Välkommen på säljskola

När man funderar på att sälja sin bostad är det många frågor som snurrar i huvudet. När ska jag sälja? Behöver jag göra om någonting inför försäljningen? Vilket pris kan jag förvänta mig? Hur funkar det egentligen med visning, ska jag vara med eller sköter mäklaren det? Hur är det med besiktning? Är jag ansvarig för fel i efterhand och vad är egentligen ett dolt fel? Hur mycket skatt blir det på vinsten? De här nya amorteringskraven, hur fungerar dem? Ska jag köpa eller sälja först? Frågorna är många – tur då att vi finns som har svaren 🙂

Nästa vecka är det dags igen för våra populära säljskolor! Ta chansen och var med och lyssna på oss mäklare tillsammans med Handelsbanken. Vi går igenom allt från avtalsskrivning till lånelöfte till fotografering och styling, och ni får ställa hur mycket frågor ni vill 🙂

Välkommen att anmäla dig till vår säljskola här. Den 21 november för dig som äger villa och den 22 november för dig som äger bostadsrätt.

Trevlig vecka! /Eric

Gamla vackra ting i ny tappning…

Med stora fönsterpartier, vackra detaljer och en trädgård utformad med mycket kärlek!
Här har ni huset med det lilla extra! Den gamla charmen från när huset byggdes sitter kvar i form av en bra placering på tomten och en fin lösning på helheten. Huset har genomgått en stor och omfattande renovering av dagens ägare som är snickare, där höjdpunkter som de stora glaspartierna och det ljusa och fina köket men även häftiga detaljer som den fribärande trappan som ser ut som den flyger i rummet, helt klart ett hus som måste besökas!

http://www.pontuzlofgren.se/till-salu/beskrivning/4M2RA97HKAVAU2M2

Ekorrhjul och spännande projekt

Nu har jag varit pappa i lite mer än fem veckor. Det känns nästan lite otäckt vad tiden går fort. Jag tycker att vi har anpassat oss ganska snabbt till livet som småbarnsföräldrar. Men så har vi också haft förmånen att ha fått en väldigt snäll och förhållandevis enkel (tror vi iallafall) liten gosse, så det gör det hela lite lättare. Han sover mycket, är nöjd mest hela tiden och skriker inte nämnvärt. Som arbetande pappa får jag tyvärr inte lika mycket tid med honom som min sambo får, vilket jag är lite avundsjuk på, men jag försöker ta vara på så mycket som möjligt när jag kommer hem om dagarna. Hur som helst, vi mår bra alla tre och trivs som liten familj.

Just det, jag är rätt glad över att Nils har valt samma favoritlag som pappa 🙂

Igår hade vi pressvisning av ett nytt, mycket spännande projekt tillsammans med I Am Home:

Dina önskemål och behov i en kombination med en arkitekts smarta och väldesignade idéer, det är exakt så du kan skapa ditt nästa drömboende. I Am Home har gett oss förtroendet att förmedla 23 bostadsrätter på välplacerade Karlssons Äng, endast 4 km från centrala Kalmar.

Tillsammans med en duktig arkitekt är du med och formar din bostadsrätt, enkelt och ekonomiskt eller påkostat och lyxigt? Valet är helt och hållet ditt! Vissa lägenheter har 1,5 plan i höjd vilket möjliggör spännande detaljer som till exempel ett loft. Genomgående miljötänk då projektet byggs med solpaneler och i trä, miljömässig hållbarhet! Bostäderna kommer att bli 45-156 kvm och du kan själva vara med och påverka hur många rum din bostad ska ha.

Detta spännande projekt från I Am Home har försäljningsstart 17 februari 2018. Inflyttning beräknas till kvartal 3 , 2019. Kontakta min kollega Marcus Lönnbom redan nu för mer information. Telefon 0702-221753 och mailadress marcus.lonnbom@pontuzlofgren.se.

Klicka gärna på bilden för att komma till I Am Homes hemsida.

Fortsatt härlig vecka! /Eric

Pappa Eric

Den 19 september föddes äntligen vår lille son, vilken fantastisk känsla! Nu kan jag titulera mig pappa på riktigt, känns stort! Jag har varit hemma i tre veckor och laddat batterierna med blöjbyte och bebismys, men är nu tillbaka på jobbet med mina underbara kollegor.

En reflektion från förlossningen och BB är vilket oerhört fantastiskt och viktigt jobb de gör allihop, undersköterskorna, sjuksköterskorna, barnmorskorna och läkarna. Vad hade vi gjort utan dem?

En annan reflektion är vilka hjältar alla mammor är som genomgår graviditet och förlossning. Jag ska nog aldrig skoja om hur jobbig en manlig förkylning är igen…

Nästa vecka är det dags för vår välgörenhetsgala. Måns Möller kommer på besök – många skratt utlovas! Har ni inte redan köpt era biljetter gör ni det hos oss på Västra Sjögatan 33.

Nytt, fräscht och välkomnande!

Skulle du vilja flytta in i något helt nytt, där ingen annan innan dig bott!
Ta chansen, vi har fem lägenheter kvar på Varvsholmen i det sista projektet, två av lägenheterna är helt klara och vi har visning av dem på tisdag den 19/9.

Stil och standard ser ni på bilderna, men det ni inte ser är att till lägenheten har ni garageplats, förråd, gemensamt cykelförråd och hiss från garage och upp.

Utanför porten har ni den vackra belysta soffan där ni kan sitta och titta på vattnet och Ängö. Badstegen och trappan ner till vattnet ger möjlighet att nyttja fördelar med att bo precis vid Kalmarsund. Välkomna in…

 

I väntans tider…

Snart är det dags. Nio månader har nu passerat. Vår lilla parvel skulle ha kommit ut i fredags. Jag och min sambo är redo för småbarnslivet (tror vi) – vi (läs min sambo) har storstädat huset, gjort iordning barnrummet och inhandlat större Volvo, blöjor, kläder, skötbord osv. Nu känns det mest som en lång väntan. När jag själv såg världens ljus var jag typ fyra veckor för tidig (något ironiskt eftersom jag är rätt morgontrött). Men, men, fint folk kommer sent, sägs det ju…

Annars känns det som att det här året har varit en riktig babyboom. Vänner och släktingar föder barn till höger och vänster. Vi är ju i den åldern nu (även om jag inte riktigt ännu har accepterat att jag är över 30-strecket).

En annan sak som är intressant är valet av namn till barnet. Hur tusan ska man komma fram till ett namn som båda är nöjda med? Vi har haft långa diskussioner och förmodligen gått igenom vartenda namn som finns. Vissa namn som jag tycker är bra dissas av min sambo och tvärtom. De flesta namn associeras med någon eller något, på gott och ont, och vissa namn är redan upptagna av någon som är lite för nära. Vårt egentliga förstaval är upptaget både av grannens ena son och sambons bästa kompis barn och ett annat namn fick nyligen min brorson…

Hursomhelst, snart är bebisen här och då ska jag lära mig att byta blöjor.

Trevlig vecka! //Eric

Mäklarmatcha

Ni har väl inte missat vår nya kampanj? Mäklarmatcha går ut på att lära känna människan bakom mäklaren, att få en inblick i hur vi är som personer – både privat och hur det präglar oss i yrkeslivet.

Vad sägs om att Pontuz farmor trodde att han skulle bli präst? Eller att Selmas största idol är Zlatan (oväntat 😉)? Eller att Hence älskar spaghetti med köttfärssås? Eller att Alex är född i Zambia? Eller att jag själv är en fotbollsnörd? Eller att Jacobs drömboende är Mickans och Freddes hus i Solsidan? Eller att Ulrika inspireras av människor som vågar gå sin egen väg? Eller att Marcus verkligen avskyr minusgrader?

De här sakerna och mycket annat kan ni läsa om på vår hemsida:

http://www.pontuzlofgren.se/maklarmatcha

Trevlig helg! /Eric

Du är snart där…

”Lev livet.” ”Man lever bara en gång.” ”Carpe diem.” ”YOLO”. Och så vidare. Många floskler finns om hur man ska fånga dagen och leva i nuet. Låter klyschigt, men det stämmer nog ändå rätt bra.

Senaste året har varit omvälvande för mig. I maj 2016 köpte vi hus, efter att ha letat från och till ganska länge. Jag och min sambo väntar vårt första barn – oerhört spännande, men även lite läskigt. Det här är två av de största händelserna man är med om enligt de flesta och jag kan väl inte annat än hålla med. Det stundande husköpet gav lite fjärilar i magen men har efter inflyttningen i september känts helt rätt, vi har inte ångrat oss en sekund. Att skaffa barn har vi båda velat länge, men när det väl blev på riktigt kändes det som ett så stort steg; att vi nu faktiskt är vuxna på riktigt och snart är föräldrar. Jag är dock övertygad om att även det kommer att kännas helt rätt när den lille parveln väl har tittat ut.

I februari blev jag uppringd av Pontuz och erbjuden jobb på Pontuz Löfgren AB. Det kändes till en början lite läskigt att byta jobb (jag hade ändå varit på min förra arbetsplats i dryga sex år), det är ju lätt att bli lite bekväm… Men såhär 2,5 månad efter att jag väl bytt jobb känns även det helrätt.

Det jag vill komma fram till är att magkänslan ofta stämmer. Vi ska lyssna på den. Vi lever som sagt bara en gång, och att fastna i gamla hjulspår (i mitt fall en bekväm hyresrätt i stan, ett liv utan barn och kvar på samma arbetsplats) är något jag tror att man ska försöka undvika. Vi människor behöver känna inspiration, glädje och framtidstro. Något som jag kände hade försvunnit lite. Nu är allt det där tillbaka och jag ser väldigt positivt på framtiden.

Som en viss artist som för ett par veckor sedan gästade Borgholms slottsruin sjunger: ”Jag tror, att när vi går genom tiden, att allt det bästa inte hänt än.*”, så är jag övertygad om att detsamma gäller för mig. Det bästa har inte hänt än.

(*låtcitaten från Håkan Hellström såklart.)

Vackra gamla hus…

Sommarens mest populära hus att gå på visning på är ett gammalt Mejeri från 1800-talet med Smedjan i direkt anslutning. Ägaren av idag har varsamt renoverat huset som trots drag fått behålla sina vackra enkelfönster och som under hennes ägor fick en nytändning i form av café och loppis. Nu väntar vi med spänning på visning och på vem som kommer ta över efter henne och forma huset efter sina drömmar och visioner.

Nya utmaningar

Det är drygt 2,5 år sedan jag klev in genom den blå dörren på Västra Sjögatan för första gången. Jag hade ingen aning om vad som väntade mig när jag tog tag i handtaget, men känslan i kroppen kändes bra. Riktigt bra!

Där och då tog jag första steget mot en dröm som hade legat i tankebanorna sedan många år tillbaka. Jag ville bli fastighetsmäklare, och jag ville lära mig av dem allra bästa. Gänget på Pontuz Löfgren AB.

Några månader senare klev jag in genom samma dörr igen, fast nu som anställd på Pontuz Löfgren. Det var dags att hoppa på en utmaning som jag visste skulle kräva mycket tid och disciplin från min sida. Jag och Pontuz hade nämligen under dessa månader planerat en traineetjänst åt mig som innebar att jag skulle jobba som Pontuz högra hand under tiden jag utbildade mig till mäklare. Ett upplägg som skulle innebära att den dagen jag var färdigutbildad skulle jag besitta 2 års kunskap och erfarenhet som jag annars hade behövt samla på mig efter min studietid. Så i slutet på sommaren 2015 påbörjade jag fastighetsmäklarutbildningen vid Malmö Högskola och satte full fart mot…… sommaren 2017. Efter många tågresor mellan Kalmar-Malmö, och efter många sena kvällar med skolböckerna fick jag äntligen min registrering för några veckor sedan, och kan nu titulera mig som Kalmars hungrigaste bostadsrättsmäklare!!

I söndags var det dags för ytterligare en ny utmaning, nämligen Ironman 70.3 i Jönköping. Jag kan ärligt säga att det varit lite tufft det senaste året att pussla ihop både jobb, plugg och Ironmansatsning, och det som blivit mest lidande är det sistnämnda… Men i söndags morse stod jag redo på startlinjen för att ta mig igenom 1,9 km simning, 9 mil cykling och avsluta det hela med ett halvmaraton löpning. Som debutant i de här triathlon-sammanhangen var det såklart lite fjärilar i magen innan starten, men jag hade fått lära mig av mina erfarna kollegor på kontoret att det här med triathlon till största del handlar om pannben. Simningen och cyklingen kändes ok, men några kilometer in på löpningen började mjölksyran smyga sig fram och en gammal knäskada gjorde sig tillkänna. Då var det dags att plocka fram det där pannbenet!! Jag tänkte för mig själv genom hela löpningen ”ta dig över mållinjen Jacob, ta dig över mållinjen”. Och gissa vad?? – Jag lyckades faktiskt ta mig i mål, och det var en otroligt härlig känsla som jag bär med mig ett bra tag framöver!

Nu blir nästa utmaning att brottas med en stel kropp och lite härlig träningsvärk… 😉

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

// Jacob