Saldi i Italien är svårslaget

Man ur huse
Med iver, förväntan och glädje planeras den optimala shoppingrundan inför stundande saldi. På hemsidor visas vilka städer och regioner som börjar när, var och hur. Varje region får ett visst självbestämmande, men ack ve den affärsidkare som tjuvstartar. Stränga böter väntar då. Rea är real stuff och inget man skojar om. Väninnorna berättar hur de planerar rutten med gamla mamma, rearutten med familjen för att säkerställa barnens klädbehov, men framförallt rearacet med tjejgänget. Att vara med är en upplevelse i sig!

Saldi = succé!
Tidig morgon samlades vi 5 förväntansfulla kvinnor för att i snabb takt sluka en cappuccino och en dolce i farten på väg mot bästa rean. Vi slog på stort och valde Barberino Outlet. En kopia av amerikanska outlets som ser ut som små städer. Gator och torg, fik och restauranger. Och här finns ALLT! Från husgeråd och heminredning till grymmaste kläderna från vardagslook till röda mattan. Under bilresan dit planerades den optimala starten, var kaffe ska ge oss paus och var vi möts för lunch, smakråd och applåder över fynden vi gjort i halvlek. Utifrån intresse, smak och behov fördelade vi gruppen i perfekta små klickar om 2-3 personer i olika konstellationer. Tur att man varit projektledare i över 25 år…

Startdagen 5 /1 2017 förflöt perfekt! Vi blandade ett rykande kreditkort med bubblande Prosecco, MÅNGA cappuccinos och välbehövliga pauser. Med överfulla kassar, rufsiga hår, svettiga kinder och tomma plånböcker rullade vi hemåt i Valerias tungt lastade Fiat 500. Galet nöjda. Grymt trötta. Men vi gjorde fynd!

barberino 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.