Ulrikas ”sociala medier-vecka”

Vi alla på Pontuz Löfgren AB har var sin "sociala medier-vecka" där ni ska få en djupare inblick i just den personens liv. Denna vecka är det Ulrika Hjort som håller i taktpinnen och jag tänkte även släppa in henne här för en liten gästblogg. I denna torsdagsblogg sammanfattar Ulrika Hjort vår mysiga kick-off och försöker sig på konsten att inspirera och informera. Håll till godo! /Mia

För två veckor sen hade alla vi som jobbar på firman stor kickoff. Det blev en resa på tre timmar ner till ett vackert Skåne i en buss fylld av trevliga och inspirerade personer, mina kollegor.

Vi fick under denna fantastiska resa även träffa många nya trevliga människor: kocken som log när han fick in oss i köket och vi efter diverse kämpande fått till vår middag, en av Sveriges mest kända kvinnliga vd:ar som berättade om sin resa – och så förstås kursgårdens otroligt positiva personal. Det är därför jag älskar olika typer resor, kick-offer och äventyr. Det är otroligt givande, du får träffa många nya människor och det är väldigt roligt att få höra nya infallsvinklar.

Veckan som kommer tänkte jag själv försöka mig på den stora konsten att inspirera och informera. Nämligen på årsmötet i Kalmar RC Triathlon, där jag är ordförande – en av Sveriges största triathlonklubbar, som år efter år ökar i både medlemsantal och framgångar. Det är sååå häftigt att få vara del av något så coolt. Kalmar RC Triathlon är en organisation som på sex år har gått från 30 till över 460 medlemmar, vilket har krävt förändringar och nytänkande nästan varje år.

Det är lite som på jobbet, där jag började som fastighetsmäklare i en riktigt stor svacka på marknaden. Sedan dess har jag år efter år upplevt stora uppgångar med bara tillfälliga dippar. Och mäklarbranschen har förändrats mycket under mina 22 år. Då klippte vi och klistrade mycket – inte på datorskärmen utan manuellt, med sax och lim. Sedan sände vi utskicken till kunden med vanlig post. Jag kommer också ihåg när vi skulle gå över till färgfoto i våra annonser, och även när jag fick min första dator. Den hade ett internminne på hela 4 MB – wow!

På ett halvår hade allt förändrats, liksom efter nästa halvår och nästa och nästa och nästa… Det är så fantastiskt att få vara del av något så föränderligt – våra verktyg och vårt sätt att jobba förändras hela tiden. Även om det är tufft vissa dagar att hinna med all administration, som man som ”säljare” mest tycker är i vägen.

Visst är de dagarna härliga då allt bara flyter på, men vårt jobb innebär att hjälpa kunder med förändring, att hitta lösningar, se till att få saker att hända. Och även privat har jag lovat mig själv att aldrig fastna, att alltid se möjligheter och lösningar!

Ulrika

Ulrika

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Drömmen om en sommarbostad vid havet…

Vi har väl alla sett att både villa- och bostadsrättspriserna har ökat rejält i Sverige de senaste åren, denna prisökning gäller även på landets fritidshus. Priserna på fritidsbostäder har gått upp i snitt 9 procent, vilket ger siffran på 1,6 miljoner kronor för genomsnittsfritidshuset i hela Sverige. Största prisökningarna är i  kommuner som Älvdalen och Eskilstuna, där steg priserna med runt 30 procent. På Värmdö utanför Stockholm kostar fritidshusen hela 4 miljoner kronor. 

Vad får du för 1 miljon?

Sitter du också och drömmer dig bort bland husannonserna? Som mäklare fick jag ofta frågan förr (innan internet) om jag inte har svårt att slå mig till ro utan vill byta hus eftersom jag får se så många vackra bostäder. Nu kan alla ta del av andras bostäder och drömma oss bort och in i ett nytt hem. Kan det vara drömmandet som gör att hemnet blivit så stort och att många kallar sig för ”hemnet-knarkare”. Man har en möjlighet att hemifrån tänka sig in i hur det skulle vara att bo här eller där, jättespännande och härligt på samma gång!
Målmedvetna, hårt arbetande småbarnsföräldrar. Så kan man sammanfatta de flesta av oss som arbetar på Pontuz Löfgren AB. Med stor lokal kännedom, yrkesstolthet och höga ambitioner tar vi oss an vår mäklarvardag i allt vad den innebär. Möten med nya människor, spännande livshistorier, stor glädje och ibland sorg tillhör i ett yrke som vårt, liksom pusslet att få ihop det med barn, familj och emellanåt fritidsintressen. I vår blogg, I huvudet på en mäklare, kommer ni att få följa med in bakom den blå kontorsdörren på Västra Sjögatan 33, men även hem till oss. Vi kommer att tala bostäder, prisutveckling och härligt inredda våningar, barnkalas, kaosartade dagislämningar, semestrar och lite träning. Kort sagt, det mesta som rör sig i huvudet på en mäklare. Häng med, vi syns på bloggen!

Håll dig uppdaterad med oss på I huvudet på - en mäklare - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!