Försäljningsstatistik & Vasaloppsfeeling!

Färsk försäljningsstatistik från Värderingsdata landade precis i inkorgen. Vi är stolta att kunna säga att vi gjorde vår bästa januarimånad någonsin....

Vi i mäklarbranschen följer givetvis den lokala marknaden noggrant – månad för månad, kvartal för kvartal och år för år – precis som många följer sitt favoritfotbollslag, så granskas tingsrättsstatistiken noggrant hos oss. Med en mäklad marknad om 46% av köpeskillingarna i januari får vi känna oss nöjda över starten. Vi ångar på och med allt ljusare dagar känner vi oss peppade på 2017.

På tal om att ånga på så är det även Vasaloppstider runtom oss. Om mindre än tre veckor står jag och kollegan Mattias Rosenlund i startfållan, i Berga by…. i startled 10…dvs startled sist.

vasaloppet1Startled 10 i första backen upp #kämpasundstedt

Och precis som de två tidigare åren är planen att anlända i fjällen någon gång på lördagen. Vi bor i en mysig stuga i någon av Malungs urskogar, ca 60 km från Sälen. Vi knoppar in tidigt för att kliva upp runt 05.00-tiden för att smörja ljumskarna med diverse antifriktions-salva innan vi kör mot start. En kort blund och en snabb mardröm om vad som komma skall.

Har vi tur i år, hinner vi till startskottet om den långa bilkön in mot Sälen rullar på. Men sannolikt inte. Det är i vart fall med gott mod och trevligt sällskap de första stavtagen tas och den dyra vallan får göra rätt för sig.

”Åååhej!” så är man iväg. Någonstans 10 – 12 timmar senare anländer vi i ett kallt Mora, påhejandes av några få tappra åskådare som ännu orkar heja på. Förra året fick vi ingen medalj. De deltagare som landar på vinnarens tid + 50% erhåller medalj, dvs måste man genomföra loppet på ca 6 timmar…Njaa, det blir tufft – även i år.

Förgående Vasalopp fick vi istället pannlampor för att vi nästintill var sist i loppet och för att kunna se någonting i Gustaf Vasa-skogarna, de sista två milen. Jo man tackar.

Efter loppet samlar vi ihop truppen och sätter av mot Kalmar. Vi siktar på att anlända hemma på måndag morgon runt 03.00.

Fyra timmars sömn och sen upp igen. På med kostymen och så börjar arbetsveckan. Det har sett precis likadant ut varje år – och varje år hinner jag undra om jag verkligen genomförde Vasaloppet eller om det bara var en dröm. Omtöcknad, trött & stolt möter jag kollegorna på måndagsmorgonen för en ny vecka.

Syns i spåret.

/Alex Sundstedt

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Drömmen om en sommarbostad vid havet…

Vi har väl alla sett att både villa- och bostadsrättspriserna har ökat rejält i Sverige de senaste åren, denna prisökning gäller även på landets fritidshus. Priserna på fritidsbostäder har gått upp i snitt 9 procent, vilket ger siffran på 1,6 miljoner kronor för genomsnittsfritidshuset i hela Sverige. Största prisökningarna är i  kommuner som Älvdalen och Eskilstuna, där steg priserna med runt 30 procent. På Värmdö utanför Stockholm kostar fritidshusen hela 4 miljoner kronor. 

Vad får du för 1 miljon?

Sitter du också och drömmer dig bort bland husannonserna? Som mäklare fick jag ofta frågan förr (innan internet) om jag inte har svårt att slå mig till ro utan vill byta hus eftersom jag får se så många vackra bostäder. Nu kan alla ta del av andras bostäder och drömma oss bort och in i ett nytt hem. Kan det vara drömmandet som gör att hemnet blivit så stort och att många kallar sig för ”hemnet-knarkare”. Man har en möjlighet att hemifrån tänka sig in i hur det skulle vara att bo här eller där, jättespännande och härligt på samma gång!
Målmedvetna, hårt arbetande småbarnsföräldrar. Så kan man sammanfatta de flesta av oss som arbetar på Pontuz Löfgren AB. Med stor lokal kännedom, yrkesstolthet och höga ambitioner tar vi oss an vår mäklarvardag i allt vad den innebär. Möten med nya människor, spännande livshistorier, stor glädje och ibland sorg tillhör i ett yrke som vårt, liksom pusslet att få ihop det med barn, familj och emellanåt fritidsintressen. I vår blogg, I huvudet på en mäklare, kommer ni att få följa med in bakom den blå kontorsdörren på Västra Sjögatan 33, men även hem till oss. Vi kommer att tala bostäder, prisutveckling och härligt inredda våningar, barnkalas, kaosartade dagislämningar, semestrar och lite träning. Kort sagt, det mesta som rör sig i huvudet på en mäklare. Häng med, vi syns på bloggen!

Håll dig uppdaterad med oss på I huvudet på - en mäklare - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!