Februari betyder ferie

Ricarica
Att njuta av livet och ta det lugnt är ett kännetecken för livskvalitet säger mina italienska vänner. -Du ska alltid ha tid för en kopp kaffe eller ett glas Prosecco, förklarar Silvia med ett leende. Om du inte har tid i din vardag tänker du fel, förtydligar hon med eftertryck. För vad kan vara viktigare än vänskap, relationer och ett gott liv? Ja, inte är det era titlar på visitkortet eller jakten på yttre attribut säger hon. Ett gott liv byggs på kärlek och mänskliga möten. Åh denna kloka kvinna!
IMG_1148bubbel

Och visst har hon rätt?!
Det blixtrar i de bruna ögonen när hon pratar och med yviga rörelser visar hon hur viktigt det är att njuta av livet. Och precis som batterierna behöver laddas om, ricarica, behöver vi människor ladda om säger hon med eftertryck. Ju mer vi omger oss med energigivande saker i vardagen, desto mindre blir behovet av att ta långa pauser. Italienska semesterlivet är mycket kortare än vårt. Ofta tar man 3-4 dagar, eller en weekend med vänner, nära, kära och familj. Flera veckor i sträck är en raritet. Och när det står semesterstängt på dörrarna till hotell, restauranger och turistattraktioner är returdatumet sällan mer än 7-10 dagar bort.

Vill du veta mer om Lucca? Spana in: www.restilltoscana.se samt www.lucca.com

lucca

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.