Nu börjar allvaret.

Det har varit en bra höst för vårat Vikings, målet att gå till Allettan är nått. Dock så kändes det som en transportsträcka för nå målet att komma dit vi är idag, det är nu vi måste steppa upp och höja allt en nivå till, både spelare, ledare och materialare. Det är nu som vi materialare måste sätta den perfekta slipen varje gång, nu ska vi sätta den perfekta sömmen i varje stygn så att grejerna håller. Spelarna måste få koncentrera sig på det dom ska göra, ska inte behöva oroa sig för att nått inte kommer att funka. Det måste vara precision i minsta detalj, lyckas vi med detta kommer våren att bli lång och härlig.

När jag tittar på årets upplaga av Vikings så ser jag en enorm potential som om den utnyttjas rätt kommer att kunna uträtta stordåd på isen. Vi har alla verktyg vi behöver och jag ser inget hinder varför vi inte ska vara bland lagen som spelar sista kvalserien mot Allsvenskan. Det är för mig en mycket rimlig målsättning.

Så nu steppar vi upp över hela linjen, allt från supportrar, publik, spelare och ledare, nu ger vi järnet för klubben i hjärtat Nybro Vikings!!

Slipat och klart!!

Delmål ett klart.

Foto: Magnus Ekeros

Nu är vi där igen, Allettan!!! Denna gång slås vi ihop med den östra serien, härligt med nya vyer på hockeykartan.

Det är den 27 december vi inleder jakten på playoff eller varför inte gå direkt till kvalserien, det skulle smaka hallonsylt det.  Vill rikta ett ödmjukt tack till alla supportrar och publik som gör hemmamatcherna magiska samt ni som tar er till bortamatcherna i ur och skur, vad vore Vikings utan er. På onsdag gör vi sista etappen mot Tranås, sen börjar det som iallafall jag gått och väntat på. Det ska bli så spännande så det gör volter i mitt hockeyhjärta.

Nu lägger vi in en högre växel både på isen och läktarna. Rock on Vikings!!

En lisa för själen.

Jag och min familj har inte haft det lätt senaste månaden, krånglig flytt och två dödsfall i familjen och frånvaro från hockeyn. Det sätter sig ganska rejält i kropp och själ.

Nu när allt är på plats och man snart kan lämna allt bakom sig så var gårdagens match mot Kallinge/Ronneby verkligen vad man behövde. Till att börja med en fantastisk publik sen en fantastisk match där vi visar vart skåpet ska stå. Finns ingen bättre medicin än att få tillbringa några timmar med laget och alla runt omkring.

Vill tacka alla som stöttat mig och min fru genom detta som varit, nu tar vi nya tag och kommer ut starkare än någonsin. Stort tack till laget som får mig att verkligen känna mig behövd, nu kör vi stenhårt mot Allettan och sen vidare. Hockeyn i Nybro är en lisa för själen.

 

Äntligen dags!

Som vi har väntat på detta, äntligen dags att spela om poäng, det är en känsla som jag delar med spelarna. Träningsmatcher i all ära men det är ju detta vi jobbat så hårt för över hela sommaren, stämningen är högre och adrenalinet börjar rinna till.

Som materialare så känns det väldigt nervöst just nu, vill ju inte missa någonting som kan göra så att maskineriet fallerar . Jag är laddad till tänderna och 100 procent fokuserad på att göra allt för att vi ska gå riktigt långt i år, hoppas ni på läktaren är redo att göra ert jobb för att hjälpa oss  till stordåd. Tillsammans ska vi göra detta till något stort. Nu ger vi järnet för klubben i vårt hjärta. NYBRO VIKINGS!!

Laget börjar så sakta återbyggas.

IMG_0018Vi har i skrivande stund 7 kontraktsförlängningar, tänkte göra en liten utvärdering av detta.

Jag börjar med Fabian Axelsson.  Fabian har under säsongen som varit blandat och gett med sina insatser, Fabian är dock näst intill fenomenal i boxplay med sin förmåga att täcka skott. Jag tror dock att kommande säsong kommer att bli det stora lyftet för Fabian och då tänker jag anfallsmässigt, det finns en stor potential hos honom som jag är säker på att Hola vill och kommer att plocka fram hos Fabian.

Nu till Erik Näslund. Erik kom till Nybro från Tyringe inför säsongen nästan som en nödlösning då Viktor Jonsson var tvungen att operera sina höfter, istället för en nödlösning så visade det sig att Vikings gjort ett riktigt kap in denna Norrlandspojk.  Erik har utvecklat sitt backspel enormt under säsongen, han har ett mycket bra och välriktat skott samt bra speluppfattning. Kan Erik utvecklas lika mycket i år så kommer han att bli en ovärdelig kugge i Holas lagbygge.

Sebastian Borg. Denna Stockholms påg kom som nyförvärv till Vikings för att bli en poängmaskin, det gick väl lite trögt med den varan i början men efter ett tag började Sebastian hitta sin plats i laget. Han liksom många andra i laget växte till en kraftfull lagmaskin, Sebastian är inte så stor men oj vilket spelsinne han har och han kommer att vara livsfarlig för motståndarna i höst och vinter.

Nu till Martin Olsson. Martin har väl inte sin bästa säsong bakom sig men med sin ändå höga lägstanivå så har han alltid varit en fara för motståndarförsvaret. Jag vet att Martin är sugen på att bidra ännu mer i vikingströjan och vet att han kommer att göra det också, Martin är och kommer att vara en av dom viktigaste kuggarna när nästa säsong startar.

Robin Wengdahl. Då Varberg hade det väldigt hårt med sin ekonomi så sökte sig Robin tillbaka till Nybro inför säsongen, jag måste säga att det blev väldigt lyckat. Robin är väl inte den där poängsprutan men oj vilket jobb han gör för laget, han sliter som ett djur varje byte, denna säsong tror jag att Robin kommer att utveckla sitt målproducerande och han har mycket mer att ge. Även Robin blir den viktiga kuggen i maskineriet. 

Marcus Mellström. Marcus behöver ingen närmare presentation, han är Nybro Vikings personifierad. Att han förlängde var nog en självklarhet för honom själv, med sin mentalitet och fruktansvärda envishet är Marcus ett av Holas viktigaste verktyg. Han är som klippt och skuren för att vara kapten och har en förmåga att stå i första ledet och visa andra spelare vad som gäller. Framförallt är Marcus en riktigt bra boxplayspelare med sin fenomenala skotttäckning, han är även en riktig sniper och har avgjort många viktiga matcher till Nybros fördel.

Kim Runermark. Kim kom in sent i truppen som ersättare för vår andra Kim som gick till Vita hästen. Vi visste på pappret att Kim var en bra spelare, han visade direkt vad han kunde och kom snabbt in i laget. Jag hann inte lära känna Kim så mycket på den korta tid som var kvar av säsongen, men så mycket vet jag och det är att vill Vikings vara med i toppen så har vi en spelare med den spetskompetens som vi behöver i Kim. Jag ser verkligen fram emot vad denna herre kommer att bidra med när allt kör igång till hösten.

 

Saknaden är stor.

IMG_0278Igår vad jag nere i hallen för att kolla läget och för att laga lite träningströjor, det som slog emot mig var en stor tystnad och tomhet. All action och spelare var som bortblåsta, man har vant sig vid att nästan dagligen vara på plats och ha full fart runt sig, slipa skridskor, tvätta, lappa och laga samt peppa och mana på spelare. Samtidigt så fylls jag av stolthet över att jag tillsammans med Christoffer ” Skinnet ” Bernhardsson fått vara med att förvandla Nybro Vikings till ett vinnande och framgångsrikt lag, en framgång som alla i och runt Vikings ska ta åt sig av, vi har alla hjälpt till att sätt Nybro i rampljuset igen.

Nu är det dock bara att stilla finna sig i att det kommer att vara lite tomt och tyst i omklädningsrummet till slutet av juli, nästa säsong ska vi bevisa att Nybro är ett topplag och ska så förbli.

Nu följer också en spännande tid med nyförvärv och förlängningar. Passa på att njuta av vår och sommar, njut av semester för snart är det dags igen och då ska vi i toppform både på isen, båset och på läktarna. Ha en underbar hockeysommar!! Väl mött i hallen i augusti.

GO VIKINGS!!

Just nu känns allt tomt.

Jag vill först säga att det som hände igår med en av våra supportrar är helt fruktansvärt och det ska inte behöva hända. Tänker inte rekommendera Vimmerby fans att ta sig till Kristianstad utan att veta att deras säkerhet kan garanteras.

Nä, nu ska jag skriva om något mycket trevligare, nämligen vår säsong som blev mycket mer än vad vi hoppades på. Det började i augusti med att laget blev riktigt sågat av lokal press, något som visade sig att dom fick äta upp. Visst började det knackigt i dom första matcherna men efter det så hittade vi vind i seglet på vårt Vikingaskepp.

Det har varit en fantastisk resa att kastas in i som materialare, jag ångrar inte än sekund att jag antog mig uppdraget. Det har varit ett fantastiskt team att jobba med, allt från spelare, tränare, ledning och alla som befunnit sig runt laget.

Det känns just nu väldigt tomt och dystert att det tyvärr tog slut igår, men Vikings har något riktigt bra på gång för framtiden och vi kommer tillbaka stärkta av vad vi tillsammans åstadkommit denna säsong.

Vill till sist rikta ett stort hjärtligt tack till Viking support, vilket stöd vi har haft och det har funnits stöd från er på varje bortamatch ni är också en anledning till säsongens framgångar, mest imponerande var ju givetvis er resa till Kalix det är vad jag kallar hjärta för sitt lag. Tillsammans så ska vi göra nästa säsong till något ännu bättre, så på återseende i Liljas arena kära hockeyvänner.

GO VIKINGS!!IMG_0441

Tillsammans är vi starka.

IMG_0441Innan matchen igår så spekulerade många ” kännare ” att vi inte skulle palla resan till Kalix, visst började det lite osäkert men sedan blev vi varma i kläderna och i förlängningen satte Jerker effekten in och vi gav dom ingen chans.

Nu har någon förståsigpåare skrivit att vi inte skulle klara 280 mil och Kalix bara 140 mil, vi är mer laddade än någonsin och imorgon spelar vi i vår borg som ska fyllas till bredden. Tillsammans med vår publik ska vi få taket att lyfta och vi ska till playoff 2.

Imorgon ser vi till att stoppa pennan i halsen på de flesta skribenter, kom till Liljas Arena och var med på playoff festen. Tillsammans är vi starka och tillsammans tar vi oss vidare mot nya höjder.

Go Vikings!!

 

 

Det är nu vi ska vara på topp.

IMG_0441 Vi studsade tillbaka till vårt eget spel i matchen senast mot Kristianstad, vi var väldigt nära denna gång att knipa alla tre poängen men av olika anledningar så var det inte bara Kristianstad som ville att vi skulle misslyckas.

Nu väntar slutspurten av serien och playoff platserna ska fördelas, Vikings har allt i sina egna händer, det är dags att vässa den perfekta toppformen. Det jag vill se i veckans matcher är tempo från start, det är vi som ska styra spelet samt att vi ska fortsätta att vara styrande framför båda målen. Rör vi på fötterna och verkligen åker skridskor så kommer det andra av sig självt, tröga ben drar skit med sig som utvisningar och det har vi inte råd med, vi måste hålla oss på banan.

Det är nu som ni publik, supportrar och hockeyälskare från Nybro kan hjälpa oss i detta. Vikings har potentialen att gå långt och ni är guld värda för oss, ta chansen att vara delaktig i det här fyll hallen och visa övriga att hockeykulturen i Nybro lever och ska leva länge till.

Jag vet att jag tjatar om det men tillsammans kan vi göra skillnad, tillsammans kan vi försätta det omöjliga och det är tillsammans vi ska fira framgångar. Utan er på läktaren vore vi ingenting.

Tillsammans mot nya framgångar. Go Vikings!!

Det finns inga gränser.

IMG_0278Det är en ära för mig att stå i båset med detta gäng, vilka kämpar vi har i detta lag. Under många gånger har det sett mörkt ut långt in i tredje perioden men ofta har vi ändå hittat en väg att ta poäng eller vinna.

Det finns inga gränser för vad detta lag kan klar av, jag vill nog sticka ut hakan och säga att vi kommer att gå långt i år, kanske rent av hela vägen. För det finns en sån kraft och vilja att hela tiden ta sig framåt och det är stark kraft vi talar om, vi har Hola och Jerker att tacka för detta, allt slit med fysträningen betalar sig nu, spelarna orkar verkligen köra 60 minuter och mer där till. Det går aldrig att räkna bort oss.

Vi har en kraft till som ger oss det extra krutet, nämligen vår publik, våra frivilliga som jobbar runt alla hemmamatcher och Viking support som är med oss överallt. Dessa bidrar lika mycket till vår framgång.

Sen vill jag rikta ett tack till alla ni hockeyföräldrar som har fött, fostrat och stöttat sina barn utan er hade vi inte haft dessa kämpande Vikingar, starkt jobbat allihop.

Nu går resan vidare och tillsammans gör vi allt möjligt, det finns inga gränser.

Go Vikings!!