Veckansspelare.

IMG_0458Veckans materialarlirare är Viktor Jonsson, vår goa Göteborgare i laget. För Viktor så krävdes operationer för att han skulle kunna spela igen och det har varit en lång väntan för att få en tid för detta.

Man såg Viktors frustration över att det drog ut på tiden samt att se sina lagkamrater snöra på sig skridskor och ge sig ut på isen och inte kunna vara med. Viktor kämpade på och nu har han gjort sina operationer och börjar sin väg tillbaka till hockeyn, så nu pekar allt uppåt för honom.

Viktor blir veckans lirare för att han kämpat och kämpar för att komma tillbaka och hoppas få se honom i toppform till nästa säsong. Dessutom är Viktor en störtskön man med en riktigt go humor och personlighet.

Go Vikings!!

Veckans spelare.

Foto:Magnus Ekeros
Foto:Magnus Ekeros

Jag pratar om Viktor ”osten” Östlund. Han dök upp i Vikings under nådens år 2016 då Oskar Sehlstedt led av långtidsskada. Som han gjorde entré i Nybrotröjan och blev snabbt en publikfavorit.

Viktor tog som sagt alla med storm med sitt fenomenala målvaktsspel, han har dessutom utvecklats spikrakt uppåt och har både blivit supporterspelare och en av våra viktigaste kuggar i kampen vidare av allettan.

Osten är en målvakt med humör, motståndare som klampar in i hans revir får veta att dom gjort fel, så när den breda Stockholms dialekten hörs på isen då är det någon som kommit för nära.

Viktor Östlund blir veckans materialarlirare för att han är en fenomenal målvakt, ödmjuk som människa och alltid positiv. Det var en ära att få sy dit namnet på hans tröja.

Go Vikings!!

Veckans spelare.

Erik kom som ny för säsongen till Nybro och som han vuxit in i laget, den högerfattade backen har tagit klivet upp i poängtoppen. Han har med sitt hårda välriktade skott sett till att glädja oss i många matcher nu. Erik är en av anledningarna till att vi kunde nå målet i form av en allettanplats, väl i allettan så fortsätter Näslund sitt fina backspel och han kommer att bli en enormt viktig kugge i Vikings fortsatta säsong.

Erik Näslund blir veckans materialarlirare för sitt stora hjärta och ödmjuka sätt och att han har blivit allettan södras målfarligaste back.

Go Vikings!!IMG_0439

Veckans spelare.

IMG_0414Just det, veckans spelare är Kim Tallberg. Kim är nog en spelare som varje lag skulle vilja ha i sin uppställning, Oskarshamn tog med Kim i truppen när förra säsongen så snöpligt tog slut. Dom gav honom dock inget kontrakt för denna säsong och jag tror dom ångrar sig rejält, Tallberg har utvecklats mycket på kort tid i min mening och har blivit en lagkapten med pondus och som leder laget framåt genom att själv visa vägen genom att ge 100% i varje byte, dessutom kan vad som helst hända när han har pucken, som till exempel ett  Zorromål då och då.

Det är en stor ära att ha fått lära känna Kim, lika hård som han är på isen lika ödmjuk och trevlig som person är han vid sidan om. Tyvärr blir det nog sista säsongen i Nybrotröjan om vi inte själva går till allsvenskan då. Inom två säsonger så tror jag att Kim kan ses i SHL, så pass bra tycker jag att han är.

Kim Tallberg blir veckans materialarlirare för att han är så fruktansvärt bra, kort och gott.

Go Vikings!!

Veckans spelare.

Foto: Mikaela Gabrielsson
Foto: Mikaela Gabrielsson

Fabian Ilestedt är en spelare med den längsta hockeyklubban jag sett, fast den inte är längre än någon annans, som motståndare måste man hålla långt avstånd från Fabian om han inte ska komma åt pucken. Med sin lite aviga spelstil är han själv väldigt svår att ta pucken ifrån, och väl inne i anfallszonen kan i princip vad som helst hända.

Fabian har vuxit in mer och mer i laget och kommer bli viktig del av laget i den fortsatta kampen mot playoff. Dessutom är han nog en av dom skönaste lirarna jag träffat, stort sett alltid nära till skratt och ett leende och som sagt vad som helst kan hända även vid sidan av isen.

Fabian är hur skön som helst som person men hugger som en kobra på isen, därför blir han veckans materialarlirare.

Go Vikings!!

Veckans spelare.

Veckans materialarlirare blir Erik Lindström som har haft några säsonger i Nybro nu, han har haft några riktigt tunga skador som har gett lång frånvaro från spel.

Erik har en bra försäsongsträning i ryggen och lagt på sig mycket muskler och det har gett honom stor pondus på isen. Lindström är en riktig personlighet och har mycket högt ställda krav både på sig själv och sin utrustning, mycket noga med att allt ska funka. Han är en lagspelare med stor energi och jag tror att han skulle klara av att spela minst en halv period utan att byta, alltså en spelare med stor fysisk kapacitet.

Erik Lindström blir veckans materialarlirare dels för att jag inte sett honom så bra som nu och utveklingskurvan pekar rakt upp. Erik är en riktigt trevlig prick dessutom som kommer att visa vägen för Vikings i allettan.

Go Vikings!!

Foto: Mikaela Gabrielsson
Foto: Mikaela Gabrielsson

Veckans spelare.

Foto: Mikaela Gabrielsson
Foto: Mikaela Gabrielsson

Sebastian Borg kom till Vikings från en säsong i Vallentuna, där han öst på rejält med poäng. Starten i Nybro Vikings var väl lite trög för honom men nu har han vuxit in i laget, och framtiden ser väldigt spännande ut för Sebastian.

Sebastian är en mycket tekniskt skicklig i sitt spel med en underbar blick för spelet och det går undan när han drar i väg på sina skenor. Sebastian är en spelare som har väldigt höga krav på sig själv, i takt med växande självförtroende så kommer Herr Borg att bli en mycket viktig kugge i Vikings anfall och går vi till allettan så kommer han att ge oss många glada stunder på isen.

Att Sebastian är en mycket ödmjuk och trevlig person gör inte saken sämre heller.

Go Vikings!!

Veckans spelare.

Våra vikingar på läktaren.
Våra vikingar på läktaren.

Det blir Viking support som blir veckans spelare. En extra spelare som är underbart för ett lag att ha i ryggen i match efter match. Det är imponerande att dom representerar oss på läktaren i varje bortamatch, jag vet att det uppskattas av samtliga spelare. Tillsammans med supporterföreningen är vi på väg mot något riktigt stort denna säsong.

Så jag vill rikta ett stor tack till alla er som kämpar på läktaren för vårt lag, sluta aldrig med det för ni är guld värda. Det är därför ni blir veckans materialarlirare. Nu ger vi tillsammans järnet för till allettan ska vi.

Go Vikings!!

Veckans spelare.

Foto: Mikaela Gabrielsson
Foto: Mikaela Gabrielsson

Det blir alltså Marcus Mellström som är veckans lirare, Mr Nybro Vikings. Marcus har en gedigen meritlista med juniorspel i Tingsryd, sedan har han även varit över Atlanten och spelat. Sedan 8 säsonger tillbaka har han varit sitt Nybro troget, Marcus är en spelare som ger allt på isen från början till slut och han hatar att förlora.

På isen har Marcus ett mycket bra spelsinne, ett mycket bra skott och i boxplay är han en mästare på att ligga i skottlinjen. Han har haft lite skadeproblem under förra säsongen, men i år är han på gång. Under förra veckan hade han en liten ljumskskada och i senaste matchen mot Varberg skulle Marcus vara ombytt men bara ta det lugnt men det dröjde inte länge förrän han var inne på isen och väl där var det järnet som gällde, sån är han, ger allt för laget.

Marcus är en trevlig och glad person vid sidan av isen, med bestämda åsikter om hur saker och ting ska vara och bra på att få igång spelare i matcher. Marcus har som sagt ett äkta klubbhjärta och när han väl lägger sina skridskor på hyllan så har han en given plats i taket med tröja 96 om jag får säga vad jag tycker.

Marcus Mellström blir veckans matrialarlirare för den lagspelare han är och för att han har den vinnarskallen som är så viktig nu när serien spetsar till sig.

Go Vikings!!

Veckans spelare

Veckans lirare var svår att välja men en som ändå stuckit fram näsan lite mer är Jesper Bärgård

Jesper är från Enköping och har ett par säsonger i Nybro tröjan, förra säsongen blev tråkigt nog väldigt kortvarig då han skadade sin axel illa i en match mot Kristianstad. Nu är han tillbaka och har vuxit under höstdelen av serien till en riktigt målfarlig spelare som gärna tar plats framför målet redo att styra in puckar. Samtidigt så är Jesper lite lagom uppkäftig på isen och har en bra förmåga att krypa lite under skinnet på motståndarna.

Jesper drar sig inte för att sätta in en tackling här och där och är med sin fysik jobbig och tung att möta. Min känsla är att han kommer att bli bättre och bättre under säsongen, ett bra verktyg för Nybro i kampen om en allettanplats.

Jesper blir veckans materialarlirare för den hårding han är och en skön person vid sidan av isen.

Go Vikings!!

Foto: Mikaela Gabrielsson
Foto: Mikaela Gabrielsson

IMG_0302