså på Facebook.

Örnsköldsvik
Följare på Twitter: 587
Följare på Facebook: 572
Kommentar: Väldigt aktiva på Twitter, kanske med lite för mycket uppdateringar som egentligen inte har med Örnsköldsviks HK att göra. På Facebook är man inte aktiva överhuvudtaget just nu och sista uppdateringen var den 18 februari.

Östersund
Följare på Twitter: 329
Följare på Facebook: 1468
Kommentar: Väldigt aktiva på Twitter och till skillnad från de flesta andra klubbar så uppdaterar de även om ungdomslagen i föreningen. Samma sak på Facebook.

Östra:

Hammarby
Följare på Twitter: 1770
Följare på Facebook: 7364
Kommentar: Uppdaterar om det man ska på både Twitter och Facebook.

Haninge
Följare på Twitter: 386
Följare på Facebook: 1037
Kommentar: Inte jätteaktiva på Twitter, betydligt mer aktiva på Facebook.

Huddinge
Följare på Twitter: 610
Följare på Facebook: 1251
Kommentar: Aktiva på båda Twitter och Facebook.

Hudiksvall
Följare på Twitter: 1118
Följare på Facebook: 1443
Kommentar: Mycket aktiva på både Facebook och Twitter, retweetar mycket.

Sollentuna
Följare på Twitter: Finns inte på Twitter
Följare på Facebook: 455
Kommentar: Hyfsat aktiva på Facebook. Lägger även upp mycket av vad andra sidor/bloggare skriver om laget.

Södertälje
Följare på Twitter: 2146
Följare på Facebook: 13.318
Kommentar: Är väldigt aktiva både på Facebook och twitter och uppdaterar mycket kring vad som händer i klubben.

Tierp
Följare på Twitter: 125
Följare på Facebook: 251
Kommentar: Senaste händelsen på Twitter var 11 december 2014, som tur är för Tierpsupportrarna är man mer aktiva på Facebook där de uppdaterar om truppen och även gör intervjuer.

Vallentuna
Följare på Twitter: 238
Följare på Facebook: 419
Kommentar: Som mest aktiva på Facebook men är även aktiva på Twitter, men mest uppdateringar sker på FB.

Visby/Roma
Följare på Twitter: 40
Följare på Facebook: 2356
Kommentar: Finns på Twitter men den är aldrig använd. Uppdaterar bra på Facebook.

Väsby
Följare på Twitter: 352
Följare på Facebook: 1047
Kommentar:  Väldigt aktiva på Twitter, dyker dock upp tweets som egentligen inte har med Väsby Hockey att göra. Väldigt aktiva även på Facebook.

Wings
Följare på Twitter: 95
Följare på Facebook: 560
Kommentar: Är aktiva på Facebook och uppdaterar även kring ungdomslagen i klubben. Är inte särskilt aktiva på Twitter.

Åker/Strängnäs
Följare på Twitter: 430
Följare på Facebook: 811
Kommentar: Mycket och bra uppdateringar både på Twitter och Facebook.

Västra:

Borlänge
Följare på Twitter: 142
Följare på Facebook: 887
Kommentar: Aktiva på både Facebook och Twitter. Uppdaterar även kring lite annat på FB, som till exempel bilbingo men utan att det blir för mycket.

Enköping
Följare på Twitter: Finns inte på Twitter
Följare på Facebook: 334
Kommentar: Använder bara Facebook men kan väl tyvärr inte säga att de är särskilt aktiva gällande klubben där.

Forshaga
Följare på Twitter: 184
Följare på Facebook: 1707
Kommentar: Är aktiva på båda sidorna men använder sin Facebook mest, faktum är att de i flesta fallen använder Facebook som sin hemsida.

Grästorp
Följare på Twitter: 169
Följare på Facebook: 1205
Kommentar: Aktiva på båda sidorna.

IFK Arboga
Följare på Twitter: –
Följare på Facebook: Finns egentligen bara i en offentlig grupp. Gruppen har 234 medlemmar.
Kommentar: Hade velat se en renodlad Facebook-sida och inte en grupp. Blir lite rörigt.

IFK Kumla
Följare på Twitter: 241
Följare på Facebook: 722
Kommentar: Håller sina följare bra uppdaterade gällande nyheter och intervjuer m.m på både Twitter och Facebook.

Köping
Följare på Twitter: –
Följare på Facebook: 319
Kommentar: Har inte varit jätteaktiva på sin Facebooksida innan men har lagt upp ett par uppdateringar den senaste tiden.

Lindlöven
Följare på Twitter: 19
Följare på Facebook: 381
Kommentar: Är inte särskilt aktiva på varken Twitter eller Facebook. Uppdateringar kommer någon gång ibland men det kan bli betydligt bättre.

Mariestad
Följare på Twitter: 492
Följare på Facebook: 852
Kommentar: Uppdaterar flitigt på båda sidorna.

Skövde
Följare på Twitter: 305
Följare på Facebook: 761
Kommentar: Lite mer aktiva på Facebook än Twitter skulle jag nog säga. Har inte varit särskilt aktiva på Twitter sedan säsongen tog slut.

Surahammar
Följare på Twitter: –
Följare på Facebook: 925
Kommentar: Uppdaterar det som förväntas på Facebook.

Tranås
Följare på Twitter: 350
Följare på Facebook: 979
Kommentar: Bra uppdateringar på båda sidorna.

Södra

Halmstad
Följare på Twitter: 484
Följare på Facebook: 1448
Kommentar: Bra uppdatering på båda sidorna.

HC Dalen
Följare på Twitter: 665
Följare på Facebook: 1388
Kommentar: Bra uppdatering.

Helsingborg
Följare på Twitter: –
Följare på Facebook: 871
Kommentar: Bra uppdatering på Facebook, saknar dock möjligheten att kunna följa klubben på Twitter.

Kallinge/Ronneby
Följare på Twitter: 994
Följare på Facebook: 1813
Kommentar: Marknadsför sig bra både på Facebook och Twitter. Går inte att klaga på något där.

Kristianstad
Följare på Twitter: 594
Följare på Facebook: 1038
Kommentar: Aktivare på Facebook med mer bilder m.m än på Twitter. Dock är klubben aktiva på Twitter med, men med mycket retweets. Bäst uppdatering får man på Facebook.

Mörrum
Följare på Twitter: 794
Följare på Facebook: 1758
Kommentar: Bra uppdatering på båda sidorna men handlar även mer om resten av klubben på Facebook, på Twitter är det för det mesta endast om A-truppen.

Nybro
Följare på Twitter: 749
Följare på Facebook: 1923
Kommentar: Uppdaterar om vad som händer inom föreningen på båda sidorna. Kanske något mer aktiva på Twitter där det retweetas en del från supportrar och spelare.

Troja/Ljungby
Följare på Twitter: 1228
Följare på Facebook: 2098
Kommentar: Bra uppdatering på båda sidorna.

Tyringe
Följare på Twitter: 484
Följare på Facebook: 1604
Kommentar: Även här bra uppdatering på båda sidorna. En del retweets på Twitter från människor som skrivit något om klubben.

Varberg
Följare på Twitter: –
Följare på Facebook: 596
Kommentar: Kommer någon uppdatering då och då men är inte särskilt aktiva.

Vimmerby
Följare på Twitter: 568
Följare på Facebook: 921
Kommentar: Ganska snarlika uppdateringar på sidorna. Gör det bra.

Västervik
Följare på Twitter: 416
Följare på Facebook: 1269
Kommentar: Gör också ett bra jobb på både Facebook och Twitter.

– – – – – – –

Så efter en titt på lagen så kan vi konstatera att flera av lagen tar tillvara på de sociala medierna för att sprida sig och göra reklam för sig själva medans det finns lag som inte är lika på hugget. Är lite förvånad att det faktiskt fanns ett lag som varken använde sig av Facebook eller Twitter, framförallt Facebook hade nog många av lagets supportrar och anhöriga uppskattat.

Personligen tycker jag det ser professionellare ut när en klubb är aktiv på sociala medier och framförallt på sin hemsida. Att skicka ut en uppdatering om en nyhet tar inte ens en minut, och det kan faktiskt vara en uppdatering som gör skillnad.