”Men lilla gumman”

IMG_2593Det har varit en period av mycket meningsskiljaktigheter. Lill-chefen vs. föräldrarna. Herregud, vad man får öva på tålamodet.. Allt är ju fel. hela tiden. Är det inte fel gaffel, så är det fel plats eller fel tröja eller en knapp för mycket knäppt eller kudden en centimeter på fel ställe. Och raseriutbrott. Och äta? varför ska man göra det? Oj, oj, oj. Hon kan bli arg…

Idag kändes det som en liten vändning. I hope. Vi har haft en harmonisk dag med mycket skratt. Till och med ”mamma, du är bäst” hoppade det ur munnen på den lilla donnan.
Jag var på en föreläsning med Torkild Sköld för några månader sedan och han pratade mycket om hur man reagerar i olika konfliktsituationer och hur resultatet blir beroende på reaktionen från oss som föräldrar. Föreläsningen var fantastisk och jag tog med mig mycket av det som jag kan använda i vardagen.
Jag ljuger ju om jag säger att jag alltid lyckas, men att hela tiden ha det med sig i bakhuvudet underlättar en hel del faktiskt.

Vi spelar en del spel här hemma om kvällarna. Och i ett specifikt av dem slår hon mig alltid med hästlängder. Det är väl den enda jag inte är dålig förlorare mot. haha.
Hursomhelst, vi spelade samma spel tre gånger på raken häromdagen. Hon vann alla tre gånger. Den sista gången kollar hon på mig, med de där nedvärderande, retsamma ögonbrynen (som eventuellt kan komma från mig…) 🙂 och slänger ur sig
Men lilla gumman, det är ingen fara”.
Jag blir alltså inte bara utklassad av min treåring. Hon hånar mig också.IMG_2591IMG_2641

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.