Laget börjar så sakta återbyggas.

IMG_0018Vi har i skrivande stund 7 kontraktsförlängningar, tänkte göra en liten utvärdering av detta.

Jag börjar med Fabian Axelsson.  Fabian har under säsongen som varit blandat och gett med sina insatser, Fabian är dock näst intill fenomenal i boxplay med sin förmåga att täcka skott. Jag tror dock att kommande säsong kommer att bli det stora lyftet för Fabian och då tänker jag anfallsmässigt, det finns en stor potential hos honom som jag är säker på att Hola vill och kommer att plocka fram hos Fabian.

Nu till Erik Näslund. Erik kom till Nybro från Tyringe inför säsongen nästan som en nödlösning då Viktor Jonsson var tvungen att operera sina höfter, istället för en nödlösning så visade det sig att Vikings gjort ett riktigt kap in denna Norrlandspojk.  Erik har utvecklat sitt backspel enormt under säsongen, han har ett mycket bra och välriktat skott samt bra speluppfattning. Kan Erik utvecklas lika mycket i år så kommer han att bli en ovärdelig kugge i Holas lagbygge.

Sebastian Borg. Denna Stockholms påg kom som nyförvärv till Vikings för att bli en poängmaskin, det gick väl lite trögt med den varan i början men efter ett tag började Sebastian hitta sin plats i laget. Han liksom många andra i laget växte till en kraftfull lagmaskin, Sebastian är inte så stor men oj vilket spelsinne han har och han kommer att vara livsfarlig för motståndarna i höst och vinter.

Nu till Martin Olsson. Martin har väl inte sin bästa säsong bakom sig men med sin ändå höga lägstanivå så har han alltid varit en fara för motståndarförsvaret. Jag vet att Martin är sugen på att bidra ännu mer i vikingströjan och vet att han kommer att göra det också, Martin är och kommer att vara en av dom viktigaste kuggarna när nästa säsong startar.

Robin Wengdahl. Då Varberg hade det väldigt hårt med sin ekonomi så sökte sig Robin tillbaka till Nybro inför säsongen, jag måste säga att det blev väldigt lyckat. Robin är väl inte den där poängsprutan men oj vilket jobb han gör för laget, han sliter som ett djur varje byte, denna säsong tror jag att Robin kommer att utveckla sitt målproducerande och han har mycket mer att ge. Även Robin blir den viktiga kuggen i maskineriet. 

Marcus Mellström. Marcus behöver ingen närmare presentation, han är Nybro Vikings personifierad. Att han förlängde var nog en självklarhet för honom själv, med sin mentalitet och fruktansvärda envishet är Marcus ett av Holas viktigaste verktyg. Han är som klippt och skuren för att vara kapten och har en förmåga att stå i första ledet och visa andra spelare vad som gäller. Framförallt är Marcus en riktigt bra boxplayspelare med sin fenomenala skotttäckning, han är även en riktig sniper och har avgjort många viktiga matcher till Nybros fördel.

Kim Runermark. Kim kom in sent i truppen som ersättare för vår andra Kim som gick till Vita hästen. Vi visste på pappret att Kim var en bra spelare, han visade direkt vad han kunde och kom snabbt in i laget. Jag hann inte lära känna Kim så mycket på den korta tid som var kvar av säsongen, men så mycket vet jag och det är att vill Vikings vara med i toppen så har vi en spelare med den spetskompetens som vi behöver i Kim. Jag ser verkligen fram emot vad denna herre kommer att bidra med när allt kör igång till hösten.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.