Matlagningsglädje!

Idag är jag tillbaka från en liten bloggpaus. Jag utlovade ju i tidigare inlägg också en paus från detta ältande om vår köksrenovering. Men jag kan nu tycka att vissa saker är värda att uppmärksammas. Värt att uppmärksammas är rinnande vatten, en spishäll att koka morgonägget på och äntligen, äntligen en bänkskiva. Ja, ni kanske kommer ihåg den där bänkskivan och framförallt tillverkningsprocessen. Tillverkningen som var sammanknuten med en kraftig ångest hos min sambo. Ångesten har lagt sig, betongen har härdat och skivan är på plats. Ren och skär lycka!

Under maj månad har jag haft ett par dagar av extra ledighet. Ledighet är något jag är ovan vid att hantera. Kombinationen av ledighet och ett i alla fall relativt färdigställt kök har skapat en vänligare inställning till ämnet matlagning. Tidigare har jag försökt fly från allt vad matlagning heter. Nu har jag tagit mig an både måndagens husmanskost, fredagstacosen och hör och häpna ett bullbak! Vem vet, detta kan på sikt övergå till att bli en renodlad matlagningsblogg. Alternativt svalnar matlagningsintresset lika snabbt som det kom. Den som lever få se. Nedan bjuder jag på bilder från slutresultatet av köksrenoveringen. Nu tänker vi för en stund ta renoveringsvila. Det behövs.

När jag satt punkt för denna blogg idag ska jag åka på tjejresa. Tillsammans med ett riktigt tjusigt gäng av tjejer ska jag i helgen leva skärgårdsliv. Träning, avkoppling, matlagning och kanske ett halvt glas rosé i solen är vad vi ska ägna oss åt. Fina ingredienser till en lyckad helg.

Ha det gott tills vi hörs igen!

/ Åsa

Luckor utan kopparknoppar
Luckor utan kopparknoppar
Luckor med kopparknoppar
Luckor med kopparknoppar
En kopparkran kräver mycket kärlek och avtorkning
En kopparkran kräver mycket kärlek och avtorkning
Hällen där jag skapar matmagi, dvs tacos
Hällen där jag skapar matmagi, dvs tacos
Kanelbullar OCH köttbullar tillverkades på en och samma dag. Stort!
Kanelbullar OCH köttbullar tillverkades på en och samma dag. Stort!
Hepp! Efter matlagning krävs det vila i en hängmöbel
Hepp! Efter matlagning krävs det vila i en hängmöbel

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.