Hemnetknarkare?

Är du en av många som fastnar framför bostads-sidorna på nätet!? Ja, du är verkligen inte ensam, varje vecka tittar nära 1,5 miljoner svenskar på hemnet och surfar runt bland bostadsannonserna.

Hur kommer det sig att så många håller sig uppdaterade om utbudet på bostäder till försäljning? Är det för att du planerar att byta bostad? Vill du få inspiration till ditt eget hus eller är det kanske för att hänga med i snacket på jobbet?

Vilken anledning du än har, så är du en Hemnetknarkare.

Vem är det som tittar på hemnet?

Vad vi förstår på hemnets egna undersökningar att det är 4 av 10 som inte ens går i flytt-tankar.

Vad är det då som lockar?

En anledning för 600.000 människor att gå in på hemnet varje vecka utan tanke på att byta bostad är att bli inspirerade, kunna hänga med i inredningsmodet att veta vad sista inredningsdetaljen är, en annan kan ju vara att få inspiration till sin egen renovering eller bara drömma sig bort.

Det vi märker är bildernas betydelse för vilka bostäder som blir mest ”klickade”. Vackra hus, fin inredning och fina bilder är det som lockar till mer klickande.

Vi har haft många fastigheter på marknaden som har stuckit ut och fått många fler klick än andra, vilket vi är glada och stolta över. Vi har stylister och fotografer som ger bilderna på bostäder liv och ett djup som lockar, man kan lätt placera sig själv i rummen och känna känslan av hur det skulle vara att bo där.

Vi lägger idag mycket pengar på inredning och på att hålla våra hem moderna, vilket också syns på antalet inredningstidningar som säljs och inredningsbloggar som skrivs, men hemnet är en möjlighet att ta ett steg till, att komma ”in” hos andra, att få se hur det ser ut hemma hos andra utan att det kostar något, att få inspiration utan krav på köp.

Det är fantastiskt för oss att få hjälpa till att serva med inspiration, att det sen är 900 000 människor varje vecka som går i bostadsbytartankar, är för oss mäklare högst intressant, tänk att få möjlighet att lägga ut sin bostad på en så kraftfull sida!

När vi läser hemnets undersökningar vad som ger mest klick blir vi väldigt glada och stolta över våra två stylister ÅsaHolmkvist och Sofia Stenborg samt vår fantastiska fotograf Bruno Basic som tillsammans bildar ett team för att du som kund ska nå flest köpare på din annons.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.