Dags att bevisa vad man vill.

Foto: Mikaela Gabrielsson
Foto: Mikaela Gabrielsson

Tappad ledning mot Mariestad, vinst mot Kumla, bra spel i Skövde samt en riktigt blek insats mot Lindlöven. Nu letar vi efter playoff formen den finns där det vet vi, det är ikväll som vi ska bevisa detta.

Vi ska kriga, för vi ska tillbaka där vi var. Det är nu vi ska hitta farten och desperationen i spelet. Vi ska vara kungar i närkamperna, framför bägge målen och kriga för varandra och för er fans i publiken. Tillsammans ska vi skapa magi.

Ses i hallen ikväll. Go Vikings!!

Segern låg i luften.

Varje detalj är avgörande.
Varje detalj är avgörande.

Gårdagen började tidigt redan klockan 06.30 med sopning av golv samt skurande av detsamma. Det är av största vikt att golvet är rent från framförallt smågrus och andra hårda föremål, en väldigt liten sten kan förstöra en hel period för en spelare, så matchdagens viktigaste uppgift är alltså rena golv.

Slipning av skridskor är inte bara slipning sen är det klart, alla spelare vill ha det på sitt sätt. Några vill ha riktigt vassa skridskor andra lite mer slöa, det har varit det svåraste att lära sig och komma ihåg hur varje enskild spelare vill ha det. Ett dåligt slipat skridskopar kan göra så att en spelares prestation inte blir det önskade, så det hela känns som ett personligt nederlag om jag gjort ett dåligt jobb.

Det är i detta samspel man lär känna varje spelare och individ lite mer personligt, man lär sig att känna vilken laddning och humör spelaren är på, jag har börjat lära mig lite att se och känna hur en match kommer att gå. Igår stod det klart för mig tidigt hur grabbarna skulle agera, allt var noga och lite oroligt hur materialets kondition var och det va mycket runt allt detta. Så summa sumarum så var min känsla rätt och vi kunde gå ut på isen och regera situationen, tillsammans med 1878 åskådare en underbar seger och en stolt och lycklig matrialare.

Go Vikings!!

On the road again.

Mot ljusare tid, trots höstmörkret.
Mot ljusare tid, trots höstmörkret.

Det är alltid lika förväntansfullatt kliva ombord på bussen, spelarna är tysta och går in i sig själva, man kan riktigt ta på laddningen.

Själv så drabbas jag av den där ångesten som säkert många känner igen ” har jag glömt något ”. Rutinen säger mig att allt är med, plus att kollegan Christoffer också är säker så då kan man ju slappna av.

Utanför bussfönstret så öser det ned en blandning av regn och snö, november väder så det står härliga till. Det är säkert många med mig som känner den där mörker ångesten som infaller sig, fast jag har hittat det perfekta botemedlet nämligen Ishockey. Det är med hjälp av denna fantastiska sport som denna årstid inte alls känns lika betungande, det finns bara en sak att säga ” mer hockey åt folket ”.

Kvällens match är viktig och kommer garanterat att bli en spännande och tät drabbning, vi måste kliva upp minst ett par pinnhål för att ha chans på tre poäng. Gör vi jobbet i 60 minuter så ska vi ha tre pinnar med oss hem.

GO VIKINGS!!