Mäklarens favoritord

Ulrika heter jag, och jag jobbar som villamäklare hos Pontuz Löfgren AB. Nu är det min tur att ta över stafettpinnen med ”Mäklarbloggen” här på 24kalmar. Älskar verkligen mitt omväxlande jobb där ingen dag är den andra lik. Spännande kundmöten, affärer som ska ”sys ihop” och så ska det skrivas beskrivningar på alla hus.

Mäklarens favoritord

Ulrika heter jag, och jag jobbar som villamäklare hos Pontuz Löfgren AB. Nu är det min tur att ta över stafettpinnen med ”Mäklarbloggen” här på 24kalmar. Älskar verkligen mitt omväxlande jobb där ingen dag är den andra lik. Spännande kundmöten, affärer som ska ”sys ihop” och så ska det skrivas beskrivningar på alla hus.

Varje gång jag går in i ett nytt hus flyger pennan fram över anteckningsblocket, jag antecknar allt jag ser och allt jag vill få med i beskrivningen om huset. Väl tillbaka på kontoret är det så dags att väva ihop alla anteckningar till en beskrivning som fångar spekulanternas intresse för just detta hus. Vilka ord är det då som vi mäklare använder mest i våra beskrivningar? Handlar det om känslo-ord, lägen eller om kommunikationer och service? Som mäklare skriver vi många beskrivningar varje år, det är lätt att upprepa sig och texterna ser ibland liknande ut från gång till annan.

Booli har undersökt drygt 27 000 annonser som publicerats under 2016 för att visa vilka ordval som är vanligast för att beskriva en bostad.

När man tittar på topplistan ser man att vi mäklare visserligen använder vackra målande ord som ”underbar” och ”optimal”, men i topp på listan hamnar ord som beskriver rummen, ytorna, utsikter, kommunikation och området.

1. Balkong

2. Badrum

3. Sovrum

4. Vardagsrum

5. Planlösning

6. Område

7. Utsikt

8. Ljus

9. Centrum

10. Kommunikationer

Nu är det dags för mig att knåpa ihop ännu en bostadsbeskrivning. Undrar hur många ord från topplistan jag lyckas få med……

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Drömmen om en sommarbostad vid havet…

Vi har väl alla sett att både villa- och bostadsrättspriserna har ökat rejält i Sverige de senaste åren, denna prisökning gäller även på landets fritidshus. Priserna på fritidsbostäder har gått upp i snitt 9 procent, vilket ger siffran på 1,6 miljoner kronor för genomsnittsfritidshuset i hela Sverige. Största prisökningarna är i  kommuner som Älvdalen och Eskilstuna, där steg priserna med runt 30 procent. På Värmdö utanför Stockholm kostar fritidshusen hela 4 miljoner kronor. 

Vad får du för 1 miljon?

Sitter du också och drömmer dig bort bland husannonserna? Som mäklare fick jag ofta frågan förr (innan internet) om jag inte har svårt att slå mig till ro utan vill byta hus eftersom jag får se så många vackra bostäder. Nu kan alla ta del av andras bostäder och drömma oss bort och in i ett nytt hem. Kan det vara drömmandet som gör att hemnet blivit så stort och att många kallar sig för ”hemnet-knarkare”. Man har en möjlighet att hemifrån tänka sig in i hur det skulle vara att bo här eller där, jättespännande och härligt på samma gång!
Målmedvetna, hårt arbetande småbarnsföräldrar. Så kan man sammanfatta de flesta av oss som arbetar på Pontuz Löfgren AB. Med stor lokal kännedom, yrkesstolthet och höga ambitioner tar vi oss an vår mäklarvardag i allt vad den innebär. Möten med nya människor, spännande livshistorier, stor glädje och ibland sorg tillhör i ett yrke som vårt, liksom pusslet att få ihop det med barn, familj och emellanåt fritidsintressen. I vår blogg, I huvudet på en mäklare, kommer ni att få följa med in bakom den blå kontorsdörren på Västra Sjögatan 33, men även hem till oss. Vi kommer att tala bostäder, prisutveckling och härligt inredda våningar, barnkalas, kaosartade dagislämningar, semestrar och lite träning. Kort sagt, det mesta som rör sig i huvudet på en mäklare. Häng med, vi syns på bloggen!

Håll dig uppdaterad med oss på I huvudet på - en mäklare - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!