Pontuz Löfgren AB goes mindfulness!

Vi på Pontuz Löfgren AB är ett gäng som är vana vid full fart från det att vi vaknar till att vi går och lägger oss. Vi alla älskar att bolla 1000 saker samtidigt och så fort vi har några minuter med ”inget att göra” kliar det  och kryper i oss och vi får smått panik. Vår outtalade filosofi är att alltid göra någonting. Nu ska vi kliva ur vår box och lära oss att göra ingenting. Vi ska lära oss att meditera och bli mindfulness! Det är Pontuz påhitt men något som vi alla säkert behöver.

Första sessionen gick väl inte alls. Sitta ned på en stol med fötterna stadigt i marken och rak hållning, rensa huvudet på tankar och andas långsamt. Det låter inte så svårt men tro mig det är det! Är huvudet tomt så dyker givetvis tusen miljoner nya tankar på allt mellan himmel och jord upp och försöka sitta stilla när någon sagt åt en att sitta stilla är rent ut sagt omöjligt! Vem kan sitta stilla och göra ingenting när mobilen troligtvis ligger och ringer och det droppar in olästa mail i inkorgen samtidigt som det kliar på nästippen och strumpan skaver? Fruktansvärt obekvämt och stressande! Andra sessionen gick något bättre. Jag somnade.. Och sov i 2,5 timme.. Inga tankar och jag låg stilla så helt klart ett framsteg. Men där rök ju min lördagseftermiddag.

Jag har mycket att lära med andra ord och det känns som en rejäl utmaning. Och utmaningar det älskar jag ju!

Mia

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.