Drömmar och visioner eller kvadratmeter

Man sitter där vid datorn (eller surfplattan) och drömmer sig bort en stund, kikar runt på bilderna och försöker suga in känslan av hur det skulle vara att bo just där. Man letar efter drömmar, visioner och ”DEN känslan”.

Visst är väl du liksom så många andra inne och ”hemnet-surfar” då och då. Ibland söker man efter inspiration till det egna hemmet som man känner behövas piffas till, eller så är det helt enkelt som så att man faktiskt letar efter ett nytt boende. Man sitter där vid datorn (eller surfplattan) och drömmer sig bort en stund, kikar runt på bilderna och försöker suga in känslan av hur det skulle vara att bo just där. Man letar efter drömmar, visioner och ”DEN känslan”. Det är inte alltid så lätt att få just den känslan enbart genom bilder. Ofta behöver man komma på plats i huset eller lägenheten för att riktigt kunna känna efter om det känns sådär bra ”i magen”. Inte sällan är det så att man i början av sitt bostadsletande siktar in sig på ett specifikt område eller på en speciell ”stil” på nya hemmet. När man sedan står där med nyckel i hand så är det inte helt ovanligt att det är i ett helt annat område än vad man från början tänkt sig, för just där var ”känslan rätt”

På vår hemsida har vi en tjänst som vi kallar ”Bostadskollen”.  När du som kund söker din bostad på nätet får du knappa in en rad fakta för att ”gallra ur ditt urval” som det så fint heter, det är pris, kvadratmeter, område, antal rum osv. Sedan, när vi får in något som matchar dina angivna önskemål, så skickar vi ett mejl till dig och tipsar dig om bostaden. Smidigt, eller hur?

Om du känner dig osäker på områdena kan du alltid slå en signal till oss mäklare. Vi har ju många års erfarenhet och en stor kännedom om områdena i Kalmar med omnejd. Mig når du på 0706420356 om du vill snacka hus.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Drömmen om en sommarbostad vid havet…

Vi har väl alla sett att både villa- och bostadsrättspriserna har ökat rejält i Sverige de senaste åren, denna prisökning gäller även på landets fritidshus. Priserna på fritidsbostäder har gått upp i snitt 9 procent, vilket ger siffran på 1,6 miljoner kronor för genomsnittsfritidshuset i hela Sverige. Största prisökningarna är i  kommuner som Älvdalen och Eskilstuna, där steg priserna med runt 30 procent. På Värmdö utanför Stockholm kostar fritidshusen hela 4 miljoner kronor. 

Vad får du för 1 miljon?

Sitter du också och drömmer dig bort bland husannonserna? Som mäklare fick jag ofta frågan förr (innan internet) om jag inte har svårt att slå mig till ro utan vill byta hus eftersom jag får se så många vackra bostäder. Nu kan alla ta del av andras bostäder och drömma oss bort och in i ett nytt hem. Kan det vara drömmandet som gör att hemnet blivit så stort och att många kallar sig för ”hemnet-knarkare”. Man har en möjlighet att hemifrån tänka sig in i hur det skulle vara att bo här eller där, jättespännande och härligt på samma gång!
Målmedvetna, hårt arbetande småbarnsföräldrar. Så kan man sammanfatta de flesta av oss som arbetar på Pontuz Löfgren AB. Med stor lokal kännedom, yrkesstolthet och höga ambitioner tar vi oss an vår mäklarvardag i allt vad den innebär. Möten med nya människor, spännande livshistorier, stor glädje och ibland sorg tillhör i ett yrke som vårt, liksom pusslet att få ihop det med barn, familj och emellanåt fritidsintressen. I vår blogg, I huvudet på en mäklare, kommer ni att få följa med in bakom den blå kontorsdörren på Västra Sjögatan 33, men även hem till oss. Vi kommer att tala bostäder, prisutveckling och härligt inredda våningar, barnkalas, kaosartade dagislämningar, semestrar och lite träning. Kort sagt, det mesta som rör sig i huvudet på en mäklare. Häng med, vi syns på bloggen!

Håll dig uppdaterad med oss på I huvudet på - en mäklare - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!