Närbo, sambo eller mambo?

En svensk vän till mig gick nyligen igenom en skilsmässa. 48 år gammal flyttade han in på bäddsoffan hemma hos mamma efter att tidigare haft hus, sommarhus, familj, barn osv. Känslan av misslyckande var total. Men en italiensk man i motsvarande ålder bor gärna på bäddsoffan hemma hos mamma. Hur hänger det ihop?

Familjen bygger livet

Italienska samhället har en offentlig struktur, men det verkliga livet bygger på familjen. Pengar, tjänster, kunskap, mat på bordet och tak över huvudet bygger på familjen och dina relationer. Därför är man otroligt försiktig. Ny flickvän? Ny förälskelse? Vågar jag prova…? Tänk om det inte håller? Och tänk om min familj inte tycker om den som mitt hjärta klappar för. Ack ve ack ve. Hur ska då söndagarnas familjemiddagar se ut?

Bättre att ta det piano. Che va piano va sano – det som går sakta är säkert. Fortsätta bo hemma hos mamma, vårda min ursprungsfamilj, träffa min amore när det passar mig mellan jobb, vänner, fotbollsklubben och övriga aktiviteter. En middag på stan, en aperitivo med vänner och det bästa av två världar bygger mitt liv. Kanske kan vi bli sambo, men först i så fall när vi provat oss fram genom att bo nära. Men mamma bäddsoffa släpper jag nog aldrig:-) toscana_mapp3

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.