Glad påsk!

Önskar er alla en riktigt glad påsk med detta fantastiskt roliga klipp:

Johan Glans: Påsken

Påsken är en alldeles särskild högtid. Johan Glans förklarar hur den fungerar! ????

Publicerat av SVT den 21 mars 2016

 

Ta nu hand om varandra och ta det lugnt i påsktrafiken!

När kommer våren egentligen?

Det har inte varit svårt att kallprata senaste månaden. Vädret har funnits på allas läppar ständigt. ”Så här mycket snö har vi inte sett i Kalmar på flera decennier!”. ”Åh, vad kallt det är!”. Det har ju verkligen varit en riktig vinter sista tiden. Snöskyffeln har gått varm, ryggskottet har varit nära x antal gånger och det är inte utan att man har längtat lite grann efter den där första vårsolen. Ska man se något positivt med att skotta är det väl att man känner sig duktigt nöjd när man är färdig.

Nu har det ju äntligen börjat töa och det går ändå rätt fort när plusgraderna kommer. Så värst mycket snö är det inte kvar och jag tror inte det dröjer särskilt länge tills man ser soltörstande människor på stan i bara t-shirt. För egen del börjar det klia både i grillvanten och golfarmen. Fick precis inbjudan till en årlig golfturnering i maj och det ser jag fram emot. Våren och sommaren är utan tvekan mina favoritårstider och jag skulle ljuga om jag inte säger att jag längtar. Men det är nu bara två veckor kvar till april och det vore väl tusan om inte våren har kommit på riktigt då.

Ni har väl förresten inte missat vårt nyproduktionsprojekt på Getingen? 38 bostadsrätter med mycket låg avgift som garanterar en låg boendekostnad. Perfekt för studenten eller som övernattningslägenhet. Kika på vår hemsida om ni missat det!

Ny månad!

Redan 1 februari. Januari rusade förbi snabbt!

Vi blickar tillbaka på en första månad av året som präglades av positiva vindar på marknaden, bra försäljning och en fantastiskt härlig kick off i Miami med underbart väder, god mat och roliga aktiviteter med bl a en tur till Everglades för svävarsafari bland alligatorerna. Att få lapa sol på South Beach i januari är inte helt fel… Fulladdade med ny energi tar vi oss nu an våren, målet för 2018 är som vanligt att slå föregående år 🙂

I Miami träffade vi två lokala mäklare som berättade om sin vardag och hur mäklaryrket fungerar på andra sidan Atlanten – mycket intressant! De berättade bland annat att det, bara i Miami, finns ca 45 000 registrerade fastighetsmäklare. Som jämförelse är vi i hela Sverige drygt 7 000 st. Det är visserligen en viss skillnad på utbildningskraven, men ändå. Skaplig konkurrens!

Ett par riktigt intressanta nyproduktionsprojekt ska snart sättas i rullning. Mer info om det kommer inom kort, håll utkik!

South Beach, Miami
Konferensrummet i Miami
Alligator i Everglades

Året lider mot sitt slut

2017 lider mot sitt slut och snart står vi där och räknar ner till tolvslaget. Tiden rusar fram och på söndag är det julafton.

För min del har 2017 varit ett mycket händelserikt år. Jag har bytt jobb och blivit pappa, två riktigt stora saker (plus att jag har fyllt 30, men det behöver vi inte nämna mer). I maj fick jag äran att börja jobba på Pontuz Löfgren AB. Ett val jag är väldigt nöjd att jag gjorde. Jag trivs oerhört bra med mina kollegor, det är ett glatt gäng med ett driv utöver det vanliga. Tiden har gått vansinnigt fort och det känns som att jag har varit hos Pontuz Löfgren längre än de sju månader det faktiskt bara är.

Min son är redan tre månader – vart tusan tog den tiden vägen? Att vara pappa till lille Nils är något jag är oerhört stolt och glad över. Han pratar jättemycket, jag har dock lite svårt att förstå vad han säger. Det hade varit kul att få en översättning, jag kan tänka mig att det är något i stil med ”pappa, snälla, gör dig själv en tjänst och sluta sjung, du är riktigt dålig på det” eller ”det hade varit gutt om ni vill byta min blöja, den börjar bli rätt tung”.  Det ska också bli intressant att se vilken dialekt han kommer att ha med tanke på att hans pappa är östgöte och hans mamma skånska. Kommer han att prata Kalmaritiska å det då va eller blir det en salig blandning?

Nästa år verkar även det bli händelserikt. Redan nu är det mycket planerat: barndop, kickoff i Miami, OS i Pyeongchang (även om jag inte ska delta), flertalet spännande nyproduktionsprojekt, fotbolls-vm i Ryssland (ska tyvärr inte vara med där heller, Janne får klara sig utan mig) och tre-fyra bröllop. Det finns helt klart mycket att se fram emot!

Önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Nu är det jul igen, Feliz Navidad, Last Christmas och så vidare…

Tiden rusar mot jul, det känns som att den går fortare för varje dag som julafton närmar sig. Jag hör till de människor som älskar julen. Den goda maten, julklapparna, Kalle Anka, glöggen, granen, pyntet, tomten, umgänget med familjen, snön (om det kommer någon vill säga) och så vidare. Det finns mycket med julen som jag verkligen uppskattar, även om det är hyfsad upprepning år in och år ut. Men traditioner är ju till för att hållas ?

Även om jag som sagt älskar julen finns det en sak som jag hade kunnat vara utan: julmusik. Om jag hade fått välja så hade jag i alla fall begränsat lyssnandet av julmusik till veckan kring julafton. Helst inte mer. Missförstå mig rätt, jag gillar julmusik. I lagom mängd. Men när det är det enda som spelas på radion, på tv, i butiker, på stan, hemma, hos vänner så tröttnar man till slut. Kanske kommer det sig av att jag för länge sedan jobbade på Åhléns. På Åhléns ändrar man spellistan från 1 december till julmusik, bara julmusik. Första dagen är det ju ändå rätt så trevligt, man nynnar med och känner att ”vad mysigt, nu är snart julen här”, men när man har hört samma låtar om och om igen i tre veckor så är det plötsligt inte så trevligt längre. Det blir mest irriterande.

Jag hörde någonstans att julmusik är tortyr. Alltså inte musiken i sig, utan upprepningen av samma musik. Om man blir irriterad utav det och tvingas lyssna på det på repeat så har det till slut en torterande effekt. Jag tänker då att julmusiken är en stor del i stressen under julhandeln.

Ett riktigt i-landsproblem som jag självklart står ut med ?

På tal om traditioner så är det första december på fredag och då är det dags för julkalendern! Det är en tradition jag gillar. I år heter den Jakten på tidskristallen och ska tydligen vara någon form av spännande och juligt sci-fi-äventyr.

Det är för övrigt också fullt tillåtet att dra igång den kanske bästa av alla julkalendrar, Sunes jul. Pappa Rudolf är världsklass.

Trevlig vecka! / Eric

Välkommen på säljskola

När man funderar på att sälja sin bostad är det många frågor som snurrar i huvudet. När ska jag sälja? Behöver jag göra om någonting inför försäljningen? Vilket pris kan jag förvänta mig? Hur funkar det egentligen med visning, ska jag vara med eller sköter mäklaren det? Hur är det med besiktning? Är jag ansvarig för fel i efterhand och vad är egentligen ett dolt fel? Hur mycket skatt blir det på vinsten? De här nya amorteringskraven, hur fungerar dem? Ska jag köpa eller sälja först? Frågorna är många – tur då att vi finns som har svaren 🙂

Nästa vecka är det dags igen för våra populära säljskolor! Ta chansen och var med och lyssna på oss mäklare tillsammans med Handelsbanken. Vi går igenom allt från avtalsskrivning till lånelöfte till fotografering och styling, och ni får ställa hur mycket frågor ni vill 🙂

Välkommen att anmäla dig till vår säljskola här. Den 21 november för dig som äger villa och den 22 november för dig som äger bostadsrätt.

Trevlig vecka! /Eric

Gamla vackra ting i ny tappning…

Med stora fönsterpartier, vackra detaljer och en trädgård utformad med mycket kärlek!
Här har ni huset med det lilla extra! Den gamla charmen från när huset byggdes sitter kvar i form av en bra placering på tomten och en fin lösning på helheten. Huset har genomgått en stor och omfattande renovering av dagens ägare som är snickare, där höjdpunkter som de stora glaspartierna och det ljusa och fina köket men även häftiga detaljer som den fribärande trappan som ser ut som den flyger i rummet, helt klart ett hus som måste besökas!

http://www.pontuzlofgren.se/till-salu/beskrivning/4M2RA97HKAVAU2M2

Ekorrhjul och spännande projekt

Nu har jag varit pappa i lite mer än fem veckor. Det känns nästan lite otäckt vad tiden går fort. Jag tycker att vi har anpassat oss ganska snabbt till livet som småbarnsföräldrar. Men så har vi också haft förmånen att ha fått en väldigt snäll och förhållandevis enkel (tror vi iallafall) liten gosse, så det gör det hela lite lättare. Han sover mycket, är nöjd mest hela tiden och skriker inte nämnvärt. Som arbetande pappa får jag tyvärr inte lika mycket tid med honom som min sambo får, vilket jag är lite avundsjuk på, men jag försöker ta vara på så mycket som möjligt när jag kommer hem om dagarna. Hur som helst, vi mår bra alla tre och trivs som liten familj.

Just det, jag är rätt glad över att Nils har valt samma favoritlag som pappa 🙂

Igår hade vi pressvisning av ett nytt, mycket spännande projekt tillsammans med I Am Home:

Dina önskemål och behov i en kombination med en arkitekts smarta och väldesignade idéer, det är exakt så du kan skapa ditt nästa drömboende. I Am Home har gett oss förtroendet att förmedla 23 bostadsrätter på välplacerade Karlssons Äng, endast 4 km från centrala Kalmar.

Tillsammans med en duktig arkitekt är du med och formar din bostadsrätt, enkelt och ekonomiskt eller påkostat och lyxigt? Valet är helt och hållet ditt! Vissa lägenheter har 1,5 plan i höjd vilket möjliggör spännande detaljer som till exempel ett loft. Genomgående miljötänk då projektet byggs med solpaneler och i trä, miljömässig hållbarhet! Bostäderna kommer att bli 45-156 kvm och du kan själva vara med och påverka hur många rum din bostad ska ha.

Detta spännande projekt från I Am Home har försäljningsstart 17 februari 2018. Inflyttning beräknas till kvartal 3 , 2019. Kontakta min kollega Marcus Lönnbom redan nu för mer information. Telefon 0702-221753 och mailadress marcus.lonnbom@pontuzlofgren.se.

Klicka gärna på bilden för att komma till I Am Homes hemsida.

Fortsatt härlig vecka! /Eric

Pappa Eric

Den 19 september föddes äntligen vår lille son, vilken fantastisk känsla! Nu kan jag titulera mig pappa på riktigt, känns stort! Jag har varit hemma i tre veckor och laddat batterierna med blöjbyte och bebismys, men är nu tillbaka på jobbet med mina underbara kollegor.

En reflektion från förlossningen och BB är vilket oerhört fantastiskt och viktigt jobb de gör allihop, undersköterskorna, sjuksköterskorna, barnmorskorna och läkarna. Vad hade vi gjort utan dem?

En annan reflektion är vilka hjältar alla mammor är som genomgår graviditet och förlossning. Jag ska nog aldrig skoja om hur jobbig en manlig förkylning är igen…

Nästa vecka är det dags för vår välgörenhetsgala. Måns Möller kommer på besök – många skratt utlovas! Har ni inte redan köpt era biljetter gör ni det hos oss på Västra Sjögatan 33.

Nytt, fräscht och välkomnande!

Skulle du vilja flytta in i något helt nytt, där ingen annan innan dig bott!
Ta chansen, vi har fem lägenheter kvar på Varvsholmen i det sista projektet, två av lägenheterna är helt klara och vi har visning av dem på tisdag den 19/9.

Stil och standard ser ni på bilderna, men det ni inte ser är att till lägenheten har ni garageplats, förråd, gemensamt cykelförråd och hiss från garage och upp.

Utanför porten har ni den vackra belysta soffan där ni kan sitta och titta på vattnet och Ängö. Badstegen och trappan ner till vattnet ger möjlighet att nyttja fördelar med att bo precis vid Kalmarsund. Välkomna in…