Film på italiensk bio

Bio Farnese Bakom lägenheten där jag bodde, mitt på Campo Di Fiori i Rom, ligger den pyttelilla biografen Farnese. Varje dag är den öppen från kl 16 och visar två filmer varje vecka. Smala, väl valda karameller.farnesebio

Vem går dit? Det var min första tanke. Och nästa var, ja varför inte nu när det regnar? Spontant gick jag in och köpte min biljett för 6 euro. Ute duggade det vinterkalla regnet och det var ju perfekt att mysa på bio tänkte jag. Stillsamt och lugnt. Relax. Men vad hände?

Cineasterna fanns där. ”Kulturtanten modell italiana” var på plats, liksom den manliga motsvarigheten som skulle skriva en spalt i La Repubblica dagen efter. Bägge profilerna var dock inte ensamma… Hunden var med, granntanten hade gjort sällskap men hon gillade egentligen inte film förklarade hon och log. – TV är mycket bättre, sa hon fast det är ju kul att komma ut, eller hur? Alla skulle vi se ”Il Cittadino Illustre” (http://www.cineforum.it/recensione/Il-cittadino-illustre).
cittadinocitta libro

Några minuter efter angiven tid startade reklamen och jag lutade mig tillbaka. Då började det hända saker… Telefonerna ringde titt som tätt bredvid mig. Högt, vilt och vackert pratade stolarna bredvid igenom livets väl och ve med den som ringde. Godis och choklad delades vänligt mellan alla som satt på samma rad, eller i närheten. Kommentarerna om filmen haglade och för mig som utlänning kändes det som om filmen var dubbad två gångerJ

Hat eller kärlek?
Beroende på hur du förhåller dig till situationen kan du antingen tycka bu eller bä. Allt handlar om förutfattade meningar, vanor och förväntningar. Personligen upplevde jag en fantastisk film och ett av de trevligaste biobesöken på länge.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.