Viva Befana – barnen jublar

Precis lagom efter ledig jul - och nyårshelg kommer Befana som en riktig bonus! En ledig dag, en folkfest på gator och torg med parad, utklädda figurer, tivoli och nöjen. Men framförallt godis och presenter!

Viva Befana!
Fredag 6 januari är alla lediga. En härlig dag med fokus på glädje, gemenskap och nöjen. Januaris mörker piggas upp av traditionsenliga Befana som kommer – likt vår påskkärring – med godis till barnen och presenter. Tranan i Kalmar är väl det närmaste vi kan komma? Man umgås ute på gator och torg. Hedniska traditioner kombineras med kyrklig välsignelse och varifrån grunden till företeelsen kommer spelar ingen roll.

– Vi träffar vänner, umgås och njuter av livet, säger min väninna Gabriella glatt.Godis är gott, avslutar hon och blinkar.
befana 2  befana

Piazza Navona a Roma
Själv firar jag dagen i Rom med vänner på Piazza Navona i Rom.Vädret verkar lovande och 15 grader med sol känns som ett bra alternativ till svensk kyla. Viva Befana – barnen jublar. En härlig tradition att ta efter, eller hur? Och precis om italienarna säger, perché no? Ja, varför inte? Hos oss varar julen ända fram till påska… Men om påskärringen tittar fram lite tidigare gör det ju ingenting, åtminstone så länge hon har godis med sig! Läs mer här:
befana 3

 

malinmansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Höstmånad för lokalbefolkningen

Höstmånaderna är härliga i Toscana. Ljumma vindar, mjuka kvällar och fokus vänds allt mer inåt. Hemåt. Skolor och jobb har fått sina rutiner. Vardagen har kommit. Och just när man behöver uppmuntran som allra mest visar Lucca kommun sin tacksamhet till invånarna genom ett späckat aktivitetsprogram för alla åldrar, intressen och generationer. Gratis, gigantiskt stort, gott och galant. Vilken fin gest!
Kreativ, drivande och målinriktad entreprenör som ständigt är på språng. Världen är mitt arbetsfält, mänskliga möten min energi. I min yrkesroll som strateg skräddarsyr jag lösningar och ger personligt stöd åt VD/chefer, styrelser och ledningsgrupper i kommunikations- och utvecklingsfrågor. Från 0 - 50 år Uppvuxen i Skåne, universitetsexamen i media och kommunikation samt italienska språket. Lyckligt gift, utflugna barn, ett hem i Kalmar och det andra i Lucca, Toscana. Ständigt nyfiken, gillar förändringar och ser alltid möjligheter. Yoga, styrketräning, golf och naturen, musik och litteratur ger mig kraft att varje dag följa mitt motto; förverkliga tanken – lev din dröm! Min passion för livskvalitet och kärleken till Italien vill jag dela med mig av här i bloggen. Äkta, genuint och personligt. Epost: malin@misenti.se Hemsida misenti.se, misura.se, restilltoscana.se

Håll dig uppdaterad med oss på Italien på mitt vis. Äkta, genuint och personligt. - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!