Braskamin för mys eller mat?

Ja varför inte?
Att vistas i ett annat land öppnar ögonen för nytänkande. Såsom jag alltid gjort är inte det självklara. Och vilka nya insikter, utmaningar och perspektiv som öppnar sig. Tänk vad mycket vi tar för givet och självklart, precis som andra länder tycker att deras vanor, beteenden och känslor är det självklara. Med ett öppet sinne och inställningen; Ja varför inte? blir livet rikare. Inte i kronor och ören, men i  inre utveckling, upplevelser och livskvalitet. Och vilken prislapp sätter vi på det? Obetalbart skulle jag vilja säga…

Grillos i vardagsrummet
Jag är van vid den öppna spisen som mysfaktor. Levande ljus eller sprakande ved. Men varför inte använda den till matlagning? När min väninna Angela öppnade dörren för en härlig tjejkväll med fokus på fniss och en flaska rött, möttes jag av en ljuvlig grilldoft. Jösses tänkte jag, grillar hon på terassen? Oh no, sprakande brasa, härlig musik och glada vänners skratt mötte mig i entrén och när jag tittade in i vardagsrummet grillades det kött över den öppna spisen. Inga enkla äpplen eller bananer här inte. –  Men, sa Angela,  grillar inte du i din spis? Vad ska man då ha den till?

Braskamin för mat?
Braskamin för mat?

2016-09-02 18.14.36

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.