Nya utmaningar

Det är drygt 2,5 år sedan jag klev in genom den blå dörren på Västra Sjögatan för första gången. Jag hade ingen aning om vad som väntade mig när jag tog tag i handtaget, men känslan i kroppen kändes bra. Riktigt bra!

Där och då tog jag första steget mot en dröm som hade legat i tankebanorna sedan många år tillbaka. Jag ville bli fastighetsmäklare, och jag ville lära mig av dem allra bästa. Gänget på Pontuz Löfgren AB.

Några månader senare klev jag in genom samma dörr igen, fast nu som anställd på Pontuz Löfgren. Det var dags att hoppa på en utmaning som jag visste skulle kräva mycket tid och disciplin från min sida. Jag och Pontuz hade nämligen under dessa månader planerat en traineetjänst åt mig som innebar att jag skulle jobba som Pontuz högra hand under tiden jag utbildade mig till mäklare. Ett upplägg som skulle innebära att den dagen jag var färdigutbildad skulle jag besitta 2 års kunskap och erfarenhet som jag annars hade behövt samla på mig efter min studietid. Så i slutet på sommaren 2015 påbörjade jag fastighetsmäklarutbildningen vid Malmö Högskola och satte full fart mot…… sommaren 2017. Efter många tågresor mellan Kalmar-Malmö, och efter många sena kvällar med skolböckerna fick jag äntligen min registrering för några veckor sedan, och kan nu titulera mig som Kalmars hungrigaste bostadsrättsmäklare!!

I söndags var det dags för ytterligare en ny utmaning, nämligen Ironman 70.3 i Jönköping. Jag kan ärligt säga att det varit lite tufft det senaste året att pussla ihop både jobb, plugg och Ironmansatsning, och det som blivit mest lidande är det sistnämnda… Men i söndags morse stod jag redo på startlinjen för att ta mig igenom 1,9 km simning, 9 mil cykling och avsluta det hela med ett halvmaraton löpning. Som debutant i de här triathlon-sammanhangen var det såklart lite fjärilar i magen innan starten, men jag hade fått lära mig av mina erfarna kollegor på kontoret att det här med triathlon till största del handlar om pannben. Simningen och cyklingen kändes ok, men några kilometer in på löpningen började mjölksyran smyga sig fram och en gammal knäskada gjorde sig tillkänna. Då var det dags att plocka fram det där pannbenet!! Jag tänkte för mig själv genom hela löpningen ”ta dig över mållinjen Jacob, ta dig över mållinjen”. Och gissa vad?? – Jag lyckades faktiskt ta mig i mål, och det var en otroligt härlig känsla som jag bär med mig ett bra tag framöver!

Nu blir nästa utmaning att brottas med en stel kropp och lite härlig träningsvärk… 😉

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

// Jacob

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.