Det viktiga förarbetet….

Idag tänkte jag bjuda på några grundläggande tips för att lyckas med förberedelserna inför visningen när ni ska sälja ert boende.  

Vi som mäklare vet att medan visningen äger rum går många säljare och är väldigt nervösa. De har kanske kämpat med förberedelserna i flera veckor och nu äntligen är de klara! Vad säger kunderna? Vad tyckte de om huset? Kommer de att lägga ett bud? Väntan på mäklarens återkoppling är spänd. Hur gick visningen?

 

En stor del av framgången vid en försäljning kan man härleda till förarbetet. När du ska sälja ditt boende finns det så mycket att tänka på, det är besiktningar, styling, fotografer osv. Så många funderingar att man oftast glömmer de mest basala delarna – att det viktigaste är att det är helt och rent. Jag brukar jämföra en visning med situationen när man ska sälja bilen, man städar, dammsuger och tvättar bilen, den ska skina! Samma sak gäller hus eller lägenhet, en riktig storstädning kommer man långt med. Lägg därtill lite sortering av prydnadspyntet och öppna upp ljusinsläppet, gärna med ljusa gardiner och lite nättare blommor. Då har man kommit långt.

Nästa steg är vår stylist som ingår i vår tjänst. Du får hem en inredningsstylist som hjälper dig att ge ditt hus extra värme och attraktion. Vi har fått enormt positiv respons från våra kunder som fått del av hennes kunskap och flera har även anlitat henne för att får hjälp med styling och möbelinköp till sitt nya boende, vilket är ett riktigt gott betyg.

 

Hör av dig till mig så berättar jag gärna mer om våra tjänster, styling är en av dem.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Drömmen om en sommarbostad vid havet…

Vi har väl alla sett att både villa- och bostadsrättspriserna har ökat rejält i Sverige de senaste åren, denna prisökning gäller även på landets fritidshus. Priserna på fritidsbostäder har gått upp i snitt 9 procent, vilket ger siffran på 1,6 miljoner kronor för genomsnittsfritidshuset i hela Sverige. Största prisökningarna är i  kommuner som Älvdalen och Eskilstuna, där steg priserna med runt 30 procent. På Värmdö utanför Stockholm kostar fritidshusen hela 4 miljoner kronor. 

Vad får du för 1 miljon?

Sitter du också och drömmer dig bort bland husannonserna? Som mäklare fick jag ofta frågan förr (innan internet) om jag inte har svårt att slå mig till ro utan vill byta hus eftersom jag får se så många vackra bostäder. Nu kan alla ta del av andras bostäder och drömma oss bort och in i ett nytt hem. Kan det vara drömmandet som gör att hemnet blivit så stort och att många kallar sig för ”hemnet-knarkare”. Man har en möjlighet att hemifrån tänka sig in i hur det skulle vara att bo här eller där, jättespännande och härligt på samma gång!
Målmedvetna, hårt arbetande småbarnsföräldrar. Så kan man sammanfatta de flesta av oss som arbetar på Pontuz Löfgren AB. Med stor lokal kännedom, yrkesstolthet och höga ambitioner tar vi oss an vår mäklarvardag i allt vad den innebär. Möten med nya människor, spännande livshistorier, stor glädje och ibland sorg tillhör i ett yrke som vårt, liksom pusslet att få ihop det med barn, familj och emellanåt fritidsintressen. I vår blogg, I huvudet på en mäklare, kommer ni att få följa med in bakom den blå kontorsdörren på Västra Sjögatan 33, men även hem till oss. Vi kommer att tala bostäder, prisutveckling och härligt inredda våningar, barnkalas, kaosartade dagislämningar, semestrar och lite träning. Kort sagt, det mesta som rör sig i huvudet på en mäklare. Häng med, vi syns på bloggen!

Håll dig uppdaterad med oss på I huvudet på - en mäklare - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!