När drömmar blir verklighet

För drygt tio år sen visste jag exakt var jag ville vara idag. Jag skulle jobba som fastighetsmäklare på Pontuz Löfgren AB. Jag gick då på gymnasiet på Stagneliusskolan i Kalmar. Och efter två år på gymnasieutbildningen, två år som telefonförsäljare och en treårig mäklarutbildning var jag närmare min dröm än vad jag anade.

Idag är jag där, i min dröm! Efter fyra år i Malmö känns det skönt att vara tillbaka i min hemstad Kalmar igen. Jag är uppväxt här och Kalmar har alltid känts som mitt hem.

Jag heter Mia Alnerud och har jobbat som fastighetsmäklare på Pontuz Löfgren sedan februari 2014. Jag jobbar med ett underbart gäng och får varje dag möjligheten att lära känna nya människor och deras hem.

Jag kan inte stoltsera med att vara fotbollsstjärna, ironman, gokartess eller ha någon annan stjärnsprakande sportkarriär i bagaget. Det jag dock har gemensamt med mina kollegor är tävlingsinstinkten. Jag älskar att tävla och det är det som driver mig att lyckas. På jobbet men även i privatlivet. Då jag inte har kommit till det stadiet då blöjor ska bytas, barn ska hämtas och lämnas på dagis, middag ska vara serverad ett visst klockslag (ja, ni förstår vart jag vill komma) så spenderas dessa timmar endast på mig själv och (lite) på min sambo. Powerwalk, gym, middagar med vänner och tid med mina älskade föräldrar är delar av det jag prioriterar de få timmar då jag inte jobbar. Jag tränar för att må bra och för att det är kul. Eller kul är en rejäl överdrift. Jag tränar för att må bra punkt. Det är den enda delen i mitt liv där jag inte har allt för höga mål uppsatta. Jag är väldigt intresserad av inredning och älskar att inreda och ”piffa” i mitt hem. Jag är helt beroende av inredningskonton på Instagram och har även halkat in på trädgårdskonton. Det kan tilläggas att jag inte har gröna fingrar och kan endast få sidenblommor att överleva.. Men drömma kan man göra, om hus och egen trädgård..

Mia

PL 25-2

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.