Mäklarens favoritord

Mäklarens favoritord

Ulrika heter jag, och jag jobbar som villamäklare hos Pontuz Löfgren AB. Nu är det min tur att ta över stafettpinnen med ”Mäklarbloggen” här på 24kalmar. Älskar verkligen mitt omväxlande jobb där ingen dag är den andra lik. Spännande kundmöten, affärer som ska ”sys ihop” och så ska det skrivas beskrivningar på alla hus.

Varje gång jag går in i ett nytt hus flyger pennan fram över anteckningsblocket, jag antecknar allt jag ser och allt jag vill få med i beskrivningen om huset. Väl tillbaka på kontoret är det så dags att väva ihop alla anteckningar till en beskrivning som fångar spekulanternas intresse för just detta hus. Vilka ord är det då som vi mäklare använder mest i våra beskrivningar? Handlar det om känslo-ord, lägen eller om kommunikationer och service? Som mäklare skriver vi många beskrivningar varje år, det är lätt att upprepa sig och texterna ser ibland liknande ut från gång till annan.

Booli har undersökt drygt 27 000 annonser som publicerats under 2016 för att visa vilka ordval som är vanligast för att beskriva en bostad.

När man tittar på topplistan ser man att vi mäklare visserligen använder vackra målande ord som ”underbar” och ”optimal”, men i topp på listan hamnar ord som beskriver rummen, ytorna, utsikter, kommunikation och området.

1. Balkong

2. Badrum

3. Sovrum

4. Vardagsrum

5. Planlösning

6. Område

7. Utsikt

8. Ljus

9. Centrum

10. Kommunikationer

Nu är det dags för mig att knåpa ihop ännu en bostadsbeskrivning. Undrar hur många ord från topplistan jag lyckas få med……

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.