Höstmånad för lokalbefolkningen

Settembre Lucchese
September är månaden då skolorna startat, semestrarna är slut och den 30/9 stänger de officiella stränderna och badvakterna får semester. Systemet ligger liksom en dryg månad efter oss i norra delarna. För att pigga upp alla invånarna vid säsongsskiftet bjuder staden på en MÄNGD gratis evenemang. Allt för att man ska fortsätta umgås och njuta av det fina vädret, men också som en riktigt varm gest efter väl genomförd turistsäsong. Alla vet hur betydelsefull turismen är för ekonomin, och tack vare ett vänligt bemötande och god service återkommer turisterna år efter år. Tack säger kommunen. Tack själv säger vi som bor där. Spana in allt som händer här!
sett lucchese

I Kalmar tänder vi ljus
När höstmörkret faller tänder vi levande ljus och kurar skymning. I Italien tänder man enbart levande ljus om man ska ha en romantisk middag. Stearinljus är både dyrt och sällsynt i affärerna. Å andra sidan använder man den öppna spisen flitigt. Jag är van vid braskaminen som mysfaktor, men i de italienska köken används öppna spisen även för att grilla inomhus! Fisk och kött blir härligt när man i goda vänners lag framför den öppna brasan tillreder kvällens middag. Tänk vad kulturer och vanor berikar livet.  Att våga öppna sinnet och ta in nya perspektiv vidgar vyerna. Personligen är jag säker på att den som är öppen, lyhörd och nyfiken hela livet kommer att leva livet fullt ut och bli sådär härligt vital även på ålderns höst. Eller vad tror du?

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.