Segern låg i luften.

Varje detalj är avgörande.
Varje detalj är avgörande.

Gårdagen började tidigt redan klockan 06.30 med sopning av golv samt skurande av detsamma. Det är av största vikt att golvet är rent från framförallt smågrus och andra hårda föremål, en väldigt liten sten kan förstöra en hel period för en spelare, så matchdagens viktigaste uppgift är alltså rena golv.

Slipning av skridskor är inte bara slipning sen är det klart, alla spelare vill ha det på sitt sätt. Några vill ha riktigt vassa skridskor andra lite mer slöa, det har varit det svåraste att lära sig och komma ihåg hur varje enskild spelare vill ha det. Ett dåligt slipat skridskopar kan göra så att en spelares prestation inte blir det önskade, så det hela känns som ett personligt nederlag om jag gjort ett dåligt jobb.

Det är i detta samspel man lär känna varje spelare och individ lite mer personligt, man lär sig att känna vilken laddning och humör spelaren är på, jag har börjat lära mig lite att se och känna hur en match kommer att gå. Igår stod det klart för mig tidigt hur grabbarna skulle agera, allt var noga och lite oroligt hur materialets kondition var och det va mycket runt allt detta. Så summa sumarum så var min känsla rätt och vi kunde gå ut på isen och regera situationen, tillsammans med 1878 åskådare en underbar seger och en stolt och lycklig matrialare.

Go Vikings!!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.